Pages

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Τι πλήρωσε τελικά ο Κυκλαδίτης Υπουργός Γιάννης Βρούτσης και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση?

Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Βρούτσης ποτέ δεν ήταν στην πλευρά Μητσοτάκη, αντίθετα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είχε προτείνει το "αμίμητο"....να μην γίνει δεύτερος γύρος μεταξύ Μειμαράκη και Μητσοτάκη, αλλά να γίνει πρόεδρος ο Μειμαράκης και αντιπρόεδρος ο Μητσοτάκης, διότι ποτέ δεν πίστευε ότι τα πράγματα μπορούσαν να ανατραπούν.

Μετά την πρωθυπουργία Μητσοτάκη, με πίεση του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε ξανά στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να τηρηθούν κάποιες εσωκομματικές ισορροπίες.

Γεγονός είναι ότι ο Κυκλαδίτης πολιτικός έχει ικανότητες, αλλά διακατέχεται από υπέρμετρο εγωισμό και μεγάλη τάση αυτοπροβολής, χαρακτηριστικά που τον έκαναν να πέσει σε πολιτικά λάθη, τα οποία του κόστισαν τον υπουργικό θώκο.

Ένα άλλο αρνητικό ήταν ότι πίστευε ότι ήταν ο "αυτοκράτορας" των Κυκλάδων και λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο παρεμβαίνοντας σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είχε οργανώσει ένα μικρό στρατό από κομματάρχες, ορισμένοι εκ των οποίων τον εξέθεταν καθημερινά με τον βίο και την πολιτεία τους στις μικρές Κυκλαδικές τοπικές κοινωνίες.

Η απουσία του από τις Κυκλάδες τον τελευταίο χρόνο, δημιούργησε ένα κύμα αντίδρασης στο πρόσωπό του και σε συνδυασμό με την δραστηριότητα σε τοπικά προβλήματα των άλλων δύο βουλευτών της περιφερείας, άρχισε να αποξενώνεται από τον κόσμο.

Στην πολιτική και ειδικά στην εξουσία το cam back, είναι δύσκολη υπόθεση και μάλιστα στην σημερινή εποχή που νέοι άνθρωποι τρέχουν πιο γρήγορα από εσένα.

Είναι κρίμα διότι στην αρχή της πολιτικής του καριέρας ό Γιάννης Βρούτσης έδειχνε έναν πολλά υποσχόμενο πολιτικό, ο οποίος όμως με το πέρασμα στην εξουσία μεταλλάχθηκε. 

Ας ελπίσουμε ότι τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα.

Ηλίας Κουντρομιχάλης 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες