Pages

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 2022.


Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου ανέλαβε την διοργάνωση του περιφερειακού πρωταθλήματος ιστιοπλοίας νήσων Αιγαίου 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στον κόλπο της Παροικιάς από 03/1/2022 έως και 9/1/2022.
Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν 250 και πλέον αθλητές της κατηγορίας laser και optimist, από όλους τους Ναυτικούς Ομίλους των νησιών του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη), συνοδευόμενοι από δεκάδες αθλητικούς παράγοντες και γονείς.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μια νεκρή τουριστική περίοδο και θα αποτελέσει εκτός των άλλων και μια έντονη χειμερινή δραστηριότητα κυρίως στην Παροικιά και  τονωτική οικονομική "ένεση" σε πολλές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστίαση, καφέ, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.λ.π)
Η όλη διοργάνωση η οποία ανατέθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου από την Ελληνική Ιστιοπλοική Ομοσπονδία, έχει εκτιμηθεί ότι θα κοστίσει περίπου 40.000 ευρώ, μέρος των  οποίων ο ΝΟΠ έχει αιτηθεί από τον Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια, καθώς και από ιδιώτες χορηγούς.
Από τα δικά μας παιδιά του ομίλου υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 35 αθλητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός ολόκληρου του Αιγαίου και την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.
Ήδη η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προφορικά ανταποκριθεί στο αίτημα μας και αναμένουμε και την θετική ανταπόκριση του Δήμου Πάρου, ώστε να "κλειδώσει" η διοργάνωση, σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα θα μεταφερθεί σε άλλο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες