Pages

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Είναι το «ενιαίο» ψηφοδέλτιο «όνειρο και μάλιστα θερινής νυκτός»;

Χθες αργά το βράδυ έλαβα το παρακάτω μήνυμα από το φίλο Χρήστο Καραγιαννιώτη, επειδή θεωρώ ότι οι απόψεις και οι παρατηρήσεις του είναι προς συζήτηση, το βάζω πρώτο θέμα, στο τέλος θα γράψω και τη δική μου απάντηση.

"Έχω την εντύπωση ότι δεν παρακολούθησες από κοντά η τουλάχιστον όσο κοντά έπρεπε την επιτροπή. Νομίζω δε ότι σου μεταφέρθηκαν λανθασμένα η στρεβλά κάποια πράγματα. Πάντως δεν είσαι μακριά από την αλήθεια τελικά.
Όμως νομίζω ότι στην επιτροπή ο αντικειμενικός σκοπός επετεύχθη. Σου έστειλα την τελευταία μας ανακοίνωση για δημοσίευση κι ελπίζω να δημοσιευτεί το συντομότερο. Γιατί όμως δεν γίνεσαι πιο σαφής σε σχέση με αυτόν η αυτούς που υπονοείς?
Εγώ μετά και την σημερινή συνάντηση κατάλαβα ότι δεν έχουμε και πολλές ελπίδες. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό που γράφεις για αγώνα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ σου λέω όμως ξεκάθαρα ότι απόψε εγώ αισθάνθηκα και πικραμένος (ακόμη έτσι αισθάνομαι) και απογοητευμένος. Ίσως την Πέμπτη, αν συνεχιστεί αυτή κατάσταση να δηλώσω ότι έχω τελευταίο να πω και ciao!! βαρέθηκα να ακούω κάθε φορά τα εξ αμάξης κι ιδίως από ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμπεδώσει τα βασικά του διάλογου μεταξύ μας.
Κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου γίνεται διαγωνισμός προβοκάτσιας ποιος θα με διακόψει πρώτος. Δεν πειράζει εγώ μπορώ να καταλαβαίνω και την αγωνία των παιδιών και την έλλειψη πείρας σε τέτοια θέματα. Όμως με ενοχλεί αφάνταστα όταν αισθάνομαι ότι γίνονται προσπάθειες για παρα-συμβούλια με στόχο τον αποκλεισμό άλλων αλλά ακόμη χειρότερα όταν αντιλαμβάνομαι ότι έρχονται άνθρωποι στην επιτροπή μόνο και μόνο για να πετάξουν μια κουβέντα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βάλλει φωτιά στην συνάντηση. Απόψε το ακούσαμε κι αυτό... "καπέλο" στους επικεφαλής από κάποιον "σοφό". Δεν θέλησα να απαντήσω γιατί θα γινόταν πόλεμος....
Πάντως η δική μου πρόταση είναι μια και ξεκάθαρη:
Όσοι ενδιαφέρονται για την θέση του επικεφαλής (γιατί υπάρχουν και κάποια παιδιά που δείχνουν να μην έχουν διάθεση να τραβήξουν μπροστά, για τους δικούς τους λόγους και είναι σεβαστοί), να ζητήσουν ισχυρή νομιμοποίηση από δημοψήφισμα στο σύνολο των συμπολιτών μας που θα ήθελαν να ψηφίσουν. Στην περίπτωση αυτή ξεκάθαρα το δήλωσα ότι έχω την πρόθεση να συμμετέχω και να ακολουθήσω μάλιστα αυτόν που θέλει το χωριό να τραβήξει μπροστά. Άλλοι σκαλώνουν με διάφορα προσχήματα σε αυτή την απόλυτα δημοκρατική διαδικασία.
Η άποψη μου πηγάζει από το γεγονός ότι το νησί, όπως κι ο κάθε τόπος έχει τον ηγέτη που του αξίζει.
Βλέπω όμως ότι κάτι σέρνεται από κάτω και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε και δεν είναι μόνο η προσωπική φιλοδοξία, αυτή είναι κατανοητή άλλωστε. Άλλο πράγμα είναι... φοβάμαι ότι κάποιοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εγκλωβίσουν αλλήλους και εγώ τουλάχιστον δεν έχω διάθεση να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Απόψε μάλιστα με λύπη μου διαπίστωσα ότι έχουμε και κατασκόπους άλλων συνδυασμών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κόσμος θέλει ντε και καλά αυτόν που θα κάνει συμφωνίες για εύρεση συμβούλων και ότι και τα «τσιμεντάκια» θα παίξουν ρόλο και αυτό είναι θεμιτό. Μας είπαν ακόμη ότι για να βρίσκει συμβούλους κάποιος άρα έχει και λαϊκή αποδοχή. Λες και μείς δεν γνωρίζουμε τα παιχνιδάκια της ανταλλαγής και της συναλλαγής που παίζονται.
Αυτά τα λίγα για να έχεις και άποψη από πρώτο χέρι που λέει κι λαός μας.
Μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι το ενιαίο είναι μάλλον όνειρο και μάλιστα θερινής νυκτός και μακάρι να βγω ψεύτης."

Η θέση η δική μου η οποία διατυπώθηκε και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, είναι υπέρ ενός ενιαίου συνδυασμού, για τους λόγους που αναφέρω εκεί. Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει θέληση όλα μπορούν να λυθούν με καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο, χωρίς ψέματα και φτηνή προπαγάνδα.
Είμαστε εμείς, που με την ψήφο μας θα αλλάξουμε τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.
Η καταπολέμηση των αντιλήψεων που έχουν κρατήσει τη Αντίπαρο πίσω θα έπρεπε να είναι το πρώτο συστατικό της νέας εποχής που πρέπει να επαγγέλλονται οι υποψήφιοι, θέμα που μέχρι σήμερα από κανένα δεν έχει συζητηθεί.
Όσον αφορά τον επικεφαλής, έχω να προσθέσω, ότι αυτόν πρέπει να επιλέξουμε πολύ προσεχτικά και με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία πρέπει να βασίζονται τόσο στην προσωπική του διαδρομή, όσο και στην επαγγελματική του καταξίωση, χωρίς ο ίδιος να στοχεύει στην αποκόμιση οφέλους ή την «επαγγελματική» του αποκατάσταση.
Η εντιμότητά του και οι διοικητικές του ικανότητες πρέπει να τον έχουν καταξιώσει στην μικρή μας κοινωνία.
Λίγα άτομα μέσα από την συμμετοχή τους στα κοινά έχουν μείνει άφθαρτα και φρέσκα. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία σε νέα άτομα να δοκιμασθούν και να αποδείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του τόπου.

13 σχόλια:

  1. Δεν ζήτησα κάτι διαφορετικό από αυτό που κι εσύ θέλεις. Δεν είναι όμως λογικό να έχουν οι συμπατριώτες μας το δικαίωμα να διαλέξουν αυτούς που θα αναλάβουν να τρέξουν αυτή την πρωτόγνωρη - όχι μόνο για την Αντίπαρο αλλά για όλη τη χώρα – κατάσταση; αν ναι, δεν πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι την υποχρέωση να ενημερώσουν τον κόσμο για τις θέσεις τους;
    Η επιλογή του ανθρώπου που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας δεν πρέπει να είναι πασαρέλα για μοντέλα και σίγουρα η επιλογή του δεν μπορεί να προκύψει με τις παλιές αποτυχημένες μεθόδους που μας οδήγησαν εδώ.
    Πιστεύω επίσης ότι με δεδομένο πως ο Δήμαρχος υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου χωρίς ο ίδιος να έχει δικαίωμα ψήφου πρέπει να συνοδεύεται από επίσης ισχυρό αλλά και αποφασιστικό και ενημερωμένο συμβούλιο.
    Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ούτε με την κοινωνική και οικονομική καχεξία που έχουμε μπροστά μας πρέπει να περιμένουμε έργα ως μάννα εξ ουρανού, αν πρώτα δεν οργανώσουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες και τις νέες εκείνες δομές που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος.
    Και μη φανταστείς ότι μόνο έργα υποδομών είναι αυτά που μας λείπουν. Δυστυχώς έχει χαθεί σήμερα και η αυτονόητη μάχη της καθημερινότητας.
    Καλά για πολιτισμό και αθλητισμό και χώρους για τα παραπάνω καλλίτερα να μη μιλήσω. Ρώτα αυτούς που ασχολούνται για να εισπράξεις πίκρα απογοήτευση και την αίσθηση ότι μέχρι σήμερα αισθάνονται ακόμη και γραφικοί, Δον Κιχώτες. Ρώτα τα νέα παιδιά που βράζουν κατά πάντων κι όχι άδικα. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη αχρησιμοποίητη εφεδρεία όλων μας. Όταν έλεγα στη συνέλευση γιατί όχι και Αντιπατριώτης Δήμαρχος Πάρου δεν φανταζόμουν πόσο πιο λίγα είναι τα χρόνια που θα έπρεπε να περιμένουμε για να το δούμε κι αυτό. Έρχονται εκπλήξεις…
    Στο μέγα θέμα της υγείας στο νησί και της απίστευτης ανασφάλειας που όλοι νοιώθουν, καλύτερα να αναφερθούν οι γιατροί που μας υπηρετούν ίσως μάλιστα πουν και καμιά καλή κουβέντα για το πώς στριμώχνεις άμα θέλεις τους «πολιτικούς».
    Πάντως ο αξιότιμος πρώην πρόεδρος ακόμη δεν κατάλαβε τι τον χτύπησε και κλαψούριζε σήμερα απολογούμενος για το μέγα έργο του στον Νομό μας.
    Φαντάσου τώρα ότι κάτι ανάλογο θα συζητιέται τώρα και στα άλλα νησιά γύρω -γύρω αλλά και σ όλη τη χώρα για να καταλάβεις τι πόλεμος έρχεται.
    Φίλε καταλαβαίνεις τώρα ποιος είναι ο ρόλος του δημάρχου. Αυτά χρειάζονται τρέξιμο καλή ομάδα πίσω, δυνατή επικοινωνιακή τακτική, δυνατότητα άσκησης πίεσης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, δυνατότητα για πρόσβαση σε όλους τους πολιτικούς μηχανισμούς και ευχέρεια στη δημιουργία συμμαχιών με άλλους φορείς με ιδίους στόχους. Όλα τα παραπάνω συν την προσπάθεια να τελειώσει επί τέλους αυτή η άρρωστη αντιπαλότητα στο νησί που μας άφησε πολλά χρόνια πίσω.
    Για όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα που δεν έγραψα, πρέπει ο επικεφαλής να είναι
    κατ’ αρχήν ισχυρός δηλαδή εκλεγμένος στην ηγεσία του συνδυασμού όχι από πέντε η δέκα ανθρώπους «άριστους μεν ολίγους δε», αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας , αυτό θα του δώσει τη δύναμη που χρειάζεται αλλά θα κάνει ενδεχομένως και τους μέχρι σήμερα αγορητές των ουζερί και καφενείων συμπολίτες μας περισσότερο υπευθύνους, κάτι που είναι απαραίτητο στην νέα εποχή για το νησί μας.
    Αυτά τα ολίγα για τροφή στην κουβέντα και προβληματισμό από μένα και μακάρι να στεναχωρήθηκα άδικα στην τελευταία συνάντηση και το πράγμα να αλλάξει στην επόμενη, που μια που το φέρε ο λόγος πρέπει να γίνει σε δημόσιο χώρο η ακόμη και αίθουσα ώρας γιατί έτσι που πάμε θα τον βγάλουμε από το παράθυρο τον Νίκο το Μαριάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το φίλο Γιάννη πήρα το παρακάτω σχόλιο το οποίο πιθανόν από λάθος το έβαλε σε αυτή
    την ανάρτησή μου το βάζω εδώ μαζί με την απάντησή μου
    Γιάννης είπε...
    Τί ιστορία ειναι κι αυτή για ενιαιο συνδιασμο.
    Πολιτική ανοησία, ή προσπάθεια στησίματος
    καθεστώτος, ετσι ωστε οι αρπαχτές καί η κακοδιαχείρηση να ευλογούνται από τούς ενιαίους χωρίς αντιπολιτευτική φωνή;
    Ακόμη καί ενας καλός ενιαιος καί μοναδικός συνδιασμός ανιδιοτελών, καί γενικώς ενάρετων ανθρώπων(πού ανφιβάλλω αν υπάρχουν,αλλά καί αν εκπροσωπούν τήν κοινωνία)δέν μπορεί νά γίνει
    καλύτερος αν δέν εχει εστω καί μιά στοιχειώδη αντιπολίτευση.
    Η αμφισβήτηση,ειναι ο μοναδικός τρόπος νά περιοριστουν οι ανθρώπινες αδυναμίες πού εμφανιζονται κατά τήν ασκηση της εξουσίας,καί υπονομευουν τήν δημοκρατία.

    Η απάντησή μου:
    Φίλε Γιάννη η Δημοκρατία δεν είναι καταναγκαστικά έργα για να χρειάζεσαι τον δεσμοφύλακά σου.
    Συμμετέχουν όσοι θέλουν.
    Αν κάποιοι κουράζονται, απλά αφήνουν το μέλλον τους σε άλλους που δεν κουράζονται από τις διαδικασίες οι οποίες δεν πρέπει να μας φοβίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΙΣΣΑ13 Μαΐ 2010, 2:56:00 π.μ.

    Eγώ πάλιρε παλληκάρια ρωτάω 2 πραγματάκια.
    1.Αν ο "χρηστος" ειναι ο γνωστός του ΗΧΩ;
    Αν ναι ρωτάω τον Κύριο Χρήστο κάτι απλό:
    "πιστεύεις πραγματικά οτι μπορείς να γίνεις προφήτης στον τόπο σου;"
    2.Αν ο "Γιάννης" ειναι ο κύριος Λεβεντάκης θέλω να τον ρωτήσω ένα μόνο πράγμα:
    "Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα κύριε να αποκαλείς τους άλλους ιδιοτελείς, ανέντιμους και όλα τα άλλα που γράφεις πιο πάνω δηλαδή κλέφτες και απατεώνες; Ποιός είσαι εσύ κύριε; Τι εφτιαξες στη ζωή σου εδώ η αλλού; Εσύ δηλαδή αυτά θα έκανες αν γινόσουν πρόεδρος και ησουνα αρχηγός του ψηφοδελτίου; Κι αμα δηλαδή σε κάνουμε πρόεδρο και έχεις την πλειοψηφία αυτά θα κάνεις;
    Τι να σου πω ρε παιδί μου κρίνεις τους αλλους ανάλογα με αυτά που έχεις στο μικρό αλλά βρόμικο μυαλό σου. Γιατί δεν έγραψες για αυτά που μας τάζεις αμα σε ψηφίσουμε; Είσαι μου φαίνεται χειρότερος κι απο το στυφό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ blogger,
    αυτά τα απίστευτα που διάβασα στην προηγούμενη ανάρτηση σου με αφήνουν κυριολεκτικά άφωνο!
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν κατηγορεί ο Γιάννης όλους αυτούς με τους οποίους ήταν μέχρι και χτες μαζί στην προσπάθεια για την αυτοδιοικητική αυτοτέλεια του νησιού μας.
    Αφήνω κατά μέρος όλα τα άλλα που διάβασα, στέκομαι στις κατηγορίες του και μόνο, αυτο-αναγορεύτηκε σε εισαγγελέα προθέσεων?
    Είναι τόσο άσχετος με την πολιτική? Είναι τόσο τυφλωμένος από την μανία του για ρεβάνς? Είναι τόσο, μα τόσο απελπισμένος? Αμφισβητεί ποιον? όλους αυτούς που μέχρι χτες ήταν στην ίδια πλευρά εκείνον? Αυτούς κατηγορεί? Αυτούς που σ' όλη τη διάρκεια της ανεπαρκούς αντιπολίτευσης που ο ίδιος έκανε στάθηκαν δίπλα του?
    Λυπούμαι γιατί εκτός από ανεπαρκής αποδεικνύεται και κακός. Δυστυχώς η ανεπάρκεια ανάμικτη με κακία δημιουργούν τα "καθεστώτα" και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα απ' αυτά.
    Γι αυτό λοιπόν ας κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του, στον κακό του εαυτό κι ας προσπαθήσει έστω και τώρα να λογικευτεί γιατί μπορεί εγώ τιμώντας μια φιλία πολλών χρόνων να μην το προχωρήσω το θέμα, αλλά αν κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος για τα κοινά πάρει αυτές τις άστοχες κουβέντες του -για να μην τις αποκαλέσω "άθλιες"- στα σοβαρά φοβούμαι ότι πάλι θα τρέχει στη Σύρο για δίκες και χωρίς εμάς αυτή τη φορά για μάρτυρες!
    Αποκαλεί εκ προοιμίου κλέφτες κι απατεώνες όσους έχουν διάθεση για δουλειά με ομόνοια σε ένα τόπο τόσο ταλαιπωρημένο από τη διχόνοια του χτες?
    Αν δεν βρίσκει καλύτερες δικαιολογίες για τις όποιες αποφάσεις του τον οδήγησαν στην αυτοαπομόνωση, τουλάχιστον ας μη μιλεί και κυρίως ας μην υβρίζει τους άλλους που ακόμα του συμπεριφέρονται ευγενώς.
    Και για τελειώσω μ’ όλα αυτά τον καλώ επιτέλους να ανοίξει λίγο τον Καλλικράτη για να μελετήσει πως θα ελέγχονται τα οικονομικά των ΟΤΑ πλέον, από ποιο όργανο της πολιτείας και πως θα εφαρμοστεί η περιβόητη «διαβούλευση» για κάθε σοβαρή απόφαση των δημοτικών συμβουλίων και πως τελικά όλες οι αποφάσεις θα δημοσιοποιούνται σε όλους τους πολίτες!
    Φτάνει πια…. αυτή η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ… μας έχει αφήσει τόσο πίσω, στον 20ον αιώνα, ενώ οι διπλανοί μας τρέχουν με χίλια στον 21ον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΙΣΣΑ13 Μαΐ 2010, 7:23:00 π.μ.

    Eγώ πάλιρε παλληκάρια ρωτάω 2 πραγματάκια.
    1.Αν ο "χρηστος" ειναι ο γνωστός του ΗΧΩ;
    Αν ναι ρωτάω τον Κύριο Χρήστο κάτι απλό:
    "πιστεύεις πραγματικά οτι μπορείς να γίνεις προφήτης στον τόπο σου;"
    2.Αν ο "Γιάννης" ειναι ο κύριος XXXXXXXXX θέλω να τον ρωτήσω ένα μόνο πράγμα:
    "Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα κύριε να αποκαλείς τους άλλους ιδιοτελείς, ανέντιμους και όλα τα άλλα που γράφεις πιο πάνω δηλαδή κλέφτες και απατεώνες; Ποιός είσαι εσύ κύριε; Τι εφτιαξες στη ζωή σου εδώ η αλλού; Εσύ δηλαδή αυτά θα έκανες αν γινόσουν πρόεδρος και ησουνα αρχηγός του ψηφοδελτίου; Κι αμα δηλαδή σε κάνουμε πρόεδρο και έχεις την πλειοψηφία αυτά θα κάνεις;
    Τι να σου πω ρε παιδί μου κρίνεις τους αλλους ανάλογα με αυτά που έχεις στο μικρό αλλά βρόμικο μυαλό σου. Γιατί δεν έγραψες για αυτά που μας τάζεις αμα σε ψηφίσουμε; Είσαι μου φαίνεται χειρότερος κι απο το σxxxό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν αφήνετε τα ασφαλίτικα κόλπα και τις προβοκάτσιες με τους γιάννιδες και τις αντιαπαριώτισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τους Γιάνηδες Αγιάννηδες παιδιά δεν κάνετε προκοπή. Κι ένα σχόλιο για το Χρήστο: με επίθεση στους άλλους υποψηφίους δεν προάγεται η έννοια του ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο πιστεύεις κι εσύ. Άσε για λίγο τα επικοινωνιακά παιχνίδια στα μπλοκς και κοίτα πως θα πείσεις και τους άλλους για την αναγκαιότητα του ενιαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ε οχι και επικοινωνιακα παιχνιδια στα blogs....
    τοσο καιρο που δεν εγραφα, μου λεγανε ολοι γιατι δεν γραφεις στα blogs της Αντιπαρου....
    τωρα γραφω και μου τη λετε γιατι γραφω...
    οσο για τις επιθεσεις που λες κυριε ανωνυμε η κυρια, εδω μας αποκαλεσε ανοητους, καθεστωτικους, κλεφτες λαμογια που στηνουμε μηχανισμο δηθεν !!!!! ποιος? αυτος που εκανε ολοκληρη κινητοποιηση ακομη και ανηλικων χωρις δικαιωμα ψηφου την προηγουμενη φορα για να κατσει στην καρεκλα της παραταξης!!! και τωρα αυτοχρηστικε αρχηγος του συνδιασμου με τρεις συμβουλους !!! που ειναι τωρα η δημοκρατικοτητα του; που ειναι η περιβοητη παραταξη; και να πουμε οτι κερδισε τις εκλογες και μας εδειξε τι μπορει να καταφερει να το καταπιουμε αλλα οχι και ετσι .... τερμα το παραμυθι του κατατρεγμενου, δεν πουλαει παρα μονο σε ασχετους και γριουλες. αφηνω στην ακρη τα ονοματα που διαπιστωθηκε απο τους ελεγκτες τινος "ψηφοφοροι" και εν πασει περιπτωσει τινος προσκειμενοι ειναι στην πλειοψηφια τους.
    γι αυτο λοιπον αλλου οι νουθεσιες σε μενα δεν πιανουν !!! οσο για την κυρια που δηλωνει Αντιπαριωτισσα... απαντω: "κανεις προφητης στον τοπο του κυρια μου", παω να κανω την εξαιρεση κι οπως γνωριζετε οι εξαιρεσεις υπαρχουν για να επιβεβαιωνουν τον κανονα. εγω οτι ανελαβα το τελειωσα με τον καλυτερο τροπο,αν οι πολλοι θελουν θα δουλεψω κι αλλο, αν οχι εχω και δουλεια καλη και οικογενεια να ασχοληθω και θα κοιμαμαι ησυχος τα βραδυα.παιχνιδακια με το χωριο και τους αλλους δεν εκανα δεν κανω και δεν προκειται να κανω, δεν μου χρειαζεται...
    καταλαβατε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι κατάντια ειναι αυτή.
    Ειναι δυνατόν νά κρίνονται οχι αυτά που λέει κάποιος αλλά ποιός τά λέει.(Αν μάλιστα λέγεται Γιάννης σίγουρα ειναι εχθρός)
    Ποιός ιστορικα αμφισβητησε οτι η πολυφωνία ειναι θεμέλιο της δημοκρατίας.
    Μήπως ο Χίτλερ ο Στάλιν καί τόσα αλλα καθάρματα που αιματοκύλισαν τόν κόσμο.
    Οσο για τόν Καλλικράτη καί τόν προβλεπόμενο προληπτικό καί κατασταλτικό ελεγχο,από τό ελεγκτικό συνέδριο ειναι αστεία πράγματα γιά οσους γνωρίζουν τό πολιτικό σύστημα στήν χώρα μας.(βλέπε C4I)
    Μήν ξεχνάτε συμπατριώτες οτι τρίτη σέ διαφθορά μετά τίς πολεοδομίες καί τίς εφορίες ειναι η τοπική αυτοδιοίκηση.
    Αντε παλληκάρια μέ τίς ολοκληρωτικές αντιλήψεις νά ανεβάσουμε τήν τοπική αυτοδιοίκηση στήν πρώτη θέση.Οχι για κανένα αλλο λόγο ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Χρήστο Επειδή δεν καταλάβαμε μπορείς να τα επαναλάβεις λίγο πιο αναλυτικά μόνο μην φτύνεις όταν μιλάς
    Πάντως σε βλέπω να μένεις στην καλή σου δουλειά και στο τζάκι της οικογένειας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Χρήστο και Γιάννη:Αφού έχετε να πείτε τόσα πολλά, καλύτερα δεν θα ήταν να βρεθείτε από κοντά και να λύσετε ότι ιδεολογικές διαφορές έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε:
    Αυτό κατάλαβες οτι πρόκειται για ιδεολογική κοντρα χωρίς ουσία.
    Η πρώτη μου παρέμβαση εγινε επί της αρχης της σκέψης για τά ολοκληρωτικα σχήματα.
    Καί προσοχή αυτό (-η ιδεα ενιαιου ψηφοδελτίου)δεν γίνεται μονο στό νησί μας, αλλά επιχειρείται καί αλλού μέ τά ιδια επιχειρήματα(Βλέπε Πάρο (Λουη-Βλαχογιάννη,κ.λ.π)
    Οσοι λοιπόν λοιδωρησαν τόν στοχασμό μου, μιλησαν γιά τόν εαυτό τους,και οχι επί της ουσίας.
    Γεγονός πού δείχνει οτι οποιος εχει τήν μύγα μιγιάζεται.
    Οσο για την παράθεση αρθρων του Καλλικράτη αλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
    Μην ξεχνάτε οτι πατέρας του Καλλικράτη ειναι ο Κόρακας.Καί κακού κόρακος κακόν ωον.
    Καί οποιος πει οτι δέν ξέρω αρχαια ελληνική ιστορία να τό σκεφτεί δυό φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πες μας ποιος ειναι λοιπον και ο Καλλικράτης αγαπητέ μας η αυτο σε αφήνει αδιάφορο;
    Μήπως απι της ουσίας ήτο ανωτερος ετι δε και του
    Ικτίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες