Pages

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΝΙΑ" ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.

Υπεγράφη την τρίτη 19/3 από τον ιδιώτη επενδυτή και τον Δήμο, η σύμβαση παραχώρησης-εκμίσθωσης του κτιρίου του κοινοτικού ξενώνα Νάουσας (ξενία).
Η σύμβαση έχει 25ετή διάρκεια και προβλέπει την άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς και την παραχώρηση του ισογείου τμήματος 240m2 στον Δήμο για την χρησιμοποίησή του ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Επιτέλους λύνεται ένα χρόνιο αισθητικό πρόβλημα στην είσοδο του χωριού, το οποίο είχε πλέον μετατραπεί και σε επικίνδυνο εξαιτίας της μερικής κατάρρευσης του κτιρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την ενοικίαση του δημοτικού κτιρίου πάρθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και την σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου.
Κατά της απόφασης είχε ταχθεί η δημοτική παράταξη "Λαική συσπείρωση" για ιδεολογικούς λόγους, κάνοντας λόγω για "ξεπούλημα" της Δημοτικής περιουσίας, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοτικός σύμβουλος της, (το κτίριο δεν πωλήθηκε, ενοικιάστηκε με υποχρέωση του ενοικιαστή να το ανακατασκευάσει, να πληρώνει ενοίκιο και να παραχωρήσει τμήμα του στον Δήμο), σε αντίθεση με την κτιριακή περιουσία της Ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών που ξεπουλιέται μέρα με την ημέρα (αναγκαίο κακό), χωρίς όμως ιδεολογικό προβληματισμό.
Σε 24 μήνες το κτίριο θα έχει πλήρως ανασκευαστεί και θα αποτελεί κόσμημα και όχι έκτρωμα στην είσοδο του χωριού.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες