Pages

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΣ: ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ - ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.


Τελικά ο κύβος ερρίφθη.
Δύο οι δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν το Δήμο στην Πάρο.
Δύο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Ο Μάρκος Κωβαίος επικεφαλής της παράταξης "Επιμένουμε στην Πράξη" και ο Κώστας Ροκονίδας επικεφαλής της παράταξης "Λαική Συσπείρωση".
Δύο παρατάξεις αλλά ουσιαστικά δύο διαφορετικές προτάσεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι σε ένα τόσο μικρό μέρος που τα προβλήματα είναι κοινά, είναι προβλήματα όλων μας.
Η κάθε παράταξη έχει την δική της πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, για την ανάπτυξη του νησιού και για την προοπτική του.
Σε λίγες ημέρες και οι δύο θα παρουσιάσουν το προεκλογικό πρόγραμμα και τις διακηρύξεις τους στον Παριανό λαό.
Προσωπικά εκφράζω μια άποψη σχετικά με τις δύο παρατάξεις και τους δύο υποψήφιους δημάρχους.  
Τι λείπει  από την  Λαική Συσπείρωση? 
Το Οραμα. (Και δεν εννοώ το κομμουνιστικό όραμα, αυτό το έχει κορώνα στο κεφάλι της, ενταγμένο στον ασφυκτικό κορσέ τού κομμουνιστικού ιδεώδους ). 
Ένα Όραμα για το νησί, εννοώ. 
Όραμα ανάπτυξης τού αστικού του ιστού, μια προοπτική εξέλιξης . 
Ανοίγματα στον έξω κόσμο εννοώ, με συμμετοχή πολιτών χωρίς ταξικό διακριτικό, με ιδιωτική πρωτοβουλία και υγιείς επενδύσεις. 
Ένα νησί για να αναπτυχθεί εν τοις πράγμασι απαιτεί κεφάλαια και πόρους. Πώς και πούθε; Ο συμπαθής Κώστας Ροκονίδας επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, τα ζητάει απ’ το κράτος. 
Ναι, αυτό με τις τρύπιες τσέπες. 
Που ρημάζει τον πολίτη και τον χαρατσώνει. 
Από ’κει θα αναπτυχθεί η Πάρος; 
Αν ήταν έτσι, θα είχε αναπτυχθεί και η χώρα. 
Το πρόβλημα του σημερινού κράτους είναι κοινό με το πρόβλημα της Λαικής Συσπείρωσης: αποστροφή και απέχθεια στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 
Ε, λοιπόν χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία δεν γίνεται. 
Ας ψάξει να βρει τον τρόπο ο "έντιμος Κουμμουνιστής" άνθρωπος να δημιουργήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς για να ελέγχει την όποια «ασυδοσία» και την «απληστία τού κεφαλαίου» και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι να την απεχθάνεται.
-Αυτή την πρωτοβουλία που πέτυχε την άμεση λειτουργία του αεροδρομίου της Πάρου πριν δύο χρόνια, χωρίς να περιμένει την κρατική "θεία" παρέμβαση, η οποία ποτέ δεν ήρθε.
-Αυτή την πρωτοβουλία που εάν άκουγε τα κελεύσματα των "Κουμμουνιστικών θεωριών", η Πάρος ακόμη θα είχε τα 15θέσια αεροπλανάκια να την εξυπηρετούν.
-Αυτή την πρωτοβουλία που εξαιτίας της, σήμερα η Πάρος στέκεται όρθια και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής.
Αλλοίμονο να περιμέναμε από το ξεχαρβαλομένο κράτος  να μας αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθαριότητας του νησιού μας.
Να περιμένουμε το κράτος να μας διορίσει τους υπαλλήλους αυτούς που θα αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα καθαριότητας, λόγω της αύξησης των επισκεπτών. Πότε?
Μα ποτέ!
Και ως τότε? να βρωμίσουμε? ώστε να είμαστε συνεπής με την άλλη "Κομμουνιστική θεωρία" όχι στους εργολάβους.
Η εναλλακτική ποια είναι?
Η απάντηση....το κράτος έχει υποχρέωση.....κλπ
Ναι, αλλά μέχρι τότε ...δηλαδή ποτέ...τι θα κάνουμε ….θα περιμένουμε μέχρι το ΚΚΕ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας για να στείλει εργάτες καθαριότητας στην Πάρο?
Και η ευρωπαική προοπτική του νησιού μας? 
Θα μείνουμε λοιπόν στο "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο"  πάγιο σύνθημα των Κομμουνιστών και θα κλωτσήσουμε στην θάλασσα όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ κλπ) που σ΄αυτά στηρίζει η Πάρος την οικονομική της ανάπτυξη και την ευρωπαική της προοπτική?
Ποιος θα καλύψει τις μελέτες, τις χρηματοδοτήσεις για τις κατασκευές των έργων υποδομής (Λιμάνια κ.λ.π), μήπως το ξεχαρβαλομένο κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ξεζουμίζει τον πολίτη.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, σε ποιο σημείο του πλανήτη εφαρμόστηκαν όλες αυτές οι ουτοπίες και πέτυχαν?
Ας μας υποδείξουν οι φίλοι μας κομμουνιστές ένα κράτος στον κόσμο που το Κομμουνιστικό κόμμα να έχει κερδίσει τις εκλογές και έχει εφαρμόσει όλες τις θεωρίες του με επιτυχία.
Που άραγε? Στην πάλαι ποτέ σοβιετική ένωση, στην Κούβα ή στην Βενεζουέλα?
Άκουσα από φίλο που θα συμμετέχει στον συνδυασμό της Λαικής συσπείρωσης, ότι  "εντάξει...όλα αυτά θα γίνουν σιγά - σιγά..." θα ρίξουμε νερό στο κρασί μας ...γιατί ξέρουμε τα πραγματικά προβλήματα....και ερωτώ...γιατί δεν ρίχνετε και τώρα λίγο νερό στο κρασί σας, να στηρίξετε την Δημοτική Αρχή στα σοβαρά προβλήματα...όπως είναι η καθαριότητα, παρά μόνο κάνετε αντιπολίτευση και μόνο αντιπολίτευση χωρίς υλοποιήσιμες προτάσεις?
Επειδή γνωρίζω τον Κώστα Ροκονίδα, είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας, συμπαθής έντιμος και πολλές φορές χρήσιμος στις παρεμβάσεις του. 
Προσωπικά έχω ιδεολογικές και μόνο διαφορές μαζί του, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω ότι είναι  συνεπής και σταθερός στις θέσεις του και στην ιδεολογική του προσέγγιση.
Δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ΚΚΕ και τώρα ακόμη που διεκδικεί τον Δήμο, η θέση του είναι: "εγώ αυτός είμαι, αυτά πιστεύω, όποιος θέλει έρχεται". 
Δεν δέχθηκε να υποστείλει την σημαία του ΚΚΕ, όπως πολλοί του πρότειναν και διεκδικεί τον δήμο με την καθαρότητα που τον ίδιο διακρίνει. 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της "Λαικής Συσπείρωσης" γίνεται λόγος για συστράτευση στελεχών που αναγνωρίζουν τις αξίες τις αρχές  και την τίμια στάση του ΚΚΕ. 
Δηλαδή είναι ξεκάθαρο ότι όποιος συστρατεύεται αποδέχεται την διακύρηξη της Λαικής Συσπείρωσης.
Πολλοί υποψήφιοι δεν θα είναι κομματικά στελέχη, αλλά θα κληθούν αν πάρουν τον Δήμο να εφαρμόσουν μια πολιτική την οποία ποτέ δεν πίστεψαν. 
Κατηγορεί βέβαια τον έτερο υποψήφιο νυν Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο για κομματισμό, αλλά μας μπερδεύει λίγο προσάπτοντας στον Δήμαρχο ότι εξυπηρετεί τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, του Πασοκ, του Σύριζα, των ανεξάρτητων Ελλήνων και όλων των άλλων κομμάτων πλήν του ΚΚΕ !!!
Δηλαδή ένας δήμαρχος που εκπροσωπεί όλα τα Ελληνικά κόμματα, 
είναι κομματικός ενώ ένας υποψήφιος που στηρίζεται αποκλειστικά από ένα κόμμα και φωτογραφίζεται με το σφυροδρέπανο ...είναι ανεξάρτητος!!!
Αγαπητοί φίλοι....     Έχω την υποψία ότι με λάθος κριτήρια πορευόμαστε. Τόσα χρόνια κάτι πάει πολύ στραβά, γι’ αυτό δεν προκόβουμε.
Καλές οι θεωρίες, αλλά η πραγματικότητα ωμή και η αλήθεια πονάει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η "Ενωση αγροτικών συνεταιρισμών", ξεπούλημα περιουσίας, εργαζόμενοι σε απόγνωση, στο όνομα μιας παλιάς κρατικίστικης αποτυχημένης θεωρίας βολέματος ημετέρων.
Οι πιο πετυχημένοι δήμαρχοι στη χώρα είναι άνθρωποι πρακτικοί, ευφάνταστοι και νοικοκύρηδες (ναι, δουλευταράδες νοικοκύρηδες: ο Τρικαλινός, ο Καρδιτσιώτης, ο άλλος της Ανάβρας). Παρεμπιπτόντως είναι δεξιοί, κομμουνιστές ή πράσινοι, αλλά χωρίς αγκυλώσεις.
Εμείς έχουμε ξεκινήσει ανάποδα τις επιλογές.
Από την παρούσα Δημοτική Αρχή της Πάρου δεν απουσιάζει ούτε η ανθρωπιά ούτε η φροντίδα για τον «λαϊκό κόσμο». 
Και ο Δήμαρχος είναι άνθρωπος καλοπροαίρετος που έχει το εξαιρετικό προτέρημα να σε ακούει με νηφαλιότητα, ακόμα κι αν η κριτική σου είναι αρνητική. Με στωικότητα, θα έλεγα, προερχόμενη από τις αμετακίνητες βεβαιότητές του. Μοιάζει να σου λέει «αυτή είναι η άποψή σου, όχι κι η δική μου». Kαι πάει παρακάτω. Κι άμα σε συναντήσει, θα σου πει ξανά την καλημέρα του. 

Με την ίδια πάντα αγαθή διάθεση. 
Από τον Mάρκο Κωβαίο δεν λείπει ούτε η αυθεντικότητα, ούτε η προσήνεια, χαρακτηριστικά που διέκριναν τα πρόσωπα της παλιάς λαϊκής γειτονιάς, ούτε η όρεξη για δουλειά.
Γι’ αυτό, κερδίζει τη συμπάθεια των συμπολιτών του: « είναι έντιμος, δεν κλέβει » λέει ο κόσμος και είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι ΚΚΕ για να είσαι λαικός άνθρωπος.
Δεν έχει κομματικές αγκυλώσεις, έχει πολιτική προσωπική ιδεολογία, αλλά δεν την βάζει ως έμβλημα στην δημοτικές εκλογές και στην δημοτική του παράταξη.
Το έργο της πενταετίας που πέρασε είναι εγγύηση για την επόμενη θητεία.
Η Πάρος χρειάζεται μια δημοτική παράταξη που θα την φέρει παρούσα στις εξελίξεις και στην αναπτυξιακή προοπτική.
Εάν χάσουμε το "τρένο" της εποχής, δεν θα περάσει άλλο να μας πάρει. Θα μείνουμε στον σταθμό να αγναντεύουμε το τρένο να απομακρύνετε  ανήμποροι  να το φθάσουμε.
Υπάρχουν σε εξέλιξη τεράστια έργα υποδομής τα οποία  στηρίζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα (εμπορικό λιμάνι, μάστερ πλάν Παροικιάς, αποχέτευση, ύδρευση κ.λ.π.), τα οποία δεν επιδέχονται αναβολές και περιπέτειες.
Ο Παριανός λαός θα επιλέξει την προοπτική την ανάπτυξη, την πραγματικότητα και το μέλλον του.
Ηλίας Κουντρομιχάλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες