Pages

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΜΟΜΙΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών μετά την πρωτοβουλία κατοίκων της Παροικιάς για συλλογή υπογραφών και την ανάρτησή μας για το θέμα των Ρομά.

Η Ελληνική Αστυνομία με ενισχύσεις που εστάλησαν, διενήργησε δεκάδες ελέγχους σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς και διερχόμενους Ρομά, βεβαιώνοντας πολλές διοικητικές παραβάσεις, με προσαγωγή  αρκετών άτόμων και συλλαμβάνοντας μάλιστα έναν εξ αυτών ως φυγόδικο.

Μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πολλοί εκ των Ρομά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πάρο άρον-άρον, φορτώνοντας την πραμάτεια τους και ξηλώνοντας τους καταυλισμούς που είχαν στήσει μέσα στους χώρους στάθμευσης , στις παραλίες και αλλού.

Ο Δήμος μετά από αυτά συνεκάλεσε σύσκεψη με θέμα τους Ρομά όπου και συζητήθηκε για ακόμη μια φορά το θέμα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή του.

Για άλλη μια φορά η κοινωνία αντέδρασε από μόνη της, εκφράζοντας την αγανάκτησή της και τελικά έδειξε ότι μπορεί ενωμένη να διεκδικεί και να κερδίζει μάχες όταν πρόκειται για το κοινωνικό συμφέρον.

Πρέπει όμως να προσέξουμε διότι το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλά αντιμετωπίσθηκε προσωρινά. Οι Ρομά έφυγαν , αλλά αυτό δεν διασφαλίζει ότι σε λίγες ημέρες νέα "καραβάνια" δεν θα εφορμήσουν στο νησί.


Η άφιξή τους γίνεται από την Ραφήνα με συγκεκριμμένο πλοίο που φθάνει στην Πάρο τις νυκτερινές ώρες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους. Η blue star ferries έχει καταφέρει και έχει περιορίσει έως εκμηδενίσει την μεταφορά Ρομά με τα πλοία της και έτσι η μοναδική πρόσβασή τους προς το νησί είναι ένα και μόνο δρομολόγιο στο οποίο πρέπει να εστιαστούν οι έλεγχοι.

Μόνο όταν καταλάβουν ότι στην Πάρο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα η νομιμότητα θα σταματήσουν να έρχονται ή τουλάχιστον θα φροντίσουν να εντάξουν τις συμπεριφορές τους σύμφωνα με την τοπική κοινωνία.

Δημοτική Αρχή, Αστυνομία, Λιμενική Αρχή και κοινωνία, σε συνεργασία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με πολιτισμό και ηρεμία, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες