Pages

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκλεγμένων μελών του δημοτικού συνδυασμού "Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη" υπό την προεδρία του επικεφαλής, δημάρχου Μάρκου Κωβαίου.
Η απόφαση για αυτήν την "παραταξιακή" συνάντηση, πάρθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και γεγονότα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία του Δήμου, με την στασιμότητα έργων, με τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών και γενικότερα με το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία στην Παριανή κοινωνία, από τα εσωτερικά προβλήματα της δημοτικής πλειοψηφίας.
Η άποψή και έκκλησή μου προς τον Δήμαρχο.
"Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι "φωνές" της αλήθειας και της πραγματικότητας, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν όσο επικρατεί αυτή η αδιαφορία και στασιμότητα κάθε δραστηριότητας στο δήμο και η λύση δεν είναι με το να προσπαθείς να φιμώσεις ή να διαγράψεις τις "φωνές", αλλά να προσπαθήσεις να αντιληφθείς εσύ πρώτα την πραγματικότητα και να αφυπνίσεις του βολεμένους στις καρέκλες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράξουν κάθε μήνα τον μισθουλάκο τους, αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω τους και δίχως να έχουν το θάρρος να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. Δήμαρχε, τέτοιους θέλεις?

Δήμαρχε, οι ηγέτες έχουν αποφασιστικότητα, διορατικότητα και δεν διστάζουν μπρος στο καλό του τόπου τους να γίνονται και δυσάρεστοι εκεί που πρέπει, έχεις χρόνο, ασχολήσου με τα πραγματικά προβλήματα του νησιού, άσε τις ουτοπίες και τους επικοινωνιολόγους, ασχολήσου με την εσωτερική λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του, ιεράρχησε τις προτεραιότητες και βάλε χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, βαθμολογώντας με αντικειμενικότητα την απόδοση των συνεργατών σου.
Δεν φταίνε οι υπάλληλοι εάν δεν μπορούν να τους εμπνεύσουν οι πολιτικοί τους προιστάμενοι, δεν σημαίνει ότι οι κουμπάροι μας και οι κολλητοί μας, έχουν και την ικανότητα να διοικήσουν νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες εκ του αποτελέσματος έχουν διαλυθεί, παρά το αξιόλογο έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν, δεν το βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά? Δεν μπορείς να το δεις ή δεν θέλεις?
Δεν είναι δυνατόν να φταίνε όλοι οι άλλοι και αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Δήμαρχε, δεν θέλουν το κακό σου όσοι σου ασκούν κριτική, απλώς πρέπει και εσύ να καταλάβεις ότι άλλο είναι το καλό της Πάρου και άλλο η προσωπική σου προβολή, την οποία μπορείς και να την πετύχεις, μέσα από μια πετυχημένη δημαρχιακή πορεία.

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες