Pages

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΚΟΒ ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Όποιος βρει τις διαφορές κερδίζει!




Σήμερα στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»: Ανανεωμένος πίνακας με τις αντιλαϊκές προτάσεις συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.
Ακυρώστε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ
ΟΧΙ στην πρόταση της συγκυβέρνησης

ΚΟΒ ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στον πίνακα όπως δημοσιεύεται σήμερα στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»:
Στην 1η στήλη η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κατατέθηκε στις 25-6-2015.
Στην 2η στήλη η λεγόμενη «πρόταση» Γιούνκερ που κατατέθηκε από ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, με ημερομηνία 26-6-2015.
Στην 3η στήλη η νέα πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως διαμορφώθηκε με την επιστολή Τσίπρα προς τους ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ στις 30-6-2015.

Το δικό μας σχόλιο και οι δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου
Διαβάζοντας προσεκτικά τον πίνακα γίνεται αντιληπτό ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί ανάμεσα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Οι μικρές διαφορές που υπάρχουν θα μπορούσαν μέσα από τις διαπραγματεύσεις και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να είχαν εξαλειφθεί και η συμφωνία να είχε επιτευχθεί.
Γίνεται αντιληπτό έως κατανοητό ότι ο λόγος που δεν έκλεισε η συμφωνία και οδηγούμαστε στο αυριανό δημοψήφισμα με τις συνέπειες που υπήρξαν πριν του δημοψηφίσματος αλλά και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι τεράστιες.
Και οι ευθύνες, για τη μη ύπαρξη μέχρι σήμερα συμφωνίας, βαραίνουν αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τα μέλη της συγκυβέρνησης.
Ζητούν αύριο από τον Ελληνικό λαό, στο δημοψήφισμα που έστησαν, να ψηφίσει «ΟΧΙ» και να απορρίψει το σχέδιο των δανειστών που στην ουσία, με μικρές διαφορές, είναι το ίδιο σχέδιο που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πρότεινε προς τους δανειστές!
Την ώρα που ο Έλληνας καταθέτης και οι συνταξιούχοι περιμένουν υπομονετικά στις ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουν 60-50 ευρώ και 120 ευρώ την εβδομάδα.
Την ώρα που οι ελλείψεις στα βασικά αγαθά είναι ήδη φανερές από την πρώτη εβδομάδα που είναι κλειστές οι τράπεζες.
Και οι ελλείψεις αυτές θα είναι πολύ περισσότερες την ερχόμενη εβδομάδα αν επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες στη χώρα μας.
Εκτίμησή μας είναι ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί είτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ΝΑΙ» είτε είναι «ΟΧΙ».
Και οι όροι της συμφωνίας είναι λίγο πολύ γνωστοί όπως αναγράφονται και στον πίνακα που δημοσιεύεται στον σημερινό «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών, που προκήρυξαν ένα ασαφές δημοψήφισμα και που η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από το γκρεμό;
Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς. Την απάντηση την έδωσε ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πριν δούμε το βίντεο με τις δηλώσεις αναδημοσιεύουμε το χθεσινό 3-7-2015 ρεπορτάζ από την «Καθημερινή»:
Σε ομολογία - σοκ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστή της ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα ελήφθη διότι εάν ερχόταν προς ψήφιση στη Βουλή το πρόγραμμα, θα έπεφτε η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται, μέσω της παραδοχής αυτής, να έχει κάνει τις επιλογές του με κριτήριο την διατήρηση της κομματικής ενότητας και την παράταση, έστω κατά μία εβδομάδα, του κυβερνητκού βίου, καθώς, δεδομένης της δεδηλωμένης πρόθεσης του «Ποταμιού» αλλά και βουλευτών της Ν.Δ. να ψηφίσουν την συμφωνία που θα κράταγε τη χώρα σε ευρωπαϊκό δρόμο, η πρόταση δεν κινδύνευε με καταψήφιση.
Πάντως, με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και μετά την λήξη της εκπομπής ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να εξηγήσει το περιεχόμενο της δήλωσής του.




Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, καθώς πρέπει να φύγει μία και καλή η διαρκής απειλή ενός Grexit από την Ελλάδα, επειδή λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη και στην κατανάλωση
Ακόμη, σημείωσε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές με τους θεσμούς στο θέμα των εργασιακών και συγκεκριμένα, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την επιλογή της ΓΣΕΕ να στηρίξει ανοιχτά το «ΝΑΙ». Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων υποστήριξε ότι όσοι ψηφίζουν ΝΑΙ, ψηφίζουν και αυτόν που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα.
«Τίθεται ζήτημα δημοκρατικότητας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ρίξουν την κυβέρνηση με ένα «ΝΑΙ», αγνοώντας ουσιαστικά την ψήφο του ελληνικού λαού, αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ευρώπη.
«Αυτή η Ευρώπη έχει κοντά ποδάρια και έτσι όπως είναι δεν αντέχεται» και γι' αυτό έπρεπε να πάρουμε το ρίσκο μιας ρήξης με την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος. Ακόμη, εκτίμησε ότι τα επόμενα 2 -3 χρόνια, κάποιοι λαοί, όπως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί θα επιλέξουν μόνοι τους να φύγουν από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ευρωζώνη ως τον μεγάλο ασθενή της παγκόσμιας οικονομίας
«Αν ο κόσμος ψηφίσει όχι, ο Μάριο Ντραγκι από τη μέχρι τώρα στάση του, έχει δείξει ότι θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα συμφωνία που θα επιτευχθεί σε περίπτωση «ΟΧΙ», θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα θα έπρεπε να γίνει πριν από ένα μήνα περίπου, όταν πήραμε το πεντασέλιδο κείμενο των θεσμών, μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ρεπορτάζ και να δείτε το βίντεο με τις χθεσινές 3-7-2015 αποκαλυπτικές δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες