Pages

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γιάννης Βρούτσης: Υποβαθμίζουν ακόμα και την αξία της ζωής στις Κυκλάδες

«Με το Ν. 3896/2010, ψήφισαν διάταξη που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Σύρου, τα Κέντρα Υγείας σε Μύκονο, Τήνο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο, Ίο, Άνδρο και 12 Πολυδύναμα Ιατρεία του Ν. Κυκλάδων που υπάγονται σε αυτό»

Την έντονη αντίδρασή του για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και των Κέντρων Υγείας που υπάγονται σε αυτό (Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Σαντορίνη, Μήλος, Ίος, Άνδρος) από τη Ζώνη Γ΄ των προβληματικών περιοχών, στη Ζώνη Β΄ των μονάδων της ηπειρωτικής Ελλάδας, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδιο υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο Βουλευτής Κυκλάδων υπογραμμίζει ότι «Η κυβέρνηση παραβιάζοντας ακόμη μια φορά τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 101 για τη νησιωτικότητα, έρχεται προκλητικά και ψηφίζει νύχτα και μάλιστα σε άσχετο νόμο (του Υπουργείου Εργασίας), ρύθμιση που ουσιαστικά υποβαθμίζει τις Υπηρεσίες Υγείας των Κυκλάδων.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκαλεί αρρυθμίες στη λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών στις Κυκλάδες, περιορίζει δραματικά τις εφημερίες, στερεί τη δυνατότητα από τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία να έχουν γιατρούς. Παράλληλα, όμως, δημιουργεί και σοβαρά αντικίνητρα για την στελέχωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού.
Όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, προκαλεί την εύλογη οργή και το θυμό των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βλέπουν ημέρα με την ημέρα την κυβέρνηση να υποβαθμίζει με την αναλγησία της, την αξία της ζωής στις Κυκλάδες.
Αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό, αν όχι πολιτική υποκρισία, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφού ψήφισε με προχειρότητα την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση σε άσχετο νόμο, μετά ήρθε χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής να υπόσχεται – μέσω των εκπροσώπων της - ότι η επίμαχη διάταξη (άρθρο 34, ν 3896/2010) θα διορθωθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.
Όμως, οι λεονταρισμοί αυτοί, δεν πείθουν πλέον κανένα. Αντίθετα, προκαλούν τους νησιώτες γιατί παραμένουν ακόμη νωπές οι μνήμες των προεκλογικών μαξιμαλιστικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, που έταζαν τα πάντα για τους πάντες.
Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια και να φερθεί με την πρέπουσα σοβαρότητα. Η ασφάλεια των νησιωτών και η ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας στις Κυκλάδες πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Οι Υπηρεσίες Υγείας των Κυκλάδων επιβάλλεται να ενισχυθούν και όχι να υποβαθμίζονται.
Γι’ αυτό λοιπόν και στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (8569/5-1-2011), ζητώ από τον αρμόδιο υπουργό να διορθώσει άμεσα αυτή την άδικη, επικίνδυνη και αντικοινωνική ρύθμιση, προκειμένου το Σύστημα Υγείας των Κυκλάδων να επανέλθει στην προγενέστερη κατάσταση (Ζώνη Γ΄)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες