Pages

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ PARKING

Aυτό που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στην Παροικιά, ομολογουμένως δεν έχει ξανασυμβεί.

Και το λέω με κάθε επίγνωση και εμπειρία των τελευταίων είκοσι ετών στο νησί.

Σε διάστημα μιας ώρας 19.00 -20.00 τέσσερα πλοία (ΑΡΙΑΔΝΗ, ΔΗΛΟΣ, ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ, ΣΟΥΠΕΡ ΡΑΝΕΡ) κατέπλευσαν στο λιμάνι της Παροικιάς και επιβίβασαν 650!!! ΙΧ αυτοκίνητα με προορισμό τον Πειραιά.

Είναι η πρώτη φορά, δεν νομίζω ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, ένας τόσο μεγάλος αριθμός ΙΧ να συγκεντρώνεται στο λιμάνι για αναχώρηση.

Οι υποδομές των δύο προβλητών του λιμανιού (νέο και παλιό) έχουν χωρητικότητα στοίβαξης όχι περισσότερα από 250 ΙΧ αυτοκίνητα , μαζί με το παραλιακό πεζοδρόμιο του Αγ. Νικολάου, μπορεί ο αριθμός να φθάσει τα 350-370 ΙΧ, για τα υπόλοιπα 300 έπρεπε να βρεθεί χώρος αναμονής.

Η Λιμενική Αρχή γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πρόβλημα της ταυτόχρονης άφιξης των πλοίων, είχε ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για την δυσκολία φόρτωσης, αλλά δυστυχώς δεν δόθηκε λύση και έτσι ήταν αναγκασμένη να σχεδιάσει λύσεις, ούτως ώστε να γίνει ομαλά οι αναχωρήσεις, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς κανένας ταξιδιώτης να μείνει εκτός πλοίου.


Τα  αυτοκίνητα  "ντανιάστηκαν" μέσα στο λιμάνι με σειρά για κάθε πλοίο, η απόσταση του ενός με το άλλο δεν ξεπερνούσε τα είκοσι εκατοστά, στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο του Αγ. Νικολάου δημιουργήθηκαν τρεις σειρές αναμονής που έφθαναν έως το καρνάγιο, μέσα δε στο καρνάγιο "ντανιάστηκαν " εξήντα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και στο δρόμο μπροστά από το κέντρο υγείας.

Η εικόνα ήταν απελπιστική, όλη η Παροικιά ένα απέραντο Parking, ολόκληρη η δύναμη του λιμεναρχείου Πάρου σε επιφυλακή να εκτελεί τροχονομία έως το αλσύλιο της Παναγίας και κατά μήκος όλου του παραλιακού έως το καρνάγιο.

Τελικά οι προσπάθειες απέδωσαν, τα πλοία φόρτωσαν και αναχώρησαν κανονικά για τον προορισμό τους και πίσω έμεινε η Παροικιά "βομβαρδισμένη", υποβαθμισμένη, μια πόλη χωρίς υποδομές, που εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση ολόκληρου του νησιού σε βάρος της δικής της ανάπτυξης και εικόνας, ξεχασμένη χρόνια τώρα από όλες της δημοτικές αρχές.

Επανέρχομαι και το ξαναφωνάζω, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ, φθάνει η υποβάθμιση, λύσεις υπάρχουν, αποφάσεις και ανθρώπους να τις πάρουν χρειαζόμαστε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες