Pages

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ "ΤΡΕΞΙΜΟ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ.


Τελικά η ανάρτηση που κάναμε για το πρόβλημα των νεφροπαθών της Πάρου, είχε αποτελέσματα, αφού από σήμερα το πρωί άπαντες έτρεξαν προκειμένου να επιλυθεί το θέμα.

Πρώτη και καλύτερη η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού η οποία όταν διάβασε την ανάρτηση, είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον υπουργό Ναυτιλίας και την γενική Γραμματέα Αιγαίου, προτείνοντάς τους συγκεκριμένο σχέδιο τροποποίησης δρομολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νεφροπαθείς της Πάρου.

Επικοινωνία με τον υπουργό είχε και ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος ο οποίος πρότεινε αρχικά την λύση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, η οποία όμως μετά από εξέταση όλων των παραμέτρων δεν ήταν εφικτή όσο αφορά την επιστροφή των συμπολιτών μας το απόγευμα από την Νάξο.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε και ο Αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον υπουργό και είχε τηλεφωνική συνομιλία με την γενική γραμματέα Αιγαίου.

Τελικά οι συμπολίτες μας θα μετακινηθούν προς την Νάξο κάθε τρίτη και πέμπτη πρωί στις 10.30 από το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ , το οποίο θα τους παραλαμβάνει από το πίσω λιβάδι και στις 11,00 θα τους αποβιβάζει στην Νάξο.

Στις 13.00 το μεσημέρι  θα μπαίνουν στο τεχνητό νεφρό έως τις 17..00 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής διαδικασίας θα περιμένουν την μεν τρίτη το πλοίο Αρτεμις περίπου στις 21. για να τους μεταφέρει στην Πάρο στις δέκα το βράδυ. Την δε πέμπτη με την ίδια διαδικασία θα επιστέφουν στην Πάρο στις 23.00 με το blue star, το οποίο θα περνάει από την Νάξο στις 22.00.

Για την Κυριακή θα εξυπηρετούνται κανονικά όπως πρώτα  με το blue star.

Υπάρχει ένα πρόβλημα το που θα παραμένουν την τρίτη και την πέμπτη από τις 17.00 έως την αναχώρησή τους, αφού όλα τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω της καραντίνας. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί , διότι δέκα ταλαιπωρημένοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να περιμένουν έξω στην ύπαιθρο πέντε ώρες το πλοίο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εστάλησαν δυο επιστολές στον πρωθυπουργό η μία από τον υπογράφοντα το κείμενο και η άλλη από γνωστό παριανό πολίτη, που του ζητούν την παρέμβασή του για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η προσωρινή λύση που δόθηκε δεν πρέπει να μας εφησυχάζει , η Πάρος πρέπει να αγωνιστεί να δημιουργηθεί μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας αλλά και δεκάδες άλλοι οι οποίοι έχουν μετακομίσει από το νησί  εξαιτίας της ασθένειας τους.

Τέλος δεν έχει τόσο σημασία ποιος έκανε τις περισσότερες ενέργειες, αλλά το ότι αν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, απλώς μας λείπει η συνεννόηση και ο συντονισμός.


Ηλίας Κουντρομιχάλης

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες