Pages

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Ο εμπαιγμός και κωλυσιεργία  του αρμόδιου αντιδημάρχου οικονομικών Βατίστα Ρούσσου, σχετικά με την απόκτηση ακινήτου για την μεταφορά του χώρου μεταφόρτωσης απορριμάτων εκτός του οικισμού της Νάουσας, συνεχίζεται προκαλώντας το θυμό και την αγανάκτηση όλων των κατοίκων της Νάουσας.

Ενημερωτικά σας υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αντιδήμαρχος με χωρική  αρμοδιότητα την Νάουσα, πρώτο μου μέλημα ήταν να απομακρυνθεί από τον οικισμό η χωματερή που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα και προσβάλει αισθητικά, αλλά εγκυμονώντας και κινδύνους δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Η προσπάθεια μου αυτή είχε αίσιο αποτέλεσμα αφού βρέθηκε κατάλληλος χώρος εκτός οικισμού και μακριά από κατοικίες για μεταφορά της χωματερής.

Μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου συμφωνήθηκε η αγορά του και το θέμα το έφερα τον Απρίλιο του 2020 στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου, το οποίο ομόφωνα ενέκρινε την συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης του ακινήτου προς αγορά με απευθείας διαδικασία λόγω μοναδικής καταλληλότητας.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε με την αρ.5746/27-4-2020 απόφαση δημάρχου και πρόεδρός της ορίστηκε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Βατίστας Ρούσσος, ο οποίος έχει και την ευθύνη συγκρότηση της επιτροπής και την σύνταξη πρακτικού για την αγορά του ακινήτου.

Δυστυχώς για ανεξήγητους λόγους ο εν λόγω αντιδήμαρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει συγκαλέσει την επιτροπή σε συνεδρίαση για να παρθεί απόφαση και να συνταχθεί το πρακτικό προκειμένου να προχωρήσει η αγορά.

Έχουν περάσει 4 μήνες!!! Και η Νάουσα θα είναι υποχρεωμένη να έχει την χωματερή για πολλούς μήνες ακόμη, επειδή ένα αντιδήμαρχος δεν μπορεί να αποβάλει τα τοπικιστικά του κόμπλεξ.

Ευθύνη για την όλη κατάσταση φέρει και ο Δήμαρχος ο οποίος ενημερώθηκε από τον υπογράφοντα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ο αντιδήμαρχος ψευδώς δήλωσε ότι το «θέμα έχει σχεδόν τελειώσει» καλυπτόμενος από τον δήμαρχο,

ο οποίος προσπάθησε να πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα» προκειμένου να τον καλύψει !!!

Τα γεγονότα είναι αδιάψευτοι μάρτυρες, η επιτροπή δεν έχει συγκληθεί και πρακτικό δεν υπάρχει και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είναι εκτεθειμένοι στους κατοίκους της Νάουσας.

Συνάδελφοι σας καλώ όλους και από τις δυο παρατάξεις να ενώσετε τις φωνές σας και να πιέσετε προκειμένου να τελειώσει επιτέλους αυτή η υπόθεση.

Η Νάουσα δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό και υποβάθμιση.

 

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Υ.Γ Ας είμαστε προσεκτικοί σε πονηράδες με ετεροχρονισμένα πρωτόκολλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες