Pages

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΌΡΓΑΝΑ...

Σαββατοκύριακο έντονων πολιτικών διεργασιών είναι αυτό που διανύουμε.

Κάπως νωρίς άρχισαν τα όργανα στην Πάρο και κάποιοι άρχισαν να εκδηλώνουν σιγά σιγά αλλά και εμπιστευτικά την πρόθεσή τους για την διεκδίκηση του δήμου το 2023.

Ήδη ένας μικρός πυρήνας τοπικών  πολιτικών στελεχών υπάρχει και συζητά για τις επικείμενες κινήσεις και για τα χρονοδιαγράμματα.

Έμπειροι αυτοδιοικητικοί, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και νέοι ηλικιακά άνθρωποι απαρτίζουν τον νέο πυρήνα, συστρατευόμενοι όλοι στο πρόσωπο ενός άφθαρτου και "ατσαλάκωτου" επικεφαλής, με εμπειρία στην  στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γενική εντύπωση είναι ότι ο νυν δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος δεν πρόκειται να διεκδικήσει για τρίτη θητεία τον δήμο, είτε γιατί η σκόπευσή του είναι αλλού, είτε γιατί γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ότι καλύτερα να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά παρά να σε διώχνουν οι ψηφοφόροι.

Στην παράταξη του Κωβαίου δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής φως για διάδοχη κατάσταση. Η όποια προσπάθεια κάνει ο ίδιος για προώθηση ημετέρων δεν έχει καμία τύχη, ούτε από την δημοτική ομάδα αλλά κυρίως ούτε από την κοινωνία, γεγονός το οποίο έχει αρχίσει να καταλαβαίνει και ο ίδιος.

Το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν νέα έμπειρα πρόσωπα με την συνεργασία και στήριξη κοινωνικών ομάδων, αλλά και στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής όλων των παρατάξεων, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει ο δήμος επιτέλους να απαγκιστρωθεί από το πολιτική σκιά και επιρροή του Κυκλαδίτη υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Η λογική αυτή  έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτή από πολλούς, γι' αυτό η προσπάθεια του νέου πυρήνα στρέφεται σε μια υπερκομματική εικόνα με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.

Ήδη έγιναν οι πρώτες κρούσεις, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι ενθαρρυντικές, παρά το γεγονός ότι αρκετοί πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα σας δίνουμε όσες πληροφορίες επιτρέπεται να δώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες