Pages

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.

Με παρέμβαση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμου Γιώργου Μποζίκη και ιεραρχική συνεννόηση, ίσως επιτέλους να δούμε Αστυνομικούς στην υπηρεσία των πολιτών κατά τις ημέρες του 15 αύγουστου, εφαρμόζοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κομβικά σημεία του νησιού .

Η ομάδα Πρόληψης Ελέγχου Τροχαίων Ατυχημάτων που έχει σταλεί, μαθαίνουμε ότι είναι αυτόνομη, λειτουργεί υπό τις διαταγές του ταξιάρχου διοικητή της που εδρεύει στην Αθήνα, καθημερινά δίνει απολογιστικά στοιχεία παραβάσεων και ουδεμία σχέση έχει με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Μαθαίνουμε όμως ότι μετά το δημοσίευμά μας και τον σάλο που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας, η ομάδα αυτή κλήθηκε από τον Τοπικό διοικητή και μετά από ιεραρχική συνεννόηση αποφασίσθηκε να ασχοληθεί και με την ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα εστάλη σχετική επιστολή του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουντρομιχάλη στον Υπουργό δημόσιας τάξης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ   

Πάρος 11/8/2021

Προς: κο Μιχάλη Χρυσοχοίδη

           Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Κοιν: 1.  κο Ελευθέριο Οικονόμου

               Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης

           2. κο Μάρκο Κωβαίο

               Δήμαρχο Πάρου

           3. κο Γεώργιο Μποζίκη

               Διοικητή Α/Τ Πάρου

Θέμα:  Αστυνομική δραστηριότητα στο νησί της Πάρου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Απευθύνομαι σ’ εσάς διότι γνωρίζω ότι με δική σας απόφαση έχουν σταλεί στο νησί μας στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία ανήκουν στην Ομάδα Ελέγχου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), προκειμένου να ενισχύσουν το τοπικό  Αστυνομικό τμήμα και να το υποβοηθήσουν στο έργο του κατά την θερινή περίοδο.

Γνωρίζω επίσης ότι η απόφασή σας ήταν αποτέλεσμα των  αιτημάτων του Δήμου μας, για ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος Πάρου.

Η διαφορά όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί αυτόνομα και μόνο κατασταλτικά, χωρίς καμία ουσιαστική προσφορά στο τεράστιο πρόβλημα που έχει το νησί μας  εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών και των περιορισμένων οδικών υποδομών.

Η Πάρος είχε και έχει άμεση ανάγκη εφαρμογής και ελέγχου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, της καταπολέμηση της άναρχης παράνομης στάθμευσης σε πλατείες πεζοδρόμια, παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς κ.ά, του έλέγχου του παραεμπορίου από ομάδες Ρομά που κατακλύζουν το νησί, τον έλεγχο των μισθωμένων οχημάτων, τον αυστηρό έλεγχο των μέτρων για την πανδημία από τις επιχειρήσεις και άλλα πολλά που οι μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών τοπικοί αστυνομικοί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν , είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν και ειδικά τώρα τις ημέρες του 15 αυγουστου  όπου στο νησί εκτιμάται ότι ευρίσκονται πάνω από 130,000 επισκέπτες.

Αντί όλων των παραπάνω η ενίσχυση την οποία μας στείλατε και για την οποία ο Δήμος εξασφάλισε και διαμονή, ασχολείτε αποκλειστικά και μόνο με εντατικούς καθημερινούς και εξοντωτικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων σε πολυσύχναστα και κομβικά σημεία του νησιού μας δημιουργώντας επιπρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα, σταματώντας ουρές οχημάτων και εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα κατά των ελεγχομένων, ενώ ταυτόχρονα γύρω τους οι πλατείες και τα πεζοδρόμια είναι κατηλειμένα με παρανόμως σταθμευμένα οχήματα τα οποία υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα του νησιού μας, την ποιότητα της ζωή μας , καθιστούν δυσχερή την κίνηση των χιλιάδων πεζών επισκεπτών και εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων αφού οι πεζοί αναγκάζονται να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Και σαν να μην φθάνει όλο αυτό, το αστυνομικό τμήμα καθημερινά κατακλύζεται από εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι προσέρχονται και  καταθέτουν ενστάσεις επί των δικαίων και αδίκων κλήσεων , οι οποίες ενστάσεις για να διεκπεραιωθούν, εξετασθούν και απαντηθούν, απασχολείται σχεδόν το μισό προσωπικό του οικείου Αστυνομικού τμήματος.

Η συγκεκριμένη ομάδα δεν εκτελεί κανένα έργο ρύθμισης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα ειδικά στην πρωτεύουσα του νησιού και κατά τις ώρες άφιξης των πλοίων, οι ουρές των οχημάτων να φθάνουν τα δύο και τρία χιλιόμετρα, η απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς στον περιφερειακό δρόμο της Παροικιάς είναι 500 μέτρα σε μία ώρα.

Καταλαβαίνετε κύριε Υπουργέ ότι το Πρόβλημα του νησιού μας είναι αλλού και όχι στην καταστολή.

Με μεγάλη μας χαρά να δεχθούμε τα εξαίρετα στελέχη  σας κατά τους χειμερινούς μήνες να μας ενημερώσουν και εμάς και τα παιδιά μας για την πρόληψη και την κυκλοφοριακή αγωγή, αλλά το νησί μας τώρα βρίσκεται σε έναν «κυκλοφοριακό πόλεμο» και σε ένα πόλεμο ενάντια της πανδημίας, αυτό που χρειάζεται είναι μαχητές για την αντιμετώπισή του και όχι μέτρα καταστολής που έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μετά τα παραπάνω θα σας παρακαλούσα όχι μόνο εγώ αλλά πιστεύω ότι εκφράζω σε αυτό το θέμα και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, όπως επανεξετάσετε τον ρόλο και την δραστηριότητα των ενισχύσεων που έχετε στείλει, ώστε υπό τις διαταγές και οδηγίες του τοπικού Διοικητή ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα, να μπορέσουμε να πάρουμε μια κυκλοφοριακή ανάσα  και να αισθανθούμε ασφαλείς, το διάστημα που απομένει εως το τέλος της θερινής περιόδου.

Είμαι σίγουρος ότι με την διορατικότητα και την εμπειρία σας θα αντιληφθείτε το πρόβλημα και θα δώσετε άμεση λύση.

 

Με εκτίμηση

 

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες