Pages

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Η ΠΑΡΟΣ ΥΠΟ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ". ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της 9/8 /2021, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης,  καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι έχουν φθάσει στο νησί μας, ως ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Συγκεκριμένα ο κος Κουντρομιχάλης ανέφερε:

'Κύριε δήμαρχε κύριοι συνάδελφοι, Η Πάρος βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή και αναφέρομαι στους αστυνομικούς των ειδικών μονάδων οι οποίοι εφαρμόζουν το δόγμα "νόμος και τάξη", ενώ το κύριο  καθήκον τους είναι η πρόληψη και η εξυπηρέτηση των πολιτών, αυτοί αντίθετα προσπαθούν με απανωτούς καθημερινούς ελέγχους και σε σημεία τα οποία δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής, να εξοντώσουν οικονομικά και επαγγελματικά τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού εξαντλώντας όχι μόνο το γράμμα του νόμου, αλλά ξεπερνώντας το πολλές φορές με αδικαιολόγητες και υπερβολικές παραβάσεις. Έχουμε γίνει δέκτες αλλά και μάρτυρες περιστατικών που ζητάνε από οδηγούς ΙΧ μέχρι και σακουλάκι με πριονίδι, δηλαδή εαν σε σταματήσουν πρέπει οποσδήποτε να σε γράψουν.

Και την ίδια στιγμή στο σημείο που διενεργούν ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα, η παράνομη στάθμευση μπροστά στα μάτια τους επάνω σε πλατείες και πεζοδρόμια, τους είναι αδιάφορη.

Η δημοτική αρχή ζήτησε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι στις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας προκειμένου το νησί μας να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια την θερινή περίοδο και να μην έχουμε φαινόμενα περυσινά, που 14 Αυγούστου έκλεισε η Πάρος.

Αντίθετα μας έστειλαν αστυνομικούς οι οποίοι από ότι φαίνεται θεωρούν τους Παριανούς υπεύθυνους  για το ότι βρίσκονται εδώ τέτοια εποχή και βγάζουν όλη την αυστηρότητά τους επάνω στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Οι διακοπές πλέον στην Πάρο κοστίζουν πανάκριβα , τα πρόστιμα πέφτουν βροχή και τα διπλώματα αφαιρούνται για δίμηνα, από ιδιώτες και επαγγελματίες  και το χειρότερο όλων, η κατάσταση του κυκλοφοριακού είναι η χειρότερη όλων των εποχών, διότι κανείς από αυτούς δεν ασχολείται με την ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά μόνο με το γράψιμο.

Υπάρχουν βέβαια και αστυνομικοί οι οποίοι τιμούν την στολή που φορούν και ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντά τους με κύριο γνώμονα την πρόληψη και την εξυπηρέτηση. Κλασικό παράδειγμα οι δόκιμοι που έχουν τοποθετηθεί στην Νάουσα στο γεφύρι, οι οποίοι με ευγένεια και υπομονή χωρίς καν μπλόκ παραβάσεων, ρυθμίζουν με απόλυτη επιτυχία την κίνηση, καθώς και οι αστυνομικοί τοι οικείου αστυνομικού τμήματος οι οποίοι με υπομονή και σεβασμό στο νησί προσφέρουν της υπηρεσίες τους.

Κύριε Δήμαρχε παρακαλώ όπως με παρέμβασή σας προς τις ιεραρχικά ανώτερες υπηρεσίες των αστυνομικών, να σταματήσει ο "διωγμός" των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου."

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες