Pages

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ? ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΣΤΡΑ?

Τελικά όπως πάνε τα πράγματα σε λίγα χρόνια οι Παριανοί θα είναι φιλοξενούμενοι στον τόπο τους.

Οι επενδύσεις στο νησί είναι τεράστιες, πωλούνται τα πάντα και τα πάντα αγοράζονται , με την απόκτηση ενός πρόσκαιρου ικανοποιητικού ανταλλάγματος.

Σε όλα τα παραλιακά σημεία του νησιού μας ξεφυτρώνουν ξενοδοχεία και βίλες  υπό την ιδιοκτησία ξένων προς το νησί επενδυτών, ορισμένοι εκ των οποίων δεν σέβονται ούτε την αρχιτεκτονική του νησιού, αλλά ούτε και τα κεκτημένα των ντόπιων.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή των Αγ. Αναργύρων στην Νάουσα, όπου οι ιδιοκτησίες ξαφνικά ξεπέρασαν τα όρια της παραλίας και εξαφάνισαν και τον αιγιαλό, με αποτέλεσμα τα σημάδια που έχουν τοποθετηθεί για ιδιοκτησιακά όρια να συμπεριλαμβάνουν μέσα και την από δεκαετίες πρόσβαση των ντόπιων στην υπάρχουσα γλύστρα που εξυπηρετεί τα μικρά σκάφη της περιοχής.

Την δευτέρα το πρωί θα γίνει ενημέρωση στην κοινότητα της Νάουσας από τον προιστάμενο πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου για την υπάρχουσα  κατάσταση στην περιοχή.


Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς παρατηρητές των εξελίξεων και των γεγονότων, πρέπει όλοι να δείξουμε την αντίδρασή μας στα σχέδια ορισμένων και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Η συγκεκριμένη γλύστρα υπάρχει εδώ και 20 χρόνια και κατασκευάστηκε από τους κατοίκους για να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τις ανελκύσεις και καθελκύσεις των σκαφών τους και δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί με οιονδήποτε τρόπο η πρόσβασή της.

Ίσως πρέπει να ζητηθεί επαναχάραξη των ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους,


Είμαστε με τους κατοίκους της περιοχής,  στηρίζουμε τις προσπάθειες τους για ελεύθερη πρόσβαση .


Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες