Pages

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ...Ο ΚΟΝΤΟΣ...Η ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑ...ΤΟ ΒΑΖΟ... ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Θα απορεί κανείς τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω μεταξύ τους και μάλιστα τι σχέση μπορούν να έχουν με την εσωτερική λειτουργία του δήμου, την αποτελεσματικότητα των πολιτικών στελεχών του και την συμπεριφορά υπηρεσιακών παραγόντων.

Και ας αρχίσουμε από το βάζο...αυτό που ο κινέζος πρέσβης δώρισε στον δήμαρχο Πάρου κατά την επίσημη επίσκεψή του στο νησί.

Λοιπόν μην το ψάχνετε αυτό το υπέροχο κινέζικο βάζο, δεν υπάρχει, έγινε χίλια κομμάτια, στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στο κεφάλι ανώτατου πολιτικού στελέχους του Δήμου.

Ευτυχώς δεν βρήκε τον αρχικό στόχο του, είτε από έλλειψη ικανότητας σκόπευσης είτε  από αλλαγή σκόπευσης  τελευταίας στιγμής από τα χέρια της επίδοξου "σφαιροβόλου".

Οι κουβέντες που ακούστηκαν ξεπερνούν κάθε φαντασία, οι συμπεριφορές ανάρμοστες και προβληματικές και στο βάθος...τα προβλήματα που υπάρχουν στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου,  η ανικανότητα των αρμοδίων να τα επιλύσουν και η για μια ακόμη φορά η ατολμία του Δημάρχου για ριζικές λύσεις και αποφάσεις.

Το είχαμε πει και το είχαμε ξαναγράψει, στην πολιτική δεν χωρούν ούτε κολλητές ούτε κουμπαριές, αυτοί σου σκάβουν το λάκκο με την ανικανότητά τους και την αδιαφορία τους και καμιά φορά με σκοπιμότητα.

Και για να σοβαρευτούμε λίγο, αυτή δεν είναι εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος, δεν προβλέπεται προυπολογισμός ούτε το καλοκαίρι του 2021 με ότι αυτό σημαίνει για  τα έργα υποδομής και την καθημερινότητα μας στο νησί.

Δήμαρχε αξιολόγησε με αντικειμενικότητα τους άμεσους συνεργάτες σου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και πάρε αποφάσεις όσο σκληρές και εαν είναι αυτές. 

Αυτό που προέχει είναι η Πάρος και όχι η ασυλία και ο βιοπορισμός κάποιων. Απέτυχαν παταγωδώς στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που είχαν στην αρμοδιότητά τους και στην αποτελεσματικότητά τους.


Δεν υπάρχουν περιθώρια, ο χρόνος κυλάει και τα πάντα είναι στάσιμα, χρειάζονται υπερβάσεις και γενναίες αποφάσεις όσο είναι καιρός, διαφορετικά μαθηματικά βέβαιο είναι ότι την επόμενη φορά το βάζο θα βρει τον στόχο του και εκτός τον σωματικό τραυματισμό θα υποστείς και πολιτικό αφανισμό.

Όσο δε αφορά την δράστιδα και πρωταγωνίστρια, πρέπει να ξέρει ότι οποιαδήποτε αγανάκτηση δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες είναι αψυχολόγητες και όχι μόνο δεν βρίσκεις δικαίωση αλλά αντίθετα χάνεις και όποιο ίχνος δικαίου έχεις.


Πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβουν και όλα τα διευθυντικά στελέχη του δήμου και σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων, να προτείνουν λύσεις για την εκτόνωση της κατάστασης και την ομαλή λειτουργά του δήμου. 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες