Pages

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αυτά που θα ακούσετε δεν τα είπε ούτε ο Φαλμεράιερ ούτε ο Ατατούρκ...

"Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."
Ούτε τα πήραμε από "φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..", ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..
Αυτά που θα ακούσετε στην συνέχεια είναι απόσπασμα από την Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, από το 6ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. (18 Σεπτεμβρίου 2010).
Είναι ηχητικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Αντιπροέδρου.
Ακούστε το...
Το μάθαμε και αυτό...
Κατά τον κ. Πάγκαλο, "Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."
Μάλιστα καλά ακούσατε ...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ
Σύμφωνα με το wikipedia Ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Γερμανικά: Jakob Philipp Fallmerayer 10 Δεκεμβρίου 1790, Τιρόλο – 26 Απριλίου 1861, Μόναχο) ήταν Αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. Στο έργο του "Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους" διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.
Αναδημοσίευση από: Έχω μάτια και βλέπω

5 σχόλια:

  1. πες και άλλα για τον Πάγκαλο
    ΑΛΛΑ ο Τσιμισκής ήταν αρμένικης καταγωγής
    και ο Ιουστινιανός ιλλυρικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς σου διαφεύγει ότι μιλάμε για τη Νέα Ρώμη (Βυζάντιο). Ο Τσιμισκής λοιπόν ήταν πολίτης του Ρωμαϊκού Κράτους. Τόσο απλά. Όπως δηλαδή ήταν και ο Μ. Κων/νος και άλλοι πολλοί.

    Τώρα σε ότι αφορά τον Ιουστινιανό σε διαψεύδω. Δεν ήταν Ιλλυρικής καταγωγής, εκτός αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο από έναν Βασίλιεφ! Ήταν Ρωμαϊκής καταγωγής και μιλούσε Ελληνικά. Ορισμένοι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας αυτοκράτορας της Νέας Ρώμης, αν και οι περισσότεροι λέγουν ότι ο πρώτος Έλληνας ήταν ο Ηράκλειος.

    Τέλος, με κάθε τρόπο, όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ότι η Ελληνική γλώσσα είχε επικρατήσει σε όλη τη Νέα Ρώμη και την αυτοκρατορία (Βυζάντιο) από τον 6ο αιώνα και μετά και δεν υπήρξε ούτε ΕΝΑΣ αυτοκράτορας στη συνέχεια που δεν την μιλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>
    ίσα ίσα ο Βασίλιεφ σελ 169 τομος Α Γράφει οτι ο Ιουστινιανός ηταν Ιλλυριος η Αλβανός και μιλούσε Λατινικά Απορρίπτοντας την σλαβική καταγωγή του
    ΑΛΗΘΕΙΑ ποσο κυνηγήθηκε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός από το Βυζάντιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πέτρος Σαββάτιος, ιλλυρικής καταγωγής, γεννήθηκε στην περιοχή Tauresium[1] και ήταν ανιψιός του στρατηγού (και αργότερα αυτοκράτορα) Ιουστίνου Α'. Με την άνοδο του θείου του στην εξουσία το 518 ονομάστηκε πατρίκιος.John was born into the Kourkouas clan, a family of Armenian origin. Scholars have speculated that his nickname "Tzimiskes" was derived either from the Armenian Chmushkik, meaning "red boot", or from an Armenian word for "short stature." A more favorable explanation is offered by the medieval Armenian historian Matthew of Edessa, who states that "Tzimiskes was from the region of Khozan, from the area which is now called Chmushkatzag."[2] Khozan was located in the region of Paghnatun, in the Byzantine province of Fourth Armenia.[3]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ιωάννης Τσιμισκής, ονομαζόταν Ιωάννης Κουρκούας, ο επονομαζόμενος λόγω του μικρού του αναστήματος «Τζιμισκής-Τσιμισκής» και καταγόταν από την εξελληνισμένη οικογένεια των Κουρκούα από την Αρμενία, που είχε δώσει στο Βυζάντιο ικανούς στρατηγούς, ενώ η μητέρα του ήταν καθαρή Ελληνίδα, η αδελφή του μετέπειτα Αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά, της ονομαστής ελληνικής οικογένειας των Φωκάδων από την ευσεβή και αγιοτόκο Καππαδοκία!
    Επομένως ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν ανιψιός του Νικηφόρου Φωκά και αποδείχθηκε τελικά ένας ικανότατος Έλληνας Στρατηγός και Αυτοκράτορας, παρότι ανέτρεψε το θείο του από το θρόνο, συμμαχώντας με την Αυγούστα Θεοφανώ, γεγονός που αποτελεί και το μόνο μελανό σημείο του.

    Πάμε παρακάτω:


    Ο Ιουστινιανός, ο μέγας και φωτισμένος ευσεβέστατος Αυτοκράτορας, ήταν θρακικής, ελληνικής δηλαδή καταγωγής. Όπως και ο πιστός του Στρατηγός και ένας από τους ικανότερους της Ιστορίας, ο Βελισάριος, ο λεγόμενος και «σπαθί του Ιουστινιανού», που καταγόταν από το Ορμένιο (Γερμάνιο-Τζερμένιο) του Έβρου!


    Περισσότερα εδώ:

    http://www.noiazomai.net/autokratores.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες