Pages

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Η ΠΑΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

 

Η χαριστική βολή δόθηκε, κάθε ελπίδα χάθηκε, η Πάρος μαζεύει τα κομμάτια της και το μόνο που μας απομένει είναι υπομονή και μεγάλη προσοχή,

Με την χθεσινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το νησί μας συνεχίζει να είναι στο κόκκινο έως τέλος Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ελπίδα των επαγγελματιών του νησιού για μια μικρή ανάκαμψη το Σεπτέμβριο πάει χαμένη.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η χρονιά τελείωσε, κάνουμε λογαριασμό και βλέπουμε το μέλλον με όση αισιοδοξία μπορούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι μια μεγάλη προσπάθεια να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, τώρα που οι επισκέπτες φεύγουν και θα μείνουμε ξανά μόνοι μας, πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα στις επαφές μας, στις εξόδους μας, στην καθημερινότητα μας, τηρώντας όλα τα μέτρα, προκειμένου να "καθαρίσει" το νησί από αυτό που μας φόρτωσαν δικαίως ή αδίκως.

Η δημοτική αρχή πρέπει να μπει μπροστάρης μιας προσπάθειας ανόρθωσης του ηθικού μας και της φήμης μας ως προορισμός, όχι με αναθέματα, αστείες δικαιολογίες και ασύνδετα επιχειρήματα, απαιτείται οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια για αντιστροφή του κλίματος και χειρισμός από ικανούς ανθρώπους.

Πρέπει να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους κυβερνώντες, η ενίσχυση των Παριανών επιχειρηματιών με κάθε τρόπο σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε από πολιτικούς φίλους έως νομικά όπλα.

Αλήθεια που είναι οι "κολλητοί" μας υπουργοί τώρα που τους χρειαζόμαστε? Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, τρέξτε τώρα πάλι σαν σκυλάκια από πίσω τους. 

Τα λάθη που έγιναν πρέπει να μας γίνουν μάθημα και να μην επαναληφθούν, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για το μέλλον.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η παρούσα κατάσταση ως ευκαιρία προσωπικής προβολής, δεν μπορείς να προσπαθείς να χτίζεις προσωπική πολιτική εικόνα στα "συντρίμια" ενός τόπου, την στιγμή που έχεις την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η κάθε μας λέξη, το κάθε κείμενο, η κάθε μας παρέμβαση, πρέπει να είναι προσεκτικά μελετημένη και οργανωμένη, όχι από άσχετους επικοινωνιολόγους, αλλά από ανθρώπους του τουρισμού, των επιχειρήσεων και γνώστες της τοπικής πραγματικότητας.

Η Πάρος μπορεί και θα τα καταφέρει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες