Pages

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.


Γράψαμε για το προχθεσινό επεισόδιο που συνέβη στον Δήμο, με πρωταγωνιστές προισταμένη υπηρεσίας του δήμου και τον δήμαρχο Πάρου.

Επειδή το δημοσίευμα μας είχε και μια δόση σαρκαστικού χιούμορ σε βάρος της υπαλλήλου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα γεγονότα, αποδίδοντας κατά την δική μας άποψη τα του καίσαρος τω καίσαρι.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ξέφυγαν στην πρωινή συνάντηση για τον προυπολογισμό, εξαιτίας διαφωνιών της εν λόγω υπαλλήλου για θέματα που έχουν να κάνουν με τον υπολογισμό των τελών κλπ, γεγονός το οποίο έβγαλε τον δήμαρχο "έξω από τα ρούχα του" βλέποντας ότι δεν προχωράει τίποτα και αποδίδοντας την στάση της υπαλλήλου σε κωλυσιεργία στην ομαλή λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Η υπάλληλος η οποία σημειωτέον έχει υποβάλει έξι φορές!!! αναφορά παραίτησης από την θέση της προισταμένης, εμμένοντας στην άποψή της και προβάλλοντας την υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας και τον προσωπικό φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζει καθημερινά, ένοιωσε κατά την γνώμη της ότι παρενοχλείτε ηθικά από την συνεχή πίεση προς το πρόσωπό της και αντιδρώντας υπερβολικά και σε κατάσταση έντονου εκνευρισμού, άρπαξε το κινέζικό βάζο που βρήκε μπροστά της και το πέταξε με δύναμη στο έδαφος κάνοντάς το χίλια κομμάτια, αφήνοντας "κάγκελο"όλους τους παρευρισκόμενους.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον ή να σημαδέψει με το βάζο το κεφάλι οιουδήποτε.

Βέβαια η στόχευση της υπαλλήλου δεν έχει και τόσο σημασία στην ουσία των γεγονότων.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι εκρηκτική και ενδέχεται να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις για την ομαλή πορεία του δήμου, όσο κάποιοι δεν βλέπουν τα πραγματικά προβλήματα, την ανικανότητα των υπευθύνων και προσπαθούν να τα κρύψουν κάτω από το χαλί.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται από τον δήμαρχο και ούτε είναι δυνατόν να ασχολείται με όλα ο δήμαρχος, γι αυτό τον λόγο υπάρχουν  αντιδήμαρχοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία σε διάστημα ενός έτους να έχει αλλάξει δυο φορές προιστάμενο και να μην υπάρχει λύση και τα προβλήματα να διογκώνονται.

Ας αναλογιστεί ο δήμαρχος τουλάχιστον την υστεροφημία του και να πάρει αποφάσεις. 

Ο δήμος δεν είναι οικογενειακή υπόθεση, ούτε υπόθεση κολλητών, υπάρχει ευθύνη απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία .  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες