Pages

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 45.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Εκδικάστηκε σήμερα στην Σύρο, η προσφυγή του Δήμου Πάρου, κατά του πρωτοκόλλου αυθαίρετης χρήσης αιγιαλού, που είχε εκδόσει η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου και με το οποίο είχε επιβληθεί στον Δήμο Πάρου πρόστιμο 45.000!!! ευρώ περίπου, για τις αυθαιρεσίες και παράνομα έργα, που είχαν γίνει στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Νάουσα κατά την διάρκεια της κατασκευής του, από το 2005 έως το 2010.
Να υπενθυμίσουμε ότι για το τουριστικό καταφύγιο υπεύθυνη υπηρεσία παρακολούθησης και εκτέλεσης του έργου ήταν η τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με Νομάρχη τον Δ. ΜΠΑΙΛΑ και το τότε Επαρχείο Πάρου με Έπαρχο Πάρου την κα ΓΡΗΓΟΡΙΑ  ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ.
Αιτία όλων αυτών των αυθαιρεσιών οι οποίες έγιναν με ανεύθυνο τρόπο από τους "υπευθύνους" ήταν η μέχρι σήμερα αδυναμία αδειοδότησης του τουριστικού καταφυγίου και η αδυναμία του Δήμου να το λειτουργήσει με νόμιμο τρόπο, με αποτέλεσμα να συμβούν όλα αυτά τα ευτράπελα του παρελθόντος με τον Γιάννη ΤΣΟΠΑΝΗ κλπ.
Δεν φθάνει που σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα κακότεχνο έργο στο οποίο όχι μόνο δεν προστατεύονται τα σκάφη,  αντίθετα κινδυνεύουν, αλλά πραγματοποίησαν και αυθαιρεσίες, που  καταδίκασαν το έργο σε απραξία μια ολόκληρη δεκαετία.
Καλείται δηλαδή σήμερα ο Δήμος να πληρώσει 45.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών, επειδή κάποιοι δεν έκαναν υπεύθυνα την δουλειά τους πριν 10 σχεδόν χρόνια. Και δεν είναι μόνο αυτή η ζημιά που προκάλεσαν, αλλά και πάνω από 200.000 ευρώ που έχει χάσει μέχρι σήμερα ο Δήμος από την αδυναμία του να μισθώσει το καταφύγιο λόγω των αυθαιρεσιών του και επίσης 87.000 ευρώ που έχει πληρώσει ο Δήμος ως ενοίκιο στο Ελληνικό Δημόσιο από το 2003 έως σήμερα για τον χώρο, ήτοι 5.800 μηνιαίως (5.800Χ15=87.000).
Στο σύνολο προκύπτει μια ζημία από μη είσπραξη δημοτικών εσόδων και καταβολής προστίμου που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ.
Αυτοί λοιπόν που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά, θέλουν να ζητήσουν και την ψήφο του Παριανού λαού στις επόμενες δημοτικές εκλογές!!!
Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί άμεσα αυτή η δικαστική εκκρεμότητα   ώστε ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση του καταφυγίου και να ωφεληθεί από αυτό η Παριανή κοινωνία.
Την εκπροσώπηση και την υπεράσπιση του Δήμου είχε αναλάβει η νομική υπηρεσία με τον νομικό σύμβουλο Κ.ΦΙΦΛΗ, ο οποίος σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι ο Δήμος δεν ευθύνεται για την όλη υπόθεση εφ΄όσον το έργο του παραδόθηκε πολύ αργότερα από την ολοκλήρωσή του και την ευθύνη της παρακολούθησης και κατασκευής είχε το Επαρχείο Πάρου.
Υ.Γ
Εάν υπήρχε ένας νόμος που να προέβλεπε ότι οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες οι οποίες έχουν οικονομικό κόστος , να πληρώνονταν από τους ίδιους τους υπευθύνους που τις διέπραξαν, ίσως η πατρίδα μας να ήταν διαφορετική σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες