Pages

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε το θέμα λειτουργίας του νέου δημοτικού χώρου ελεύθερης στάθμευσης που μίσθωσε ο δήμος από ιδιώτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Νάουσας.

Στην συζήτηση διαπιστώθηκε μετά από αναφορά του ίδιου του δημάρχου ότι ο νέος χώρος θα έχει πρόσβαση για τα αυτοκίνητα (είσοδο-έξοδο) μόνο από την πάνω πλευρά , στον μονόδρομο που οδηγεί στο σχολείο, ενώ στην κάτω πλευρά προς το ποτάμι θα δημιουργηθεί μόνο μια μικρή είσοδος με σκαλοπάτια για να εξυπηρετεί τους πεζούς.

Στο θέμα αντέδρασε άμεσα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός θα πνίξει στην κυριολεξία  την Νάουσα στο αυτοκίνητο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και υποβαθμίζοντας τελείως τον νέο χώρο ελεύθερης στάθμευσης προς όφελος των ιδιωτικών χώρων.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε είσοδο έξοδο στο ποτάμι γιατί απαγορεύεται και δεν θα δοθεί άδεια για parking.

Ο Ηλίας Κουντρομιχάλης του απάντησε ότι ο δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να βγάλει άδεια parking, διότι ο χώρος θα είναι ελεύθερος χωρίς αντίτιμο και θα λειτουργήσει όπως λειτουργούσε για χρόνια ο μισθωμένος δημοτικός χώρος ελεύθερης στάθμευσης που είχε ο Δήμος στο ποτάμι.

Επίσης ανέφερε ότι και τα υπάρχοντα ιδιωτικά στα οποία έχει εκδοθεί άδεια, χρησιμοποιούν για είσοδο και έξοδο το ποτάμι, παρά του ότι στην άδεια τους προβλέπεται διαφορετική πρόσβαση.

Το θέμα έθιξε και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Σταύρος Καραχάλιος, ο οποίος ανέφερε ότι η εφαρμογή αυτής της σκέψης θα καταστρέψει το χωριό καθώς και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Τριπολιτσιώτη η οποία ζήτησε να γίνει σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς.

Δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο πάμε να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα από το πουθενά, το οποίο θα "πνίξει" ένα ολόκληρο χωριό, αλλά καλό είναι οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Νάουσας να αντιδράσουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νάουσας και το τοπικό Συμβούλιο.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σάμιος, δεσμεύθηκε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί φωτισμός στον χώρο και αργότερα το ίδιο θα γίνει και στο χώρο "φυστικιές"στην Παροικιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες