Pages

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 23/5/2022 , τέθηκαν πολλά ερωτήματα προς την δημοτική αρχή από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ, καθώς επίσης έγιναν και τοποθετήσεις σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντος.

1. Ερώτηση: Πρός Πρόεδρο ΔΕΥΑΠ κο Γεώργιο Πούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, είχατε δεσμευθεί πριν το Πάσχα ότι η ασφαλτόστρωση των δρόμων της Παροικιάς που έχουν εκτελεστεί έργα της ΔΕΥΑΠ, θα γινόταν αμέσως μετά το Πάσχα ή μέσα στον Μάιο, θα ήθελα να πληροφορηθώ εαν ισχύει η δέσμευσή σας?

Απάντηση από πρόεδρο ΔΕΥΑΠ.

Πράγματι είχαμε δεσμευθεί για αυτό το χρονοδιάγραμμα, αλλά δυστυχώς για τεχνικούς λόγους και λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεως μας αυτό δεν είναι δυνατόν. Λόγω της μεγάλης αύξησης των ασφαλτικών υλικών προσπαθούμε βάζοντας η ΔΕΥΑΠ περισσότερα χρήματα και βάζοντας πλάτη ο εργολάβος και ο κος Δαβερώνας ο οποίος θα λειτουργήσει την νεα μονάδα στην Αγκαιριά, να επιλύσουμε το θέμα και η πρόβλεψη μας  είναι ότι μετά του Αγίου Πνεύματος τα συνεργεία θα αρχίσουν τις εργασίες κατά τις νυκτερινές ώρες.

Ερώτηση: Δεν υπήρχε υπογεγραμμένη σύμβαση με τον εργολάβο για το έργο? γιατί δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις?

Απάντηση: υπάρχει νομοθεσία η οποία προβλέπει το δικαίωμα του εργολάβου να υπαναχωρήσει σε περίπτωση τόσο μεγάλων αυξήσεων.

Ερώτηση: Ποιά είναι αυτή η νομοθεσία?

Απάντηση: δεν ενθυμούμαι τώρα θα σας απαντήσω!!!

Συμπέρασμα: Άσφαλτος μετά του Αγ. Πνεύματος και εφόσον η νέα μονάδα στην Αγκαιριά καταφέρει να στηθεί και να λειτουργήσει, σε διαφορετική περίπτωση...πάει το καλοκαίρι.

Και όσο αφορά την νομοθεσία, δεν υπάρχει τέτοιου είδους νομοθεσία υπαναχώρησης συμβατικών υποχρεώσεων, παρά μόνο δίνεται μια αύξηση της τιμής για κάλυψη του έργου.

2. Ερώτηση προς Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Σαρρη Θεοδώρα.


Η ελεγχόμενη στάθμευση εδώ και μήνες δεν λειτουργεί σε κανένα σημείο, ο ιδιώτης έχει αποχωρήσει λόγω λήξη της σύμβασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα "μπάχαλο" στην Παροικιά, τι θα γίνει ? υπάρχει προοπτική. καθώς επίσης και για επέκταση της ελεγχόμενης και απέναντι από το ταχυδρομείο?

Απάντηση Αντιδημάρχου: έχει χαλάσει μια πλακέτα από το μηχάνημα και δεν είχαμε χρήματα να την επισκευάσουμε λόγω μη ύπαρξης του προυπολογισμού, τώρα που εγκρίθηκε ο προυπολογισμός θα σταλεί η πλακέτα για επισκευή και μετά θα γίνουν οι διαδικασίες για ανάθεση σε εταιρεία.

Συμπέρασμα: ίσως τον Αύγουστο να λειτουργήσει το σύστημα!!!

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου με παρέμβαση του είπε ότι για το χώρο απέναντι από το ταχυδρομείο ο οποίος είναι χερσαία ζώνη και ανήκει στην αρμοδιότητά του έχει προγραμματιστεί από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει ελεγχόμενη στάθμευση με διαφορετικό σύστημα από αυτό του Δήμου.

3. Ερώτηση προς τον Δήμαρχο .

Αναπτυξιακή εταιρεία , τι συμβαίνει ποιες προσλήψεις έχουν γίνει, ποιοι είναι έμισθοι και εαν έχει κατατεθεί το μετοχικό κεφάλαιο του δήμου.

Απάντηση: Με την έγκριση του προυπολογισμού θα κατατεθεί το κεφάλαιο των 98.000 ευρώ που αντιστοιχεί στον δήμο Πάρου, πρόσληψη έχει γίνει μόνο μιας γραμματέως έμμισθης, και αμοιβή λαμβάνει μόνο η διευθύνουσα σύμβουλος  κα Τατούλη και τον μισθό που δικαιούται ο πρόεδρος (Κωβαίος) τον έχει αποποιηθεί υπέρ της εταιρείας.

Στην συνέχεια του θέματος ο Δήμαρχος δέχθηκε έντονη κριτική από τον ερωτώντα αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο λειτουργίας και κοστολόγησης των έργων από την αναπτυξιακή εταιρεία.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι προτιμά να βάζει περισσότερα χρήματα προκειμένου να εξασφαλίζει τα έργα παρά αυτά να μην γίνονται.

Ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την μίσθωση του νέου χώρου στάθμευσης στην Νάουσα, γεγονός που θα επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα του χωριού για την θερινή περίοδο και θα περιορίσει την εκμετάλευση των πολιτών από ορισμένους ιδιώτες.

 Αναφέρθηκε σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που δημιουργείται σε πολλές παραλίες του νησιού και ειδικότερα στις κολυμπήθρες, Αγ, Ανάργυροι και Σάντα Μαρια, με την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων (ξαπλώστρες) οι οποίες έχουν κατακλύσει το σύνολο των παραλιών , μη αφήνοντας εκατοστό ελεύθερο για κάποιον που θέλει να κάνει ελευθερα μπάνιο.


Επίσης έθιξε το σοβαρό θέμα της μη ύπαρξης πολεοδομίας στο νησί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την μη λειτουργία πολεοδομικής υπηρεσίας στην Πάρο, που έχει αποτέλεσμα την αυθαίρετη δόμηση στο νησί, σε συνδυασμό με το θέμα που έχει προκύψει στους Αγ. Αναργύρους στην Νάουσα , που ιδιώτες προσπαθούν να κλείσουν την πρόσβαση στην παραλία, ενα θέμα το οποίο συζητήθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο της Νάουσας  και μετά την παρέμβαση του Ηλία Κουντρομιχάλη αποφασίσθηκε να ζητηθεί η επαναχάραξη των ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες