Pages

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου στις 24/2, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα της έγκρισης Β φάσης της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη της Παροικιάς.

Το ΣΒΑΚ έχει σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και τα περίχωρά τους και την ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και την μεταφορά αγαθών.

Από τον μελετητή παρουσιάστηκε η μελέτη και η οποία ετέθη σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η μελέτη εγκρίθηκε με ψήφους 14 υπέρ και 13 κατά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά, διαφωνώντας σε επιμέρους σημεία της μελέτης, καταθέτοντας δική της πρόταση χωρίς όμως καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Υπέρ της μελέτης η οποία προβλέπει σημαντικές κυκλοφοριακές-συγκοινωνιακές ρυθμίσεις και αλλαγές στην Παροικιά ψήφισε και ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης, ο οποίο; με παρέμβασή του ζήτησε από τον δήμαρχο να δεσμευθεί ότι αντίστοιχη μελέτη θα γίνει και για την Νάουσα .

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την σύνταξη της μελέτης και μάλιστα για όλα τα χωριά της Πάρου.

Η μελέτη σε κάποια σημεία ίσως χρειαστεί κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν στην πορεία, όπως η μεταφορά της στάσης του ΚΤΕΛ στην πλατεία του Αγ, Νικολάου και η ενδιάμεση προσπέραση του πάρκου, αλλά αυτά τα θέματα θα κριθούν και από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αρχαιολογία κλπ) και θα υπάρξουν εαν χρειαστεί εναλλακτικές λύσεις.

Η αρνητικής ψήφος  θυμίζει την λογική "του να μην γίνει τίποτα" στην Παροικιά, όπως στο παρελθόν με την αδράνεια και την στασιμότητα. 

Είναι τώρα η ευκαιρία να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στην βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Άλλο ένα θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ξενώνα στο Πίσω Λιβάδι.

Η διαδικασία ήταν απλή, βγαίνει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος, καταθέτει όποιος ενδιαφέρεται την πρότασή του (τι θέλει να κάνει, τι χρήση θα έχει, τη επένδυση , χρονοδιάγραμμα κλπ) και το δημοτικό συμβούλιο σε άλλη συνεδρίαση θα εξετάσει όλες τις προτάσεις και θα αποφασίσει ποιά πρόταση θα αποδεχθεί ή όχι, στην συνέχεια θα γίνει διαγωνισμός.

Ως παράδειγμα έχουμε τον ξενώνα της Νάουσας, ο οποίος από μια εστία μόλυνσης και με κίνδυνο κατάρρευσης, βλέπουμε όλοι ότι μεταμορφώθηκε σε στολίδι στην είσοδο του χωριού με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και για την τοπική κοινωνία, αφού εκτός το μηνιαίο αντίτιμο, ο δήμος θα αποκτήσει έναν χώρο πολιτισμού στο ισόγειο 250 τετραγωνικών μέτρων.

Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα η αντιπολίτευση ψήφισε σύσσωμη αρνητικά και μάλιστα εντύπωση προκαλεί και η αρνητική ψήφος των τοπικών δημοτικών συμβούλων.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος τελικά εγκρίθηκε με ψήφους 14 υπέρ και 13 κατά, συμπεριλαμβανόμένης και της ψήφου της Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Μάρπησσας Αντωνοποπούλου Άννας, η οποία έδωσετην δική της μάχη για το θέμα.

Υπέρ του θέματος ψήφισε και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες