Pages

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Γ. Χατζημάρκος: Έτοιμοι για το καθήκον όπου μας έταξαν οι καιροί και η ιστορία



«Την Δευτέρα, με το βλέμμα στραμμένο στην πατρίδα μας, με την καρδιά στα νησιά μας, με το χέρι απλωμένο με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μας ανεξαρτήτως τι ψήφισαν την Κυριακή, θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε τις ανυπέρβλητες δυσκολίες και να τις ξεπεράσουμε».
Ακολουθεί δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου:

«Μας χωρίζουν ελάχιστες ώρες από την Κυριακή 5 Ιουλίου. Την ημέρα που θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία της χώρας.
Αύριο καλούμαστε να διαμορφώσουμε την ζώσα ιστορία και να μην επιτρέψουμε η σελίδα αυτή να γραφτεί με μαύρα γράμματα. Να κλείσουμε τα αφτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και με γνώμονα την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα, να αποτρέψουμε την κατάρρευση της πατρίδας μας.
Στα διχαστικά και κίβδηλα διλήμματα, με τα οποία επιχείρησαν να μπολιάσουν την ελληνική κοινωνία, εμείς καλούμαστε να δώσουμε μια καθαρή και υπερήφανη απάντηση που θα στέλνει ένα μη διαπραγματεύσιμο μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του Ευρώ.
Το μέλλον της πατρίδας μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος των νησιών μας, είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την πορεία της Ευρώπης, της μεγάλης μας οικογένειας. Η έξοδος από την Ευρώπη και το Ευρώ, δεν είναι αξιοπρέπεια, είναι ταπείνωση, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους.
Είναι μεγάλο το καθήκον στο οποίο μας έταξαν οι καιροί και η ιστορία. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε, στο μέγιστο της υπευθυνότητάς μας. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή που όλα κρέμονται από μια κλωστή, η υπευθυνότητα θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας και η αλήθεια της δημαγωγίας. Το χρωστάμε στην χώρα μας, στα νησιά μας, στα παιδιά μας.
Δεν πέφτουμε στην παγίδα τους, δε ρίχνουμε νερό στον μύλο του διχασμού, που αποτελεί το μοναδικό τους «καταφύγιο». Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και πρέπει να μας βρει όλους μαζί ενωμένους, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, για να ξαναχτίσουμε σε πιο γερά θεμέλια ό,τι γκρεμίστηκε. Για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Για να ξαναβάλουμε τον τόπο μας στην τροχιά της δημιουργίας, της προκοπής και της ανάπτυξης.
Την Δευτέρα, με το βλέμμα στραμμένο στην πατρίδα μας, με την καρδιά στα νησιά μας , με το χέρι απλωμένο με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μας ανεξαρτήτως τι ψήφισαν την Κυριακή, θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε τις ανυπέρβλητες δυσκολίες και να τις ξεπεράσουμε».

Ρόδος, 4 Ιουλίου 2015
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες