Pages

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου στην τελευταία του συνεδρίαση της 16/11, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το ψήφισμα του Περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με την εναλλακτική πρόταση χωροθέτησης των αιολικών πάρκων σε υπεράκτιες περιοχές.

Την πρόταση την υπερψήφισα με όρους και προϋποθέσεις τους οποίους και ζήτησα να συμπεριληφθούν Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με του παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

1. Εμμένουμε στην αρχική απόφασή μας  και απόφαση της Παριανής κοινωνίας ότι ΚΑΜΙΑ ανεμογεννήτρια να μην τοποθετηθεί στο νησί της Πάρου. Αυτό αποτελεί δέσμευση και έχει κατακτηθεί με τους αγώνες της Παριανής κοινωνίας.

2. Να μην εκδοθεί καμία νεα άδεια για αιολικά Πάρκα στο νησί μας.

3. Είμαστε θετικοί στην εναλλακτική πρόταση,  ότι τα ήδη αδειοδοτημένα για το νησί μας αιολικά πάρκα να χωροθετηθούν σε υπεράκτιες θαλάσιες περιοχές μακριά από το νησί μας και τις ακτές μας (τουλάχιστον 15 μίλια μη ορατά από την ακτή και σε βάθος 300 μέτρων με αγκύρωση και όχι πάκτωση).

4.  Για οποιαδήποτε τέτοια χωροθέρηση σε θαλάσσια οικόπεδα να είναι δεσμευτική προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική αντιπολίτευση της Λαικής Συσπείρωσης, εγκλωβισμένη στον κομματικό της δογματισμό, δεν θέλει να γίνει τίποτα και πουθενά, επιζητώντας και εμμένοντας σε μια αντιπολιτευτική συγκρουσιακή τακτική, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό και υπό της οδηγίες του κόμματος θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Συνεχίζει να αγνοεί το τι συμβαίνει στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και εναντιώνεται σε κάθε επένδυση οποιαδήποτε μορφής που αφορά την ενέργεια, αλλά κατά τα άλλα υποκρίνεται ότι κόπτεται για φθηνό ρεύμα και την κλιματική αλλαγή και προσπαθεί με ψέματα και παραπληροφόρηση να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Το ίδιο συνέβει και στο περιφερειακό συμβούλιο, στο οποία από τους 45 παρόντες συμβούλους όλων των πολιτικών παρατάξεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ και Ανεξάρτητους) το ψήφισμα εγκρίθηκε από τους 43, δηλαδή  το ψήφισαν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, εκτός από τους 2 συμβούλους που πολιτικά πρόσκεινται στο ΚΚΕ και εκπροσωπούσαν την Λαική Συσπείρωση.

Δυστυχώς κάποιοι στο νησί μας έχουν μπερδέψει το κόμμα και τα πολιτικά του συμφέροντα με το τι είναι καλό για το νησί μας και έχουν γίνει φερέφωνα κομματικών σκοπιμοτήτων, ορισμένοι από άγνοια και ορισμένοι από σκοπιμότητα.

Και το καλό του νησιού μας είναι ΚΑΜΙΑ ανεμογεννήτρια στα βουνά μας, κανένας «βιασμός» του νησιού μας από επίδοξους βιαστές, σεβασμός στους αγώνες και στις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ναι στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ναι στις εναλλακτικές προτάσεις, όχι στον σκοταδισμό, το ψέμα και τον κομματισμό.

 

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες