Pages

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδειχθήκαμε σαν νησί κατώτεροι των περιστάσεων.

Το "ωχ ρε αδερφέ", οι "ξερόλες", οι "εγχώριοι βλάκες" και ο ανύπαρκτος συντονισμός, μας έφεραν σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

Για δέκα ασυνείδητους επαγγελματίες της αρπακτής, σήμερα το νησί βιώνει μια οικονομική καταστροφή, σε μια χρονιά που όλοι ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη, αλλά το παλεύαμε τουλάχιστον ώστε να μην υπήρχε αρνητικό πρόσημο.

Η Πάρος ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Το νησί κρατούσε υγειονομικά παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για εκατοντάδες  κρούσματα και σάκους για νεκρούς. Οι προσπάθειες που είχαν γίνει απέδωσαν, το Κέντρο Υγείας άντεξε, ο εθελοντισμός κινητοποιήθηκε, οι χορηγοί άνοιξαν για τα καλά τα πορτοφόλια τους και γενικά μέχρι κάποιο σημείο η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Ξαφνικά όλα άλλαξαν. Ορισμένοι επαγγελματίες "ξεσάλωσαν", μπροστά στο βωμό του χρήματος, αψήφησαν την ασφάλεια των υπολοίπων, διάφορα τοπικά μέσα αρέσκονταν να διαφημίζουν το νησί γράφοντας για τον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων, ακόμη και για την ηλικία τους και σαν μην έφθανε αυτό, κάποιοι προχωρούσαν και σε δεκάδες κοινοποιήσεις αυτών των αναρτήσεων ώστε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο. Η  δημοτική επιτροπή κρίσης έπαψε να λειτουργεί, η επικοινωνιακή πολιτική, αφέθηκε στην τύχη και το θέμα το χειρίστηκαν άσχετοι με την τοπική πραγματικότητα, με τελευταίο παράδειγμα την χθεσινή ατυχέστατη Δημοτική ανακοίνωση μια ώρα πριν ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Η τοπική Αστυνομική Αρχή με τις λίγες δυνατότητες που έχει λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, έκανε ότι μπορούσε και όταν βεβαίωνε παραβάσεις, πάλι υπήρχαν αυτοί που την κατηγορούσαν ότι λειτουργεί ενάντια στον τουρισμό. Κλιμάκια από την Αθήνα δεν υπήρχαν, γιατί ποτέ κάποιοι δεν πήραν την ευθύνη να τα καλέσουν, παρά του ότι τους το ζητήθηκε, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και να κλείσουν τους λίγους  ασυνείδητους, οι οποίοι λειτουργούσαν σε βάρος των πολλών.

Το να ενταχθεί η Πάρος στα "κόκκινα" νησιά, δεν οφείλεται στον αριθμό των κρουσμάτων,(τα κρούσματα είναι αριθμητικά πολύ λίγα σε σύγκριση με άλλες περιοχές) είναι αποτέλεσμα της άναρχης λειτουργίας του νησιού, των ορισμένων γεμάτων νυκτερινών κλάμπ και της αδυναμίας συντονισμού της κατάστασης.

Έγιναν λάθη, ο αυτόματος πιλότος έπαθε βλάβη και δεν υπήρχε κανείς για να τον ισιώσει, το αποτέλεσμα γνωστό, το νησί μαζί με τα δύο κοσμοπολίτικα γειτονικά μας νησιά σε μερική καραντίνα και... βλέπουμε. Δεν είμαστε Μύκονος, δεν θέλουμε να είμαστε Μύκονος, έχουμε δικό μας χαρακτήρα, δικό μας προσανατολισμό, τον οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να αναδείξουμε, για ακόμη μια φορά σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Κουντρομιχάλης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες