Pages

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στο δρόμο προς τις εκλογές με απούσα την Οικονομία

Με το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας – ως εάν να πρόκειται για θέμα που ανακαλύφθηκε… χθες – αλλά και με το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας, οδεύει η χώρα προς τις εκλογές.

Ο ορυμαγδός των πληροφοριών γύρω από αυτού του...
είδους τα ζητήματα είναι τόσο μεγάλος, που σχεδόν έχει εντελώς αποσπάσει το ενδιαφέρον από τα θέματα της Οικονομίας, τους χειρισμούς περί αυτήν, τις ευθύνες και όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον.

Πρωταγωνιστής στην προπαγανδιστική επίθεση είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που καθημερινά τροφοδοτεί την επικαιρότητα με θέματα που υποτίθεται ότι είχαν λυθεί ή είχαν δρομολογηθεί.

Την ώρα που και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι στηλιτεύει την τρόικα για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι η «θεραπεία» της τρόικας κατέστρεψε την Ελλάδα  και τώρα καταστρέφει και την Ισπανία, ανακοινωνόταν ότι το πρώτο κέντρο μεταναστών θα λειτουργήσει στην Αττική λίγο μετά το Πάσχα – όταν θα έχει διαλυθεί η Βουλή!

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (ξανα)παρουσίαζε άλλους 200 αστυνομικούς με τους οποίους ενισχύονται οι Ομάδες ΔΙΑΣ.

Και, όπως, είπε δεν πρόκειται για «προεκλογικό ζήτημα, όπως λένε κάποιοι και ακούω σε ορισμένες εκπομπές», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να άρξει ανοχή «σε ένα φαινόμενο που έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα», προβλήματα «ουσιαστικά ζωής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλοίμονο, αν αναδείξουμε σε προεκλογικό ζήτημα το μεγαλύτερο εθνικό κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί σήμερα την χώρα», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αλλά αυτό δεν απαντά στο ερώτημα για ποιο λόγο όλα αυτά συμβαίνουν τώρα – παράλληλα με την κατάθεση βροχής τροπολογιών και στο παραπέντε από την προκήρυξη των εκλογών.

Άλλωστε, η ανακοίνωση για το κέντρο της Αττικής, ξεσήκωσε αυτή τη φορά τους κατοίκους της Αμυγδαλέζας – οπότε η διάσπαση της προσοχής επιτυγχάνεται πλήρως.

Σοφία Βούλτεψη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες