Pages

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΠΑΡΙΑΝΟΙ...ΛΑΓΟΙ!!!

 

ΠΑΡΙΑΝΟΙ…ΛΑΓΟΙ!!!

Στην πολιτική, οι «πολιτικοί λαγοί» βγαίνουν πάντα μπροστά, με πρόγραμμα και κατόπιν συμφωνίας, έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους, γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά λίγο πριν από το φίνις, την «κάνουν» με ψιλά πηδηματάκια ή και μεγάλα άλματα, όπως ένας λαγός, που προσπαθεί να ξεφύγει από το όπλο του κυνηγού ή τα φώτα που τον τυφλώνουν!

Ο «πολιτικός λαγός» δεν χρησιμοποιείται μόνο σε κρίσιμες περιόδους «κούρσας» εκλογής , όπου μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και ανήθικες πρακτικές, για την εξουδετέρωση εσωκομματικών αντιπάλων, αλλά και σε δολοφονίες χαρακτήρων, όταν χρειαστεί. Κάνει προεκλογική καμπάνια σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα.

Δεκανίκι στον δεύτερο γύρο.

Κι αν κάποια στιγμή θεωρηθούν οι «πολιτικοί λαγοί» ως γραφικοί φωνακλάδες, αντιρρησίες πολιτικών επιλογών ή αποφάσεων, δείχνουν κατανόηση περιμένοντας την επιβράβευση από το «αφεντικό» για τον ρόλο τους ως πετυχημένοι «πολιτικοί λαγοί». Άλλωστε περιμένουν και τα «πετραχήλια», τη νόμιμη αμοιβή, κάποιο αξίωμα.

Ο «πολιτικός λαγός» θα δουλέψει με τον συμφωνηθέντα τρόπο, περιορίζοντας τον αριθμό των ψήφων στα αντίπαλα στρατόπεδα, βοηθώντας παράλληλα και ψυχολογικά τον εντολέα του. Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείει ο «πολιτικός λαγός» να ξεστρατίσει και να αποφασίσει να τερματίσει και να κερδίσει και την «κούρσα»!

Το δύσκολο για να χρησιμοποιηθεί ένα πολιτικός ως «λαγός» είναι ότι πρέπει να τον εμπιστεύονται. Να είναι αξιόπιστος, δοκιμασμένος κάποια άλλη στιγμή στον ίδιο ρόλο και να «μιλάει» προσεκτικά, ώστε να μην «καρφωθεί» σε κάποια συζήτηση ή τοποθέτησή του.

Ζούμε σε έναν πρωτόγνωρο πολιτικό αστερισμό. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας χαρακτηρίζονται ως ψυχροί επαγγελματίες της πολιτικής, με μοναδικό κίνητρο τις πλούσιες παροχές της θέσης. Οι πολίτες και το κοινωνικό συμφέρον έρχονται σε δεύτερη θέση, ενώ σημασία και πρωτεύοντα ρόλο παίζει το συμφέρον της ηγεσίας, που μεταφράζεται και ως ατομικό συμφέρον.

Αποτέλεσμα, οι «λαγοί» να είναι περισσότεροι από τους κυνηγούς και τα «πετραχήλια» να περιμένουν να απονεμηθούν στους πιο αποτελεσματικούς «λαγούς»!

Ηλίας Κουντρομιχάλης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες