Pages

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ.

Το πρόβλημα με την ανεξέλεκτη δραστηρίότητα των Ρομά στην Πάρο την φετεινή χρονιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η Παροικιά κυρίως μοιάζει σαν καταυλισμός με δεκάδες Ρομά να στήνουν τσαντήρια και υπαίθρια νοικοκυριά όπου βρούν.

Η κατάσταση έχει ξεφ΄θυγει και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και λήψη δραστικών μέτρων όσο ακόμη είναι νωρίς. Οι Ρομά καταφθάνουν στο νησί κατά δεκάδες και βάσει σχεδίου και σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένοι να μείνουν μόνιμα ιδρύοντας καταυλισμό , τον οποίο και θα έχουν ως ορμητήριο για εμπορικές ή παραεμπορικές πράξεις.

Στις φυστικιές, πίσω από το νεκροταφείο, στο χώρο στάθμευσης (ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ), πίσω από τον Ναυτικό Όμιλο, στον Αγ, Φωκά, αλλά και στην Νάουσα και στις κολυμπήθρες, καθημερινά βλέπουμε να δημιουργούνται καινούργια στέκια με τις γνωστές συνέπειες.

Δυστυχώς είναι μια μειονότητα η οποία δεν μπορεί να εναρμονιστεί με το κοινωνικό σύνολο, ζει και δρα με δικό της τρόπο, πολλές φορές κατά παράβαση του νόμου.

Η εικόνα που παρουσιάζουν είναι ότι χειρότερο για ένα τουριστικό μέρος και η ρύπανση που προκαλούν δεν έχει περιγραφή.

Οι αρμόδιοι πρέπει να κινηθούν άμεσα πριν το φαινόμενο λάβει ανέξέλεκτες διαστάσεις εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου.


Ήδη πολλοί κάτοικοι έχουν αρχίσει και αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση και ζητούν από τους αρμοδίους άμεσες λύσεις.

Μια πρωτοβουλία κατοίκων της Παροικιάς, οι οποίοι  συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές θα σταλεί άμεσα στους αρμοδίους.

Σημειωτέον ότι μόλις σήμερα που κυκλοφόρησε το κείμενο έως τις11 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 200 υπογραφές και η συλλογή συνεχίζεται.

Σας παραθέτουμε το κείμενο όπως μας το έστειλαν ( δεν δημοσιεύουμε τις υπογραφές , τις οποίες όμως έχουμε στην διάθεσή μας). χ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

Κοιν: Α/Τ  Πάρου – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΡΟΥ

Με την ανωτέρω επιστολή οι υπογεγραμμένοι πολίτες – δημότες Πάρου σας καταγγέλλουμε τα εξης:

1. Στο Δημοτικό Χώρο στάθμευσης Ρ4 στη μεταφορική του Ανάργυρου έχει γίνει παράνομη κατάληψη του Δημοσίου Χώρου από Ρομά.  Σε συνέχεια τηλεφωνικής μας καταγγελίας , ενημερωθήκαμε από αρμόδιους ότι ο χώρος δεν απαγορεύεται στον οποιοδήποτε πολίτη για στάθμευση.

Εμείς, οι υπογράφοντες και καταγγέλλοντες, σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό, που αν επισκεπτόταν κάποιος συχνά το χώρο δεν θα χρειαζόταν διότι θα το βλέπατε και οι ίδιοι με τα μάτια σας, όπου διακρίνονται σκηνές , τραπεζάκια και καρέκλες στο Δημόσιο Χώρο και μας δίνει την αίσσθηση καταυλισμού και ταυτόχρονα κατάληψης Δημοσίου Χώρου.  Αν σε περίπτωση, δεν έχει εκδοθεί άδεια από το Δήμο, για εγκατάσταση καταυλισμού  και  χρησιμοποίηση του κοινόχρηστου χώρου, τότε έχουμε ήδη παράβαση της νομοθεσίας.


2. Επίσης οι καταληψίες Ρομά χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο για τις προσωπικές τους ανάγκες όπως ούρηση και αφόδευση κτλ. Σύμφωνα με την νομοθεσία τόσο για περιβαλλοντικούς- υγειονομικούς λόγους όσο και  με την τρέχουσα νομοθεσία για τον covit, αυτές οι πράξεις απαγορεύονται. Οι Ρομά έχουν μετατρέψει ένα δημόσιο χώρο σε υγειονομική βόμβα για όλους μας. Να σας ενημερώσουμε παρόλο που το γνωρίζεται ότι νήπια και μαθητές περνούν από το εν λόγω σημείο για να μετακινηθούν προς τα σχολεία τους. Επίσης λόγω του μεγάλου χώρου διακινείται ένας μεγάλος όγκος ανθρώπων ημερησίως. Ήδη τις θερμές ημέρες ο χώρος μυρίζει σαν αφοδευτήριο.. Εννοείται πως δεν θα παραθέσουμε φωτογραφικό υλικό γι' αυτό. Αρκεί να ρωτήσετε τους καθαριστές του Δήμου , θα σας το επιβεβαιώσουν σίγουρα. . Να σας ενημερώσουμε ότι και σε αυτήν την περίπτωση καταπατάται η νομοθεσία για υγειονομικούς λόγους , η οποία είναι και πολύ αυστηρή.

3.Θα συνεχίσουμε με την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης . Όλοι γνωρίζουμε ότι οι χώροι στάθμευσης  είναι λιγοστοί και ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης είναι μια ανάσα σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την Παροικιά.  Τα ΙΧ σε συνδυασμό με τις σκηνές των Ρομά και τα εγκαταλελλειμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για αποθήκες και να σημειωθεί ότι δεν έχουν απομακρυνθεί από τον δήμο, καταλαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι ένας επισκέπτης ο οποίος θα ενισχύσει οικονομικά την αγορά της Παροικιάς  δεν μπορεί να σταθμεύσει  και έτσι αναγκάζεται να αποχωρήσει.  Αυτό είναι μεγάλη οικονομική ζημιά αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός του ότι  ο συγκεκριμένος επισκέπτης θα φύγει λόγω έλλειψης πάρκινκ   και στην συνέχεια θα δυσανασχετήσει και από την απίστευτη εικόνα που θα αντικρίσει από τον παράνομο καταυλισμό . Πιστεύουμε ότι μετά την χρονιά 2020-2021 με τις οικονομικές απώλειες λόγω covit δεν θα πρέπει  να αφήνουμε τον οποιαδήποτε ευκαιρία για οικονομική ανάκαμψη..

4. Όπως προαναφέραμε κα σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για του λόγου το αληθές, αν και το θεωρούμε  περιττό, διότι τα ανωτέρω αναγραφόμενα όλοι τα γνωρίζουν και έχουν γίνει και αυτόπτες μάρτυρες. Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι προβήκαμε στην σύνταξη του ανωτέρω κειμένου, τοσο για να σας καταγγείλουμε τα γεγονότα αυτά, όσο και να σας γνωρίσουμε ότι εαν δεν βρεθεί μια λύση , τότε θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου ώστε να εισακουστούμε, διότι δεν μπορεί οι Ρομά να έχουν δικαιώματα ως μειονότητα , αλλά και εμείς ως Πολίτες αυτής της χώρας και δημότες αυτού του τόπου έχουμε δικαιώματα τα οποία αυτή την στιγμή καταπατούνται. Δεν μπορεί η πολιτεία να ζητά από τους πολίτες να είναι νόμιμοι και κάποιοι άλλοι να κάνουν ότι θέλουν. Ο χώρος ονομάζεται δημοτικός χώρος στάθμευσης και είναι δικαίωμα να χρησιμοποιείται από τον καθένα , αλλά ως στάθμευση και όχι ως κατάληψη και ως παράνομος καταυλισμός.

Παρακαλούμε ο δήμος Πάρου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος διότι ο χώρος είναι δημόσιος και είναι στην αρμοδιότητά του., ειδάλλως  οι κάτωθι υπογεγραμμένοι επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, καθώς και κοινοποίηση του παρόντος στον αρμόδιο εισαγγελέα. .

5. Τα ΦΕΚ για όλα τα καταγγελλόμενα παραπάνω είναι αναρτημένα στο Εθνικό τυπογραφείο και μπορείτε να συμβουλευτείτε και το Δικηγόρο του Δήμου. Εμείς απλά ζητάμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα , για αυτό και δεν κα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια  ειδικά όταν καταπατάται η νομοθεσία.

6. Στην πρώτη σελίδα στο site του δήμου Πάρου (dimos parou.gr)δίνονται οδηγίες για το πως να είναι η Πάρος πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη, καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τον covid, Με την καταγγελία αυτή ως πολίτες και ως δημότες να τα δούμε και στην πράξη και όχι μόνο να αναγράφεται στο site.

Υπογράφεται από τους εξής:

ακολουθούν οι υπογραφές 200 Παροικιωτών έως σήμερα το μεσημέρι. 


Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες