Pages

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)

Από τον Οκτώβριο του 2020 το κοινοτικό συμβούλιο της Μάρπησσας έχει στείλει στον Δήμο τις προτάσεις του για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και ακόμη περιμένει την έκδοση κανονιστικής του Δημοτικού Συμβουλίου για την εφαρμογή τους.
Αναλυτικά η εισήγηση της προέδρου κας Άννας Αντωνοπούλου:
Προτείνω σύμφωνα με την εμπειρία μας από τη καθημερινή ενασχόληση μας με τους οικισμούς και τις καταστάσεις που δημιουργούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τα παρακάτω :
Οικισμός Μάρπησσας
1. Να επιτραπεί η είσοδος από τον κεντρικό δρόμο Μάρπησσας Μαρμάρων (κατάστημα Σουμάκι) σε όσους έχουν δημιουργήσει ιδιωτικά πάρκινγκ –τροφοδοσία καταστημάτων, να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες μέχρι 11.00 το πρωί. Δηλαδή η κυκλοφορία, και να μπαίνουν και να σταθμεύουν αυτοκίνητα εντός του οικισμού να απαγορεύεται με ανάλογη σήμανση.
Να τοποθετηθεί απαγορευτικό στον κεντρικό δρόμο Παροικιάς –Δρυού προς Αγ. Μόδεστο.
α) Στην περιοχή Άγιο Μόδεστο να τοποθετηθούν Πή ζαρντινιέρες με λουλούδια από οικία Γ. Αντωνόπουλου έως οικία Παρασκευή Τριανταφύλλου με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
β) Στην περιοχή Άγιο Μόδεστο να τοποθετηθεί Πή ζαρντινιέρες με λουλούδια από Παρασκευή Τριανταφύλλου μέχρι Ελένη Λουρίδου με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
2) Να απαγορευτεί η είσοδος, προς οικία Ιωάννη Τριβυζά (Υψηλάντη) να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν χώρο στάθμευσης ή αν θέλουν να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν αντικείμενα, τρόφιμα ή υλικά.
3) Να επιτρέπεται η είσοδος από τον κεντρικό δρόμο Μάρπησσας–Δρυού προς οικία Παπαμανώλη Τζιώτη και μέχρι του συγκροτήματος που βρίσκεται η οικία Φλώρας Περάκη όπου υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης.
Να τοποθετηθεί ειδική σήμανση ότι απαγορεύεται η στάθμευση έμπροσθεν και γύρω από εκκλησία Αγ. Χαράλαμπό, δημοτικό οικόπεδο (σχολικό ) και οικία Παπαγιώργη Στάμενα.
4) Στην είσοδο από τον κεντρικό δρόμο «Κάτω Μύλων» προς Πλατεία Χρηστού να μην επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση των αυτοκινήτων και δικύκλων. Να τοποθετηθεί απαγορευτικό και διέλευσης και στάθμευσης.
5) Η φορά του δρόμου από το Μουσείο Περαντινού να γίνει προς τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος προς οικία Γεωρίιου Κρητικού προς χώρο στάθμευσης «Πάνω Μύλοι» (που ούτως ή άλλως έτσι γίνεται παρά το απαγορευτικό) και η έξοδος να γίνεται προς οδό Μακριά Λίμνη ή από Αγροτολέσχη.
6) Από οικία Άννας Μαλαματένιου προς Πλατεία Πεύκου να απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα αυτοκίνητα και μηχανάκια καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Να τοποθετηθεί Πστην είσοδο (οικία Άννας Μαλαματένιου) για τον έλεγχο των κινήσεων προς την Πλατεία Πεύκου των οχημάτων με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για τροφοδοσία καταστημάτων ή τη μεταφορά οικοσκευών σε οικίες και αποθήκες και λοιπά αντικείμενα και άμεση απομάκρυνση των αυτοκινήτων μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς. Δηλαδή να απαγορευτεί παντελώς η στάθμευση στο χώρο της Πλατείας Πεύκου.
Η τροφοδοσία των κατ/των να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες δηλ. 07.00 – 12.00.
7) Παρά το ήδη τοποθετημένο σήμα απαγόρευσης στάθμευσης στην οικία Ελένης Τσιγώνια προς στροφή κεντρικού δρόμου ταβέρνα (ΥΔΗΟΣΜΟΣ), γίνεται παράνομη στάθμευση με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, διότι ο δρόμος είναι διπλής κατευθύνσεως. Να τοποθετηθούν κολωνάκια απαγόρευσης στάθμευσης.
😎 Ο δρόμος που είναι από το Ζαχαροπλαστείο προς κεντρική οδό Λογαρά –Δρυού (περιοχή Μάκρoνα) να παραμείνει μονόδρομος. Να τοποθετηθεί σήμανση προς Μάκρωνα και να χρησιμοποιείται ως κάθοδος.
9) Να απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων όπως υδροφόρες- μπετονιέρες- φορτηγά κλπ από το σημείο ΑΒ Βασιλόπουλος Σούπερ Μάρκετ Αργυρώ Τσιγώνια έως και το ζαχαροπλαστείο «Νικήτας» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο και προς τις δύο κατευθύνσεις με εξαίρεση τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ , τα απορριμματοφόρα, τα Τουριστικά πούλμαν και αυτοκίνητα τροφοδοσίας καταστημάτων.
10) Να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στα εδαφικά σημεία «Κάτω Μύλοι» μέχρι κατάστημα πρώην «Σουμάκι» για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στον στενό προβληματικό δρόμο της Μάρπησσας (Μίνι Μάρκετ «Φλώρα»).
11) Να απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση σε όλους τους πλακοστρωμένους δρόμους, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους του Παραδοσιακού οικισμού Μάρπησσας.
12) Να απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση από πάρκινγκ Α. Πατέλη μέχρι οικία Κων/νας Τζιώτη – Στάση ΚΤΕΛ, να τοποθετηθεί σήμανση και να γίνει διαγράμμιση με κίτρινη γραμμή.
13) Να τοποθετηθεί προστατευτικό κιγκλίδωμα στα επικίνδυνα σημεία α) από φούρνο «Δήμητρα» έως οικία Αθανασία Μελανίτη, β) Από ιδιοκτησία Αλέκου Μελανίτη (στροφή Πατέλη) μέχρι οικία Γ. Τσιγώνια
14) Να τοποθετηθούν Π ή ζαρντινιέρες επί του πλακοστρωμένου κοινόχρηστου χώρου από οικία Άννα Φραντζή μέχρι οικία Άννας Μαλαματένιου έμπροσθεν Μουσείου Γλυπτικής με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
15) Να τοποθετηθούν Π από οικία Πουλάκη έως Κοινοτικό δρόμο (ερειπωμένο Καλουδά) απέναντι από τους τρεις Ιεράρχες στη Μάρπησσα με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
16) Να τοποθετηθούν Π στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου (Άγιος Παντελεήμονας) με κενά διαστήματα ανάμεσα τους για τη διέλευση των πεζών.
Στο σημείο αυτό να επιτρέπεται η πρόσβαση οχήματος για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
17) Να τοποθετηθεί απαγορευτικό σήμα στάσης και στάθμευσης και να γίνει κίτρινη διαγράμμιση από το εδαφικό σημείο απέναντι από Αλσύλλιο Αγροτολέσχης μέχρι τη διασταύρωση με τον Επαρχιακό δρόμο (Άγιο Γεώργιο).
18) Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα άμεσης ανάγκης όπως ΕΚΑΒ, ΠΥ, ΔΑ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΠ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
19) Να επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων για την επιβίβαση και αποβίβαση ΑΜΕΑ και ατόμων που χρήζουν ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
20) Να γίνουν διαγραμμίσεις για διαβάσεις πεζών στον οικισμό Μάρπησσας στα παρακάτω σημεία :
α) Από οικία Κτενά μέχρι την είσοδο Κοινοτικού Γυμναστηρίου Μάρπησσας επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.
β) Από οικία Τσαντουλή Σταύρου επί του Επαρχιακού δρόμου προς οικία Τζιώτη Ιωάννη (Περαντινού).
γ) Από οικία Τσιγώνια Ανδριανή (Άγιο Μόδεστο) διασταύρωση προς Λαού.
δ) Από στάση ΚΤΕΛ (ΤΕΧΝΟΦΩΣ) προς Μάκρωνα (Ζαχαροπλαστείο Νικήτα).
21. Επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου να γραφεί η ένδειξη ΑΡΓΑ – SLOW (Να γραφτεί επί του οδοστρώματος) στα σημεία α) από Γεφύρι Μακριά Λίμνης μέχρι διασταύρωση Ξεχωριανής (Άγιο Ιωάννη), β) από κατ/μα ΗΔΥΟΣΜΟΣ μέχρι οικία Μαρίας Πουλίου – Αριανούτσου.
22. Στα όρια του επαρχιακού οδικού δικτύου και του Δημοτικού δρόμου που οδηγεί προς το Μύλο «Πενταράκιας» - «Ντάρας» να τοποθετηθεί σήμανση «ΣΤΟΠ» ώστε να μην εισέρχονται τα οχήματα με ταχύτητα στο κεντρικό Επαρχιακό δρόμο.
23. Επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από το κατ/μα υδραυλικών «Καλπακ» να τοποθετηθεί σήμανση με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ» λόγω της ύπαρξης παιδικής χαράς και των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Κοινοτικό Γυμναστήριο Μάρπησσας. Αντίστοιχα να τοποθετηθεί η ίδια σήμανση από το κατ/μα Γλυνού «Κρειοπωλείο» προς το Κοινοτικό Γυμναστήριο Μάρπησσας.
24. Να τοποθετηθεί σήμανση με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ» από Κηπάριο Αγίου Γεωργίου – Αγίου Παντελεήμονα προς Αγροτολέσχη – Κοινοτικό Κατ/μα μέχρι Νηπιαγωγείο Μάρπησσας. Αντίστοιχα να τοποθετηθεί σήμανση με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ» από Αγροτολέσχη προς οικία Γ. Κρητικού προς Νηπιαγωγείο Μάρπησσας και από την πλατεία «Πάνω Μύλοι» προς Νηπιαγωγείο Μάρπησσας.
25. Σήμανση στις εισόδους και εξόδους του Παραδοσιακού οικισμού απαγόρευσης ποδηλάτων και μηχανών προς αποφυγή ατυχημάτων.

Οικισμός Πίσω Λιβάδι – Λογαρά
1) Να απαγορευτεί η στάθμευση όλων των αυτοκινήτων στην παλιά προβλήτα και σε όλο το δημοτικό δρόμο που οδηγεί στο Λιμάνι Πίσω Λιβαδιού καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.
2) Η απαγόρευση εισόδου των οχημάτων από την ιδιοκτησία Αφών Τσιγώνια προς Λιμάνι να γίνεται από τις 20:00 το βράδυ έως 1:00 το πρωί και για το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.
3) Να τοποθετηθεί σχετική πινακίδα με τις ώρες απαγόρευσης εισόδου προς το Λιμάνι.
4) Να επιτρέπεται η διέλευση των αλιέων με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα προς το Λιμάνι κατά τις προτεινόμενες ημερομηνίες και ώρες απαγόρευσης καθώς και των αυτοκινήτων ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοτικής Αστυνομίας, Λιμενικής Αρχής, Πολιτικής Αστυνομίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΠ, Εθελοντικής Ομάδας διάσωσης Πάρου και οχημάτων που μεταφέρουν ΑΜΕΑ.
5) Να μην επιτρέπεται η διέλευση Τουριστικών πούλμαν, ταξί, οχημάτων ΤΡΑΝSFER για μεταφορά επιβατών από και προς το λιμάνι.
6) Τα οχήματα των επιχειρηματιών και του προσωπικού των καταστημάτων και των αλιέων να σταθμεύουν στην νέα προβλήτα του Λιμανιού ώστε να μένουν ελεύθερες θέσεις στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης «Ντετόρος» για τους επισκέπτες.
7) Να απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων στα κάθετα δρομάκια που οδηγούν στον κεντρικό δρόμο προς το Λιμάνι ώστε να μη δημιουργούν πρόβλημα στους διερχόμενους αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.
😎 Να απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του δρόμου από δημοτικό Αλσύλλιο προς εκκλησία Αγ. Νικολάου και έμπροσθεν κατ/τος «SEGNO» και σε όλο το μήκος του μοναδικού κεντρικού δρόμου που οδηγεί από Πίσω Λιβάδι προς Λογαρά και μέχρι τον χώρο στάθμευσης Μίνας Χερουβείμ και να γίνει κίτρινη διαγράμμιση σε όλο το μήκος του δρόμου.
9) Να απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος του δρόμου από πρώην ξενώνα Μάρπησσας προς κεντρικό επαρχιακό δρόμο μέχρι τα δημοτικά αλσύλλια (δρόμος ξενοδοχείου Βίκυ).
10) Τα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μηχανών να σταθμεύουν ενδεικτικά ένα όχημα στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης «Ντετόρος» και όχι περισσότερα.
11) Να γίνει μονοδρόμηση (μόνο κάθοδος) του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο πίσω Λιβάδι από το εδαφικό σημείο της διασταύρωσης με το δρόμο προς ξενοδοχείο «Βίκυ», στο αλσύλλιο με κατεύθυνση Πίσω Λιβάδι – Λογαρά και μέχρι το δημοτικό χώρο στάθμευσης «Μίνας Χερουβείμ» όπως προτείνεται στη μελέτη.
Από διασταύρωση δρόμου Λογαρά – Δρυού μέχρι το δημοτικό χώρο στάθμευσης (Μίνας Χερουβείμ), ο δρόμος θα είναι διπλής κατευθύνσεως.
Η κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ θα ακολουθεί τη μονοδρόμηση και ερχόμενα από Δρυό θα κατευθύνονται στο κόμβο «Ξεχωριανής» από τον οποίο θα κατευθύνονται προς Πίσω Λιβάδι για να ολοκληρώσουν το κύκλο.
Προτείνει την εκτέλεση μικρού έργου για τη διευθέτυση του κόμβου, ώστε να είναι ασφαλέστερη η στροφή – διέλευση των λεωφορείων – βαρέων οχημάτων προς το Πίσω Λιβάδι.
12) Να γίνει μονοδρόμηση του δρόμου από παραλία (διασταύρωση μπροστά από Ξενώνα Μάρπησσα) προς Ξενοδοχείο Βίκυ και μέχρι τη διασταύρωση με κρντρικό δρόμο.
Προτείνει η μονοδρόμηση να ισχύει κατά τους μήνες από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.
13) Η τροφοδοσία των κατ/των να γίνεται από τις 07.00 μέχρι τις 12.00 και τα οχήματα να απομακρύνονται αμέσως μετά τη ολοκλήρωση της.
14) Η αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τα κατ/τα να μη γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας.
15) Να καθοριστεί μέγιστο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα σε όλο τον οικισμό Πίσω Λιβάδι- Λογαρά και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση στις εισόδους των οικισμών για τον σκοπό αυτό.
16) Να τοποθετηθούν μειωτές ταχύτητας από ΑΤΜ (οίκημα Αφων Τσιγώνια) μέχρι το κατ/μα CAPTAIN JOHN.
17) Να τοποθετηθεί παρκόμετρο στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης «Ντετόρος» στο Πίσω Λιβάδι.
18) Να γίνει διαγράμμιση στους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης Λογαρά και Πίσω Λιβαδίου.
19) Ο δρόμος από το γεφύρι Λογαρά προς τη δυτική πλατεία Λογαρά «Ακταίον» από 15/4 έως 15/9 να γίνει δρόμος μόνο καθόδου και η έξοδος των αυτοκινήτων να γίνεται κυκλικά προς τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Λογαρά –Δρυού δηλαδή στην οικία Γεμελιάρη Δημητρίου, ο οποίος θα είναι και διπλής κατεύθυνσης μέχρι δυτική πλατεία Λογαρά και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση.
20) Να τοποθετηθεί ειδική σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης στην κεντρική είσοδο Λογαρά προς παραλία (κατάστημα Φυσιλάνη - Κρητικού). Η τροφοδοσία των καταστημάτων να γίνεται από τις 07.00 μέχρι τις 12.00 και τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας να απομακρύνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής.
21) Στο Λογαρά στη κεντρική είσοδο προς εστιατόριο «ΦΥΣΙΛΑΝΗ» να τοποθετηθεί σήμανση με την ένδειξη πρόσβασης ΑΜΕΑ.
22) Να γίνει διάβαση πεζών (διαγράμμιση) από τη στάση ΚΤΕΛ προς παραλία Πίσω Λιβαδίου.
23) Να γίνει διάβαση πεζών (διαγράμμιση) από ιδιοκτησία Αναστασοπούλου – Μπαλόγλου προς κεντρική είσοδο παραλίας Λογαρά.
24) Να αλλάξει η λανθασμένη τοποθέτηση του STOP στον κόμβο «Ξεχωριανής» και να τοποθετηθεί στο δρόμο που έρχεται από το Πίσω Λιβάδι. Να επισημαίνεται και με σήμανση επί του οδοστρώματος με μεγάλα εμφανή γράμματα. Ο δρόμος με προτεραιότητα να είναι αυτός από Δρυό προς Μάρπησσα
25) Να γίνει κατάλληλη σήμανση επί του οδοστρώματος και στο STOP της διασταύρωσης του δρόμου Λογαρά – Δρυού (Κομβικό σημείο) λόγω επικινδυνότητας και διαγράμμιση διάβασης στο Σ/Μ Μελανίτη – Εστιατόριο «DOLCE VITA».
26) Επί του Κεντρικού Οδικού Δικτύου να γραφεί η ένδειξη ΑΡΓΑ – SLOW (Να γραφτεί επί του οδοστρώματος) στα σημεία α) από Ξεχωριανή προς Δημοτικά Αλσύλλια Πίσω Λιβαδίου, από ιδιοκτησία Μαρία Φραντζή (ΒΑΡΑΟΥ) έως κατ/μα Δελέντα – Στάση ΚΤΕΛ μέχρι πρώην Ξενώνα, β) από ξενοδοχείο «ΚΟΡΑΛΙ» μέχρι πάρκινγκ Χερουβείμ στο Λογαρά, από οικία Βιλλαντώνη μέχρι κατ/μα «DOLCE VITA».

Οικισμός Δρυός
1) Κλείσιμο του δρόμου με Π προς την παραλία στο ύψος του παρκινγκ από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 20:00 το βράδυ έως 1:00 το πρωί.
2) Επιτρέπεται η πρόσβαση στα επαγγελματικά αυτοκίνητα καθώς και των αυτοκινήτων ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοτικής Αστυνομίας, Λιμενικής Αρχής, Πολιτικής Αστυνομίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΠ, Εθελοντικής Ομάδας διάσωσης Πάρου και οχημάτων που μεταφέρουν ΑΜΕΑ.
3) Να γίνει διάβαση πεζών από Νηπιαγωγείο Δρυού προς Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.
4) Να γίνει διάβαση πεζών στην κεντρική είσοδο Δρυού από Άσπρο Χωριό (κατ/μα Βλαχογιάννη – Ξενοδοχείο Ανουσάκη).
5) Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από στροφή Άσπρου Χωριού μέχρι Ξενοδοχείο Ανουσάκη και να γίνει κίτρινη διαγράμμιση και σήμανση.
6) Να γίνει διάβαση πεζών στην κεντρική είσοδο Χρυσής Ακτής (κατ/μα Γ. Τριβυζά) και ειδική σήμανση.
7) Να γίνει διάβαση πεζών στην κεντρική είσοδο Τζάνε και ειδική σήμανση.
😎 Να τοποθετηθούν στις εισόδους όλων των οικισμών πινακίδες με τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας οχημάτων εκατέρωθεν.
9) Από οικία Ραγκούση Μιχάλη προς ξενοδοχείο Ανουσάκη ειδική σήμανση για παιδιά (υπάρχει Νηπιαγωγείο).
10) Από στροφή Άσπρου Χωριού μέχρι ξενοδοχείο Αννεζίνα ΑΡΓΑ – SLOW επί του Κεντρικού Επαρχιακού δικτύου.
11) Από ξενοδοχείο Ανεζίνα μέχρι κατ/μα «Ξυλαράς», και μέχρι Χρυσή Ακτή κατ/μα Γ. Τριβυζά ΑΡΓΑ – SLOW επί του Κεντρικού Επαρχιακού δικτύου (Να γραφτεί επί του οδοστρώματος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες