Pages

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ALPHA BANK,


∆ΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ      
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  
 Στην Αντίπαρο σήμερα την 12 του μηνός  Νοεμβρίου, του έτους 2018, ημέρα ∆ευτέρα και ώρα 20:30 το ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Αντιπάρου συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στο κτίριο του ΚΕΠ, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 3344/08-11-2018 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου κ. Σωτήρη Σκούρτη, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του ∆ήμου Αντιπάρου και επιδόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους και στον ∆ήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ Α' 133).

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την απόφαση διακοπής λειτουργίας  του υποκαταστήματος της Alpha bank στην Αντίπαρο» .
                                                      ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  

Την διαβίβαση της κάτωθι επιστολής διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της τράπεζα  Alpha bank:  «Με έκπληξη αλλά και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της ∆ιοίκησης της τράπεζας Alpha Bank να αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματος της στην Αντίπαρο. Ο ∆ήμος Αντιπάρου είναι ένα μικρός νησιώτικος ∆ήμος ο οποίος όμως είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών και οι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες εξυπηρετούνται από το εν λόγω κατάστημα. Επιπλέον, στο νησί δραστηριοποιούνται πολλοί επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν χρήση των υπηρεσιών της Τράπεζας, διατηρούν τα ταμειακά τους αποθέματα και τη στηρίζουν με καθημερινές συναλλαγές, εμπιστευόμενο έως σήμερα τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει. Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των δημοτών μας θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση άδικη και εσφαλμένη, καθώς δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη τόσο όλες οι παράμετροι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας όσο και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του υποκαταστήματος για την τοπική κοινωνία γι ένα υποκατάστημα που είναι δυναμικό στις συναλλαγές του και στο οποίο πλήθος πολιτών διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του σ αυτό. Μεταφέροντας την έντονη ανησυχία και αγωνία επιχειρηματιών, επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων αλλά και όλων των κατοίκων του  νησιού μας, οι οποίοι για όλα τα προηγούμενα χρόνια εμπιστεύτηκαν τη δική σας τράπεζα, ενισχύοντας τη με τις καταθέσεις, τις αποταμιεύσεις χρόνων, αλλά και την αγορά πολλών επενδυτικών προϊόντων, θέλουμε αφενός να διαμαρτυρηθούμε έντονα γι αυτή τη δυσάρεστη απόφαση κι αφετέρου να ζητήσουμε την άρση της. Ζητάμε από τη ∆ιοίκηση της Alpha Bank να επανεξετάσει την απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Αντίπαρο, καθώς θεωρούμε πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί τους κατοίκους και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες στο νησί μας. Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση σας επί του θέματος και ευελπιστούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφαση σας». Η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 97/2018.
Σε επιβεβαίωση των παραπάνω συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως κατωτέρω. 
Ο  Πρόεδρος    Τα Μέλη
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες