Pages

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ...ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Άκουγα από τον συνάδελφο αντιδήμαρχο Πάνο Κεμπάμπη πολλές φορές κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να απευθύνεται στην αντιπολίτευση και να τους λέει ότι "δεν θέλετε να κάνετε τίποτα" και προσπαθούσα να τον πείσω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, όλοι θέλουμε , απλώς έχουμε διαφορετική προσέγγιση,
Δυστυχώς όμως οι τελευταίες εμφανίσεις της Λαικής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δικαιώνουν απόλυτα τον Πάνο.
Κύριοι της Λαικής Συσπείρωσης ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και μπροστά στον φόβο σας μην γίνει κάτι καλό, δημιουργείται πάντοτε ένα "μπάχαλο" όπως το χθεσινοβραδινό.
Είχαμε μια Λαική Συσπείρωση που έψαχνε ευκαιρία για να αποχωρήσει και αφού αυτήν την ευκαιρία δεν τους την έδωσε ο εκρηκτικός Πάνος, αφού δεν βρήκαν έρεισμα ούτε στην δική μου παρουσία στην αίθουσα (γιατί πλέον είναι προβλέψιμοι), ανακάλυψαν ότι η παρουσία πέντε δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα είναι παράνομη και ενέχει λόγους ακυρώτητας.
Η δημοτική Αρχή σεβόμενη την διαδικασία, κάλεσε άμεσα τον Νομικό Σύμβουλο και του ζήτησε την άποψή του.
Ο Νομικός Σύμβουλος ήταν απόλυτος "Η συνεδρίαση είναι νομιμότατη και κανένα θέμα ακυρότητας δεν υπάρχει".
Έλα όμως που αυτό δεν ικανοποίησε την Λαική Συσπείρωση, η απόφαση για αποχώρηση είχε ληφθεί πριν την προσέλευση και άντε τώρα να μαζέψεις τα αμάζευτα..
Οι δικαιολογίες αστείες έως γελοίες, ακούστε τους ισχυρισμούς, "οι σύμβουλοι που βρίσκονται στην αίθουσα έχουν μεγαλύτερη τηλεοπτική προβολή από τους συμβούλους  που συμμετέχουν" δηλαδή συγκρίνουν το δημοτικό συμβούλιο με ριάλιτι σόου.
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, εχθές είχαμε δύο τουλάχιστον σοβαρά θέματα τα οποία θα κρίνουν το μέλλον του νησιού μας.
Το πρώτο ήταν η Μονάδα επεξεργασίας βιοΑποβλήτων και μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων και το δεύτερο ήταν το πράσινο σημείο της Παροικιάς.
Η Λαική Συσπείρωση δεν ήθελε να συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία συζήτησης για αυτά τα δύο θέματα. Γνωρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας και θα επιλύσουν για πολλές δεκαετίες το θέμα των απορριμάτων στο νησί. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι όποια δημοτική αρχή τα κάνει πράξη, θα έχει τεράστιο πολιτικό όφελος και δικαίως.
Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης δεν άφησε  κανέναν σύμβουλο της μειοψηφίας να αρθρώσει λέξη, μίλησε ο αρχηγός και αυτό αρκούσε. Υπήρχε βέβαια ο φόβος των διαρροών, διότι μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης υπάρχουν και άνθρωποι με άποψη και που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτού του νησιού και δεν επηρεάζονται από κομματικούς δογματισμούς.
Για να αποφύγουμε λοιπόν τις διαρροές, αποχωρούμε και τελειώσαμε. Και απόδειξη όλων των παραπάνω...η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 52/2016 που αφορούσε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, το οποίο το ψήφισαν τότε όλες οι δημοτικές παρατάξεις και σημερινοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης που τότε ήταν σε άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά όμως δεν το ψήφισε ούτε τότε η  Λαική Συσπείρωση με τον ίδιο και σήμερα επικεφαλής.
Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος να δημιουργήσουμε "μπάχαλο" ώστε να παραπλανηθούν οι σύμβουλοί  και να μην καταλάβει ο κόσμος που παρακολουθούσε το τι πραγματικά συμβαίνει.
Η χθεσινή παρουσία της Λαικής Συσπείρωσης ήταν η χειρότερη μέχρι σήμερα, η τοποθέτηση του επικεφαλής της ήταν θλιβερή, που προσπαθούσε να επιβάλει την άποψη του στο όνομα της δικής του Δημοκρατίας, η οποία πρεσβεύει ότι "σωστό είναι μόνο αυτό που λέω εγώ και κανείς άλλο", μια δημοκρατία που την συναντάμε σπάνια στις εποχές μας, σε κάποια κράτη όπως η βόρεια Κορέα, η Κίνα κλπ.
Κύριοι της Λαικής Συσπείρωσης πρέπει να το καταλάβετε, η Πάρος θα προχωρήσει και χωρίς εσάς εφόσον το επιθυμείτε, δεν είναι όλα κομματισμός και δογματισμός, σας δίνετε μια ευκαιρία να συμμετέχετε στην Πάρο του μέλλοντος, εαν μείνετε στο περιθώριο θα έχετε την αποδοκιμασία της κοινωνίας.
Σε θέματα που αφορούν το μέλλον του νησιού είσαστε απέναντι, αρκείστε στο να φωτογραφίζετε κανέναν κάδο με σκουπίδια για να εξαντλείτε την αντιπολιτευτική σας τακτική ώστε να δουλεύετε τους ψηφοφόρου σας και να μηδενίζεται την προσπάθεια των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου.
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ψηφίζετε ότι αφορά την καθαριότητα, όπως δεν ψηφίσατε την απόφαση της δημοτικής αρχής να μπουν εργολαβίες το καλοκαίρι για να καθαρίζουν την Παροικιά  Την Νάουσα και τις άλλες κοινότητες τις νυκτερινές ώρες από τα απορρίματα των καταστημάτων, και ξέρετε γιατί? γιατί τρέμετε στην ιδέα μήπως αυτή η δημοτική Αρχή πετύχει και στον τομέα της καθαριότητας.
Και για να τελειώνουμε, επειδή θα μπορούσα να γράφω ώρες ατέλειωτες για την συμπεριφορά σας απέναντι στο νησί, όσο δε αφορά την χθεσινή συνεδρίαση, θα συμφωνήσω με τον κο Αργουζή, με τον οποίο γνωρίζετε ότι σε πολλά θέματα πολιτικής και τακτικής διαφωνώ ριζικά.
Λοιπόν για να μαθαίνει ο κόσμος και για να μην ρίχνετε τις ευθύνες στην δημοτική αρχή και στον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο με την συμπεριφορά σας δεν τον σέβεστε, η αλήθεια έχει ως εξής: Με δική μου πρόταση προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ζητήθηκε να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης και να του προτείνει η παρουσία των συμβούλων στην αίθουσα να είναι αναλογική και μέσα στα πλαίσιο του νόμου , πέντε από την συμπολίτευση και τέσσερις από την αντιπολίτευση ή 4-3, με επιλογή από τις παρατάξεις ανάλογα τα θέματα που υπήρχαν .
Ο κος Ροκονίδας το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Επίσης προτάθηκε να συνεδριάσουμε στην αίθουσα του ΕΠΑΛ και αυτό απερρίφθη διότι η ΠΝΠ δεν επιτρέπει πάνω από δέκα άτομα σε οποιαδήποτε αίθουσα.
Δια περιφοράς συμβούλιο δεν μπορεί να γίνει, διότι δεν θα ακουστεί καμία άποψη κανενός. Η αναβολή των συνεδριάσεων πάλι δεν είναι δυνατόν να ισχύσει διότι η ζωή συνεχίζεται και τα προβλήματα υπάρχουν
Επομένως πάλι αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν θέλετε να γίνει συνεδρίαση, γιατί θέλετε να κρύψετε ορισμένοι τις ιδεοληψίες σας.
Εμείς συνεχίζουμε και αν δεν συνέλθετε θα συνεχίσουμε και χωρίς εσάς, λειτουργώντας ελεύθερα και δημοκρατικά με πρότυπο την δική μας Ελληνική Δημοκρατία και όχι την Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, που η άποψη του αρχηγού , είναι άποψη όλων. Ηλίας Κουντρομιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες