Pages

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο Χρήστος Καραγιαννιώτης απαντά στα σχόλια...

Αγαπητοί αναγνώστες και επισκέπτες της ιστοσελίδας, απαντώ και στα ερωτήματα και τις απορίες που τέθηκαν παραπάνω χωρίς να «φτύνω». Δεν είναι άλλωστε αυτή η πρόθεση μου.
1. Ως δημόσιο πρόσωπο λόγω επαγγέλματος και δημοσιογράφος μέλος της ΕΚΥΤ για πάνω από 12 χρόνια και ως ενδιαφερόμενος για τις εκλογές στην Αντίπαρο θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο θλιβερό κατάντημα και Γκεμπελισμό του χειρίστου είδους να θεωρούμαι από τον οποιοδήποτε υποψήφιο η μη –τουλάχιστον εγώ- εκ προοιμίου απατεώνας κλέφτης, οπαδός ολοκληρωτικού καθεστώτος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μονό και μονό επειδή είπα ξεκάθαρα την άποψη μου περί ενιαίου και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου στην Αντίπαρο και μάλιστα μπροστά στα νέα δεδομένα που ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» φέρνει στον τόπο. Απάντησα δε με ανάλογο τρόπο στο ύφος και στο ήθος που αρμόζει σε κοινό συκοφάντη, αδιάβαστο και ανεπαρκή.
2. Για του λόγου το αληθές και επειδή μου ζητήθηκε από άλλον γράφοντα πιο πάνω παραθέτω μερικές αλήθειες που προκύπτουν από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και είναι χρήσιμες και για τους πολίτες και για τους ενδιαφερομένους προς άμεση εμπλοκή με τα κοινά στην Αντίπαρο.
«Οι κοινότητες α. Κιμώλου β. Φολεγάνδρου γ. Ανάφης δ. Σικίνου και ε. Αντιπάρου αναγνωρίζονται ως δήμοι με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά των αντίστοιχων τέως κοινοτήτων.»
«Συγκροτείται η περιφερειακή ενότητα Πάρου που περιλαμβάνει το δήμο Πάρου και το δήμο Αντιπάρου.»
«Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από δεκατρία (13) μέλη σε δήμους με πληθυσμό έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους.»
«Δικαίωμα να εκλέγουν τις δημοτικές αρχές έχουν επίσης οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3838/ 2010 (ΦΕΚ 49 Α'), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.»
«Οι Δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα  όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και επαγγελματικές άδειες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.
«Τίθενται προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη λήψη δανείου από τους ΟΤΑ. (άρθρο 264). Για να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά περιπτώσεις υπερδανεισμένων Δήμων καθιερώνουμε αυστηρά όρια και κριτήρια δανεισμού. Γιατί οι υπερβολικοί αυτοί δανεισμοί δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στα χρέη κάθε δήμου, αλλά συνυπολογίζονται και στο δημόσιο χρέος της χώρας.»
«Οι δαπάνες όλων των δήμων και των περιφερειών, όλων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων τους υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (άρθρο 275). Για να μην ξοδεύεται ούτε ένα ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες. Σήμερα 500 Δήμοι δεν υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σήμερα καμία επιχείρηση ή ΝΠΔΔ δεν υπάγεται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»
«Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προ συμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ την οποία συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και οι επιχειρήσεις τους, (άρθρο 278). Σήμερα ο προ συμβατικός έλεγχος πραγματοποιείται μόνο για συμβάσεις άνω του 1.000.000 ευρώ και δεν αφορά ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις της αυτοδιοίκησης.»
«Ο ελεγκτής νομιμότητας, που προΐσταται της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., είναι ανώτατος υπάλληλος με πενταετή θητεία. Η επιλογή του γίνεται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.), (άρθρο 216). Σήμερα τον έλεγχο νομιμότητας ασκεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μετακλητός υπάλληλος δηλαδή διορισμένος από την εκάστοτε κυβέρνηση.»
«Κάθε αρμοδιότητα, κάθε εξουσία πάει στο εγγύτερο δυνατό σημείο για τον πολίτη.»
«Oι νέοι μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά από 18 ετών. Αίρεται το ελάχιστο του 21ου έτους για συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. (άρθρο 13). Στόχος να δώσουμε στους νέους από 18 ετών την ευκαιρία να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους.»
«Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτό διοικητικών αρχών, την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από την συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών, (άρθρο 77).»
«Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, (άρθρο 76).»
Και επίσης μερικά ακόμη:
«Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή στα ΚΕΠ, (άρθρο 98). Για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα δημοτικά e-ΚΕΠ.»
«Εισάγεται η έξυπνη «κάρτα του Δημότη», ξεκινά η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη». Για την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και έκδοση πιστοποιητικών αλλά και για συμμετοχή σε τοπικά δημοψηφίσματα.»
«Για κάθε όργανο των Δήμων, και όλων των Νομικών Προσώπων τους εισάγεται υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασής τους στο διαδίκτυο, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή, (άρθρο 71). Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, ίση πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους πολίτες. Για να γνωρίζει ο πολίτης πού πηγαίνει κάθε ευρώ από τη φορολόγησή του.»
Μετά από όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται πόσο άστοχη και βρόμικη ήταν η επίθεση του «ΓΙΑΝΝΗ» που δυστυχώς επανήλθε για να μας κατηγορήσει για ολοκληρωτικές θέσεις ενώ φαίνεται ήδη ότι μάλλον είναι άσχετος και πολικά ανεπαρκής όποιος κι αν κρύβεται πίσω από το όνομα «ΓΙΑΝΝΗΣ».
Αυτά κι ελπίζω να έλυσα κάποιες από τις απορίες σας.

Χρήστος Καραγιαννιώτης

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Χρήστο
    Σίγουρα και δεν περισσεύεις σαν εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αντιπάρου
    αλλά όχι όμως εκ προοιμίου και επικεφαλής του ΕΝΙΑΙΟΥ που ευαγγελίζεσαι και κυοφορείται(αρκεί να μην αποδεδειχθεί εν κούφιο ιδεολόγημα που εξυπηρετεί και πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα είτε κομμάτων είτε προσώπων )
    Πέρα όμως από αυτά το να επιτίθεσαι να υποτιμάς και να υβρίζεις με σφοδρότητα τον συγκεκριμένο Γιάννη (ο όποιος σίγουρα θα κριθεί από τους πολίτες του νησιού) ακυρώνεις τις δηλώσεις σου περί αναγκαιότητας του ενιαίου πέραν του ότι αφήνεις στο απυρόβλητο άλλους οι οποίοι στήριξαν την επάρατο οχταετία της πολύπειρου εκ Πειραιώς(και βέβαια ο Γιάννης των σχολίων δεν έχει καμία σχέση με τον δεχόμενο τις επιθέσεις)
    Τώρα όσον αφορά τις ωραιοποιήσεις του Καλλικράτη
    ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» αφορά δήμους άνω των 20000 κατοίκων
    και η Επιτροπή Διαβούλευσης άνω των 10000 κατοίκων και τα όποια εκσυγχρονιστικά βήματα e-KEΠ κάρτα δημότη θέλουν δουλειά για να εφαρμοστούν στην κοινωνία του νησιού (καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού)
    ας δείξουμε λοιπόν ένα πολιτικό πολιτισμό στην πορεία για την ανάδειξη μιας διοίκησης ικανής να οδηγήσει στο δρόμο της αειφόρου ανάπτυξης(και εδώ πρέπει να συζητηθεί τι ακριβώς εννοεί ο καθένας) και την αρχηγία ας την ορίσει η κοινωνία
    με φιλική διάθεση
    ωλίαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι ο Κος Καραγιαννιώτης είναι από τους ανθρώπους που στηρίζουν το νησί με κάθε τρόπο.
    Λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας και της εμπειρίας του είναι από τους ανθρώπους που έχει βαρύτητα η άποψή του.
    Η αντικειμενικότητά του δε, νομίζω είναι δεδομένη.
    Μάθημα λοιπόν για "κάποιους" που ονειρεύονται "καρέκλες" είναι η θέση του για πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.
    Και επιτέλους στην Πάρο πρέπει να μάθουμε να ακούμε και τους γύρω μας και να σκεφτόμαστε χωρίς παρωπίδες. Ενιαίο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο,έτσι ώστε να αξιοποιηθούν όλοι οι πολίτες που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους απ΄όπου κι αν προέρχονται, είναι η λύση για όλους τους Δήμους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρέπει να ξεφύγουμε από μικροκομματικά συμφέροντα και φηφοθυρικές επιλογές.
    Φιλικά,
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Μαρία μου.
    Αλλο το πολυσυλλεκτικό καί αλλο τό ενιαιο καί μοναδικό ψηφοδέλτιο.
    Καί πές οτι γίνεται ενα ενιαίο καί μοναδικό ψηφοδέλτιο,τότε προφανώς δέν χρειάζεται να διαλέξουμε.
    Αρα γιατι να μπερδευόμαστε μέ πολλά ονόματα καί υποψηφιότητες καί νά μήν υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια.
    Ενα που θα γράφει ναί καί ενα όχι πού ειναι καί πιό δημοκρατικό.
    Οπως τότε στά ωραία χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών πού δέν σκοτιζόσουν τί νά διαλέξεις.
    Θυμάμαι μάλιστα οταν τύχαινε νά πάω στήν Αθήνα κατά τήν "προεκλογική" περίοδο τό τεράστιο φωτεινό ΝΑΙ πού εβαζε τό καθεστώς πάνω στόν Λυκαβηττό καί φαινόταν από ολο τό λεκανοπέδιο.
    Αλλα τί κάθομαι και σκέφτομαι.
    Μή με παίρνεται σοβαρά υπόψη.
    Ενας γεροξεκούτης ειμαι, πού οτι μου ερχεται στή μνήμη σας εξιστορώ.
    Εξαλλου ποιός μπορεί να πει οτι υπάρχουν αντιστοιχείες μέ τά προτεινώμενα δρώμενα στήν τοπική αυτοδιοίκηση.
    Για αυτό λοιπόν θα συμφωνήσω καί εγω.
    Ενα νησί ενας συνδιασμός ενας υποψήφιος δήμαρχος.
    Οπως ελεγε καί ο Αδόλφος Χίτλερ.
    ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.

    Μέ απεριοριστη αγάπη καί τήν υπόσχεση οτι αν δέν μέ θέλετε ,δέν πρόκειται να ξαναγράψω στό
    Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανως εχεις φαει και ξυλο απο τη χουντα...
    αλλα εμεις τι φταιμε ρε φιλε οι περισσοτεροι ειμασταν αγεννητοι τοτε... παρε τα οποια σου συνδρομα μαζι σου στον ταφο και ασε μας ησυχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι ήσουν αγέννητος τότε, δέν σημαίνει καί πολλά
    Ο ανθρωπος μέ νου δέν εχει ημερομηνία γέννησης.
    Καί σε ρωτώ.Γνωρίζεις τόν Περικλή τόν Κολοκοτρώνη τόν.... τήν...
    Μάλλον ναί,παρόλο πoυ δεν ειναι σύγχρονοι σου.
    Πώς γίνεται αυτό;
    Αρα η αρχή του ανθρώπου ξεκινάει από τό βάθος της γνώσης του για τό παρελθόν, καί δέν εχει τέλος γαιτί ο νους ξεπερνάει καί τήν αιωνιότητα.
    Τό ζωο γνωρίσει, καί ζει μόνο στό παρόν καί για τό παρόν.
    Διαλέγεις καί παίρνεις.

    Χρήστο σε ευχαριστούμε,ειλικρινά γιά τήν πρόταση σου,Μας βοήθησε να δούμε καί τό πολιτικό καί ηθικό φασμα της αποδοχής της.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό.
    Απαντώ στον Ωλίαρο:
    Αγαπητέ φίλε, εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου από την πρώτη στιγμή που ρωτήθηκα. Είπα στα υπόλοιπα παιδιά που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση ότι εγώ ενδιαφέρομαι να ηγηθώ ΟΧΙ ως ηγεμόνας ούτε ως φωτεινός παντογνώστης της προσπάθειας για το ΔΗΜΟ ΜΑΣ είπα ξεκάθαρα ότι ΕΝΑΣ δεν φτάνει ΟΠΟΙΟΣ κι αν είναι αυτός. Αρνήθηκα τη διαδικασία επιλογής του επικεφαλής του ψηφοδελτίου από οποιαδήποτε "μικρή" ομάδα και πρότεινα εκλογή από όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να πάρουν μέρος σε εκλογή επικεφαλής του ενιαίου η πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου.
    ΠΟΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΩ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ. ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.
    Εκεί στην επιτροπή που συμμετείχα πρότεινα ανεπιφύλακτα εκλογή και δήλωσα ότι εγώ θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο που θα προκύψει με επικεφαλής τον νικητή της εκλογής χωρίς επίσης καμιά επιφύλαξη γιατί απλά ο κάθε τόπος έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.
    ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ. Αφού μάλιστα ήσουν παρών και με άκουσες απορώ προς τι αυτά που γράφεις πιο πάνω αν όχι για να με προκαλέσεις. Δεν πειράζει αν και αλλού θα έπρεπε να απευθύνεσαι άλλοι έσπευσαν να δηλώσουν υποψήφιοι αρχηγοί όχι εγώ. Άλλοι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στο ενιαίο όχι εγώ.
    Το γράφω ακόμη μια, τελευταία φορά –ελπίζω-, εγώ τη δύσκολη και "βρόμικη" δουλειά για το νησί μου την έκανα με τον καλλίτερο τρόπο, αν με φοβάσαι η απλά δεν με γουστάρεις εσύ η κάποιοι άλλοι τόσο πολύ, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω απ αυτά που έκανα.
    ΘΕΛΩ ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΘΩΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΗΔΕΝ" ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ.
    Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι σε λάθος δρόμο... έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.

    Χρήστος Καραγιαννιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου απαντώ για δύο λόγους:
    1ος λόγος...το ότι γράφεις ένα όνομα έστω και ψεύτικο μου αρκεί για διάλογο γιατί δεν φοβάμαι-ποτέ δεν φοβήθηκα- να πω τι σκέπτομαι και να το υπογράφω.
    2ος λόγος...για να σου απαντήσω όπως πρέπει στην προσπάθεια να με εμφανίσεις πότε ακροαριστερό δογματικό και πότε ακροδεξιό χουντικό.
    Έχουμε και λέμε:
    Κατ' αρχάς είμαστε όλοι πολύ λίγοι ακόμη για να γνωρίζουμε τι σκέπτεται πόσο σκέπτεται κι αν ζει το δικό του "πολιτισμό" ακόμη κι ένα μυρμήγκι. Έχουμε καταλάβει ένα πλανήτη τον βιάζουμε καθημερινά και η όλη μας συμπεριφορά δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε "μέρος του" καθώς ετοιμάζουμε ήδη τα μπαγκάζια μας για αλλού... άρα η τοποθέτηση σου για τα "ζωντανά" δείχνει ξεκάθαρα ότι πετάς πιασάρικες ατάκες -ιστορικές και άλλες - χωρίς να έχεις εμβαθύνει στην ουσία της γνώσης.
    Σε ότι τώρα με αφορά προσωπικά...
    Αν με ήξερες πραγματικά, μόνο πατριώτη χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό θα με χαρακτήριζες. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι έχεις μπει στον κόπο να κουβεντιάσεις με τον Καραγιαννιώτη σε ανύποπτο χρόνο και χώρο. Δεν το έχεις κάνει, άρα γράφεις μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις για μένα, στους άλλους που όμως με γνωρίζουν λίγο η πολύ ήδη πολλά χρόνια. Είτε μέσα από τη δουλειά μου είτε προσωπικά, πράγμα που είναι εύκολο σε ένα τόπο σαν την Αντίπαρο. Καλό λοιπόν θα ήταν πριν πιάσεις πληκτρολόγιο για να ασχοληθείς προβοκατόρικα με την αποδόμηση - όπως νομίζεις - του προφίλ μου να δουλέψεις πιο σοβαρά γιατί δεν σου βγαίνει σωστά και θα την πατήσεις. Όσο για το ηλικιακό σου προφίλ μέχρι 45 και πολύ σου πάει και με γραμματικές γνώσεις πολύ κακού μαθητή γυμνασίου σε κόβω, οπότε άσε άλλον να κάνει τη δουλειά... τελειώσαμε εδώ ασχολήσου με ποιήματα για τη φύση κι άσε την πολιτική του καφενέ.

    Χρήστος Καραγιαννιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aγαπητέ Γιάννη,
    Μάλλον δέν έγινα κατανοητή.
    Το μόνο μάθημα που δεν χρειάζομαι είναι μάθημα δημοκρατίας.
    Τυγχάνει να προέρχομαι από οικογένεια βαθιά δημοκρατική. Πότε δεν είπα για ψηφοδέλτια "ΝΑΙ" και "ΟΧΙ". Αναφέρθηκα σε πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει έτσι ώστε να αξιοποιηθούν όλοι όσοι είναι ικανοί να προσφέρουν και ανήκουν σε όλους τους "χώρους".
    Τότε θα μπορεί κανείς να διαλέξει τον ικανό και όχι αυτόν που είναι θείος ,ξάδερφος ή ο μονόφθαλμος που είναι ικανότερος του τυφλού.Ο κόσμος δεν πρέπει να διχάζεται, τι καλύτερο από το να διαλέξεις ανάμεσα στους πολλούς και όχι σε αυτούς που κάποιοι επέλεξαν γιατί απλά πρέπει να γεμίσουν το ψηφοδέλτιό τους και δεν έβρισκαν άλλους γιατί τους "έκλεισαν" οι αντίπαλοι.
    ΄Ενα απλό παράδειγμα είναι τα τοπικά διαμερίσματα στα οποία δεν είναι δυνατόν να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι αναγκασμένος να επιλέξει πολλές φορές μεταξύ καποιων ικανών και κάποιων κατ΄ανάγκη .Το ίδιο θέμα πιστεύω ότι θα έχει και η Αντίπαρος.
    Αυτά προς το παρόν,
    Φιλικά,
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες