Pages

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΟ ΛΑΘΟΣ: Είναι ο μέγας πειρασμός για την 6η Μαΐου

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση μας ειδοποιεί ότι σε 35 μέρες οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες με το μεγαλύτερο δίλημμα που έζησαν ποτέ: Να βγάλουν το «άχτι» τους εναντίον του παλαιού πολιτικού συστήματος, θρυμματίζοντας τα μεγάλα κόμματα, ή να δώσουν...
αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, δυναμωμένο με νέα πρόσωπα, εντελώς αδιάφθορα, τουτέστιν λιγότερο πλούσια...

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ περίπτωση θα προκύψει πιθανότατα η ανάγκη και νέων εκλογών, με άγνωστη τύχη. Στη δεύτερη περίπτωση η αυτοδύναμη κυβέρνηση (μονοκομματική ή συνεργασίας) θα είναι μοιραίως «κυβέρνηση κατοχής», υπάκουη στην ξενοκρατία και αντιμέτωπη με ισχυρό κίνημα αντίστασης. Τι από τα δύο θα διαλέξουν όσοι Έλληνες θα προσέλθουν στην κάλπη;

Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ πολιτική ιστορία μας είναι γραμμένη με κάποια σπουδαία επιτεύγματα, όπως αίφνης η σύνδεση με την Ευρώπη, αλλά και με εγκληματικά λάθη, το σπουδαιότερο από τα οποία διαπράχθηκε σαν σήμερα την 1η Απριλίου του 1946, όταν ο «καπετάν Μπαρούτας» ξεκίνησε τον φοβερό εμφύλιο πόλεμο με την αιματηρή επίθεση στο Λιτόχωρο.

ΕΝΑ 24ωρο πριν, στις 31 Μαρτίου, είχαν γίνει οι πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία Μεταξά. Ο τότε αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης είχε διατάξει την παράταξή του να απόσχει, έχοντας στο μυαλό του την ένοπλη σύγκρουση με τη δεξιά, που ξεκίνησε αμέσως την επομένη με εκείνη την απροσδόκητη επίθεση στο Λιτόχωρο...

ΕΙΝΑΙ όμως βέβαιο ότι αν η Αριστερά συμμετείχε σε εκείνες τις εκλογές θα είχε βγάλει τουλάχιστον 100 βουλευτές, θα είχαμε αποφύγει τον φοβερό εμφύλιο και η πορεία της χώρας θα ήταν εντελώς διαφορετική, φυσικά προς το καλύτερο. Αντί όμως αυτού, επεκράτησε τότε η λεγόμενη «εθνικόφρων παράταξις» με επικεφαλής τον Ντίνο Τσαλδάρη, αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος.

ΘΥΜΙΖΩ ότι στις εκλογές εκείνες βγήκαν βουλευτές, μεταξύ άλλων και οι μετέπειτα πρωθυπουργοί Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κώστας Μητσοτάκης, επί της θητείας των οποίων αρκετά επετεύχθησαν αλλά και μεγάλα λάθη διαπράχθηκαν. Το λάθος της αποχής αναγνώρισε και η μετέπειτα ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία και καθαίρεσε τον Ζαχαριάδη.

ΛΑΘΗ επί λαθών βαρύνουν όλες τις παρατάξεις τον μήνα Απρίλιο. Από τη στάση του στρατού στη Μέση Ανατολή και την εκτέλεση του συνταγματάρχη Ψαρού τον Απρίλιο του 1944 ώς τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967. Και από την απόλυση Σαμαρά, υπουργού Εξωτερικών, τον Απρίλιο του 1992 από τον Μητσοτάκη ώς το μέγα λάθος του λαού να εκλέξει πρωθυπουργό του τον ανατροπέα του Ανδρέα Κώστα Σημίτη τον Απρίλιο του 2000.

ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΜΕ σαν λάθη και τις... αταξίες του Κώστα Καραμανλή που είπε «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν περί Κύπρου και ύψωσε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πάντα Απρίλιο μήνα (αταξίες που παρά λίγο να του στοιχίσουν τη ζωή), θα ήταν πολύ δύσκολο να το στηρίξουμε. Καλύτερα να μείνουμε στις ηρωικές πράξεις του λαού μας κατά μήνα Απρίλιο, όπως η γενναία αντίσταση στην εισβολή των Γερμανών στις 6 Απριλίου του 1941 και η μαρτυρική έξοδος του Μεσολογγίου στις 10 Απριλίου του 1826...

ΕΙΠΑΜΕ όμως στην αρχή ότι τρέχει ιλιγγιωδώς το ανάποδο μέτρημα ώς τις εκλογές. Και ότι το μέγα ερώτημα είναι πώς θα συμπεριφερθεί αυτή τη φορά ο λαός μας: Θα πάει στην κάλπη θυμωμένος και εκδικητικός ή θα πάει ψύχραιμος φιλοσοφημένος όπως συχνά πράττει στις πολύ δύσκολες στιγμές; Και το άλλο ερώτημα είναι πότε και πώς θα διακόψει τη... φλύαρη σιωπή του ο Καραμανλής, γνωστού όντος έχει συλλέξει βουνό τα πυρομαχικά του για τα γεγονότα της 10ετίας. Και ποιο αποτέλεσμα θα έχουν οι αθόρυβες ενέργειές του για επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης σε πανίσχυρο προεκλογικό μέτωπο!..

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ αφέντες μας, που πρώτη φροντίδα τους είναι το πώς θα πάρουν πίσω με το παραπάνω τα λεφτά τους και που θέλουν να μας εξομοιώσουν με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ας διαβάσουν κάποιες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας. Καλό θα τους κάνει. Και πιθανώς θα τους γλυτώσει από μια ακόμη «νίλα» στον 4ο παγκόσμιο πόλεμο που πάλι αυτοί ξεκίνησαν. «Νίλα» που υπέστη ο Χίτλερ με εκείνη την «καταραμένη» εισβολή του στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και την αμέσως μετά «μάχη της Κρήτης» κατά μήνα Μάιο.

ΑΚΡΙΒΩΣ μήνα εκλογών για την Ελλάδα του 2012...


(Χρήστος Πασαλάρης από την Real News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες