Pages

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΦΩΚΑ.

Θετικές εξελίξεις μαθαίνουμε υπάρχουν στο θέμα της συντήρησης και διατήρησης των κτισμάτων του Φάρου του Αγ. Φωκά στην Παροικιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η υπηρεσία φάρων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρόκειται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να στείλει στην Παροικιά το ειδικό "φαρόπλοιο" του ΠΝ, με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να εκτιμήσουν και εν συνεχεία να προχωρήσουν με την βοήθεια του Δήμου, στην επισκευή και συντήρηση των κτιρίων.
Η υπόθεση έχει και παρασκήνιο, το οποίο φέρει τον Αρχηγό ΓΕΝ να ήταν έντονα δυσαρεστημένος εξαιτίας μιας επιστολής που του είχαν στείλει "μια ομάδα ανθρώπων" (δίχως να τους κατανομάσει), οι οποίοι του ζητούσαν να τους παραχωρηθεί η περιοχή με τα κτίσματα, προκειμένου αναλάβουν την ανακατασκευή τους και εν συνεχεία να τα χρησιμοποιήσουν για διάφορους σκοπούς.
Η επιστολή αυτή κρίθηκε από τον ίδιο τον ΑΓΕΝ ως απαράδεκτη και έδωσε εντολή να επιστραφεί στους αποστολείς ως ουδέποτε αποσταλείσα.
Η ενόχληση του ΑΓΕΝ, προέκυψε από το γεγονός ότι τα κτίρια και η γύρω έκταση, είναι στρατιωτική περιοχή, η οποία δεν εκχωρείται και ούτε είναι δυνατόν να χρησιμοποιείθεί για εμπορικούς σκοπούς, γεγονός το οποίο θεωρήθηκε προσβλητικό για το ΓΕΝ.
Η όλη κατάσταση εκτονώθηκε μετά από παρέμβαση συμπατριωτών μας που διατηρούν φιλική σχέση με τον ΑΓΕΝ και με την διαμεσολάβηση του Δημάρχου, ο οποίος μίλησε με τον διευθυντή της υπηρεσίας φάρων και κατέληξαν στην παραπάνω θετική εξέλιξη.
Υ.Γ Προσοχή στις διαψεύσεις!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες