Pages

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Την Πάρο θα επισκεφθεί αύριο 5/8 ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
Η επίσκεψη του υπουργού γίνεται στην καρδιά του καλοκαιριού και στο αποκορύφωμα της επιβατικής κίνησης με την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοιού.
Η άφιξη θα γίνει με ταχύπλοο πλοίο της γραμμής και θα του δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσει την εφαρμογή των μέτρων  στα πλοία της ακτοπλοίας, μετά την αύξηση του πρωτοκόλλου τους.
Αφορμή για την επίσκεψη είναι η διαπίστωση της ομαλής ακτοπλοικής κίνησης, η εφαρμογή των μέτρων, αλλά κυρίως η εξέλιξη των εργασιών απάντλησης και καθαρισμού του ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, καθώς και η επαναβεβαίωση στην τοπική κοινωνία της δέσμευσής του για ανέλκυση του ναυαγίου.
Ένα άλλο θέμα το οποίο θα του τεθεί από την δημοτική αρχή είναι η εξέλιξη της μελέτης του master plan του λιμένος Παροικιάς, το οποίο ως γνωστό έχει σκαλώσει εξαιτίας των ενστάσεων της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του υπουργείου υποδομών.
Ο υπουργός θα επισκεφθεί την Λιμενική αρχή Πάρου, θα επιθεωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις και εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο.
Από την δημοτική  αρχή δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν κληθεί το δημοτικό συμβούλιο ή η συνάντηση θα είναι μόνο με τον δήμαρχο.
Γεγονός πάντως είναι ότι μόνο θετική κρίνεται η επίσκεψη του υπουργού την συγκεκριμένη στιγμή και είναι μια καλή ευκαιρία για να τεθούν για άλλη μια φορά τα σοβαρά θέματα του νησιού.
Ο υπουργός και ο Αρχηγός θα αναχωρήσουν για Πειραιά με πλοίο,το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες