Pages

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΒ.


Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με παρέμβασή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης, έθιξε το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάρου και το Θέμα στέγασης του ΕΚΑΒ.

Με ερώτησή του προς τον δήμαρχο ζήτησε την να πληροφορηθεί εάν ο δήμος έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για εξεύρεση χώρου για την στέγαση του ΕΚΑΒ.

Ο δήμαρχος απαντώντας ενημέρωσε το σώμα ότι έχει προταθεί στο ΕΚΑΒ να στεγασθεί προσωρινά στο σχολείο του Μαραθίου έως ότου εξευρεθεί μόνιμη λύση.

Σημειωτέον ότι το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός που ανήκει στο υπουργείο υγείας με δικό του προυπολογισμό και κανονικά θα έπρεπε να είχε μισθώσει δικό του οίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε μια χθεσινή συνεννόηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με την πρόεδρο της διοικούσας του Κέντρου Υγείας Πάρου,  ούτως ώστε να παραχωρηθεί από το Κέντρο Υγείας προσωρινά το IBOX που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης έξω από το ΚΥ και που είχε δοθεί από την περιφέρεια μετά από απαίτηση του ιατρικού προσωπικού για να χρησιμοποιηθεί ως προεξεταστήριο για τον covit.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόεδρος του ΚΥ δέχθηκε την παραχώρηση και ήδη γίνονται εργασίες αφαίρεσης του μηχανισμού αρνητικής πίεσης που είχε τοποθετηθεί , προκειμένου εγκατασταθεί το ΕΚΑΒ.


Ως προεξεταστήριο για τον covit θα χρησιμοποιηθεί θάλαμος του Κ.Υ.

Δηλαδή "ολημερίς το χτίζαμε και το βράδυ το γκρεμίζανε" και το γράφουμε αυτό διότι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις οι οποίες είχαν κοστίσει και χρήματα και κόπο και είχαν γίνει βάση σχεδιασμού που είχε ζητηθεί από τον επιστημονικό διευθυντή του ΚΥ, με βασικό γνώμονα ότι οι πιθανόν ασθενείςς από κορωνοιό δεν θα εισέρχονται στον κύριο χώρο του ΚΥ, αλλά θα εξετάζονται εξωτερικά με την πραγματοποίηση μοριακού τέστ, ώστε να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση του κεντρικού κτιρίου.

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος σχεδιασμός θα αποτρέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η παραμονή του ΕΚΑΒ στο συγκεκριμένο σημείο θα διαρκέσει έως ότου κατατεθεί και εγκριθεί ο νέος προυπολογισμός του ΕΚΑΒ, ο οποίος θα προβλέπει δαπάνη για μίσθωση ακινήτου, δηλαδή μετά τον Μάρτιο και υπολογίζοντας τις διαδικασίες μίσθωσης  δημοσίου, να υπολογίζουμε καλό καλοκαίρι.

Ίσως αν υπήρχαν γρήγορα αντανακλαστικά και δεν παίζονταν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, να είχε υπάρξει καλύτερη λύση και δεν θα ξαναγυρίζαμε στην πρότερη κατάσταση. 

Άραγε αυτοί που ζητούσαν μετά επιτάσεως την προμήθεια IBOX και τη τοποθέτησή του στον συγκεκριμένο χώρο, για συγκεκριμένο σκοπό, τί λένε τώρα?

Μάλλον ψάχνουν να ανακαλύψουν τα κλειδωμένα βιντεολαρυγκοσκόπια και τις "διαρροές" απειλώντας με ΕΔΕ.

Όσο αφορά το θέμα υποστελέχωσης του Κ.Υ, ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει κάνει τηλεφωνικές επαφές με τους αρμοδίους, από τους οποίους έχει ζητηθεί η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιστημονικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Ο Ηλίας Κουντρομιχάλης ζήτησε να σταλεί έγγραφο σε "αυστηρό" τόνο προς τους αρμοδίους και αν χρειαστεί το δημοτικό συμβούλιο  να πάρει απόφαση υπό μορφή ψηφίσματος για το θέμα.

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την αποστολή εγγράφου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες