Pages

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

Σε απόγνωση βρίσκονται δέκα οικογένειες νεφροπαθών της Πάρου, μετά την τροποποίηση των δρομολογίων της BLUE STAR από μεθαύριο τετάρτη 6/1/2021 έως και 17/1 ...και βλέπουμε.

Οι δέκα νεφροπαθείς της Πάρου τρεις φορές την εβδομάδα (δευτέρα -τετάρτη-παρασκευή), επιβιβάζονται στο πλοίο των 12.00 από Πάρο για Νάξο, όπου και μπαίνουν στην διαδικασία 3-4 ωρών αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο και στις 18.00 με το ίδιο πλοίο το οποίο επιστρέφει από Σαντορίνη, επιστρέφουν στην Πάρο, στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους.

Από την τετάρτη η Πάρος θα έχει μόνο ένα δρομολόγιο από Πειραιά στις 17.30 το απόγευμα, επομένως δεν θα υπάρχει πρωινό πλοίο για Νάξο παρά μόνο για Πειραιά, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς της Πάρου δεν θα μπορούν να μεταβαίνουν για αιμοκάθαρση στη Νάξο και να επιστρέφουν αυθημερόν, θα πρέπει να ξεσπιτωθούν και να μετακομίσουν οικογενειακώς στην Νάξο για μόνιμη εγκατάσταση ή να μείνουν στην Πάρο και να πεθάνουν.

Δεν είναι δυνατόν το 2021, την στιγμή που η πολιτεία ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις αγόνων γραμμών και ακτοπλοικών εταιρειών, κάποιοι άνθρωποι να καταδικάζονται σε ξεσπιτωμό.

Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα αύριο κιόλας ο Υπουργός Ναυτιλίας να γίνει κοινωνός του προβλήματος και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να τροποποιήσουν τα δρομολόγια των ήδη υπαρχόντων πλοίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δέκα αυτοί συμπολίτες μας.

Ο υπογράφων θα απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κο Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Ναυτιλίας για την γνωστοποίηση του θέματος.

Καλείται η δημοτική Αρχή  να παρέμβει δυναμικά στην πολιτεία για την επίλυση του θέματος.

Υπάρχει λύση, άμεση και απλή και με πολύ μικρό κόστος, αρκεί αυτή η λύση να φθάσει  με καθαρότητα και αιτιολόγηση στους  αρμοδίους.


Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος

τηλ. επικ. 6944277606 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες