Pages

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν ξέρω αν γίνονται θαύματα, αλλά σήμερα θα ήθελα να γίνουν

Την Κυριακή το βράδυ και χθες το απόγευμα δυο τραγικά γεγονότα συνέβησαν στην Αντίπαρο που συγκλόνισαν τη μικρή μας κοινωνία.

Δύο τροχαία ατυχήματα, άφησαν πίσω τους μια ανείπωτη λύπη σε όλους μας, δύο νέοι άνθρωποι ο...
Κυριάκος και ο Παρασκευάς, 39 και 35 ετών αντίστοιχα, χαροπαλεύουν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας το τροχαίο ατύχημα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο τροχός, μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου, τείνει να γίνει και ο καταστροφέας του.

Οι αιτίες που φτάσαμε σ' αυτό το φαινόμενο είναι πολλές, ανάλυση αυτών δεν μπορούμε να κάνουμε από εδώ, μπορούμε όμως να αναφέρουμε τις κυριότερες, όπως η κακή συντήρηση και απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων, η εγωκεντρική συμπεριφορά των οδηγών, η εσφαλμένη σηματοδότηση, η ελλιπής αστυνόμευση και  τόσα άλλα, περισσότερο όμως απ' όλα αυτά, είναι η άγνοια των οδηγών ή γενικότερα των χρηστών των δρόμων απέναντι στον κίνδυνο και την πρόληψή του.

Ας κοιτάξουμε μέσα μας να δούμε τόσα χρόνια τι πραγματικά κάναμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά, ας σκεφτούμε από εδώ και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε, ας επιμερίσουμε τις ευθύνες μας, ίσως κάποια μέρα καταλάβουμε πόσο κακό κάναμε.

Εύχομαι, κόντρα στις ιατρικές διαπιστώσεις, αύριο να είμαστε όλοι μαζί, μαζί μας να είναι και ο Κυριάκος και ο Παρασκευάς, ο Θεός ας οπλίσει με δύναμη, κουράγιο και υπομονή τους δικούς τους ανθρώπους, να αντέξουν την δοκιμασία.

1 σχόλιο:

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες