Pages

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ...(αναδημοσίευση)

Το θέμα της υγείας και των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές και τους τοπικούς φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία.
Μια αξιόλογη προσπάθεια ξεκίνησε το 2013 με την δημιουργία του "συντονιστικού", η οποία συνεχίσθηκε έως και στις αρχές του 2015 και μετά ως δια μαγείας εξαφανίσθηκε, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά αλλά και δεύτερες σκέψεις για την σιωπή και την αδράνεια μετά τις εθνικές εκλογές του 2015, όπου την κυβέρνηση ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και το λέμε αυτό διότι η λαική ετυμηγορία των 5.500 Παριανών και Αντιπαριωτών στις 16/2/2014 με το δημοψήφισμα ήταν η συνέχιση των αγώνων μέχρι την επίλυση των προβλημάτων και όχι μέχρι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Παραθέτουμε το ερώτημα του δημοψηφίσματος  που μας ετέθη:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καταδικάζουμε την πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Απεργούμε, Απέχουμε και Νεκρώνουμε τα νησιά μας από κάθε δραστηριότητα στις 26 Φεβρουαρίου 2014.
Δεν υποχωρούμε δε συμβιβαζόμαστε.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ
 ή ΟΧΙ».
Και η κοινωνία ψήφισε ΝΑΙ καθολικά και μετά από αυτό...μια γενική διαμαρτυρία στις 26/2 και μετά... το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ.(τι περίεργο σας θυμίζει τίποτα?)
Η "επάρατη" που ήταν η αιτία των προβλημάτων έφυγε με την απόφαση του Ελληνικού λαού και ήλθε η λαοπρόβλητη κυβέρνηση  της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δωρεάν δημόσιας υγείας, η οποία όμως κανένα πρόβλημα δεν μας έλυσε εδώ και δύο χρόνια, αλλά και η κοινωνία μας δεν αντέδρασε απέναντι σ΄αυτήν την κοροιδία και οι λαλίστατοι και οργανωτικοί επικεφαλής του συντονιστικού εξαφανίσθηκαν, λες και τα προβλήματα δεν υπάρχουν πιά.
Για ποιο λόγο κύριοι?
Τι κάνει το συντονιστικό σήμερα για τα χάλια της υγείας?
Η αποστολή σας πέτυχε?
Για ποιο λόγο μετατρέψατε το ΝΑΙ της κοινωνίας στο δημοψήφισμα σε ΟΧΙ?
Το πρόβλημα ήταν Άδωνις ή Πολάκης?
Και μην νομίζετε ότι δεν θυμόμαστε τι λέγατε και τι γράφατε, διότι τα γραπτά υπάρχουν και οι ανακοινώσεις σας καθώς και το δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων.
Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβονται σκοπιμότητες. οικονομικές, πολιτικές, προσωπικές κλπ.
Το κέντρο υγείας καταρρέει, δίχως υλικά, δίχως γιατρούς, δίχως μηχανήματα και επαφίονται όλοι στην ευγενική χορηγία των ιδιωτών, για προμήθεια βασικών ειδών και στο φιλότιμο των λίγων ευσυνείδητων γιατρών και σαν να μην έφθανε αυτό, στερηθήκαμε και την προσφορά του υγειονομικού αεροσκάφους, τουλάχιστον να είχαμε μια ελπίδα σωτηρίας με την μεταφορά μας σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο.
Αλλά για όλα αυτά πλέον σιωπή...ένοχη σιωπή και ξέρετε γιατί...γιατί για ορισμένους (ευτυχώς) από εσάς δεν σας ενδιέφερε πραγματικά το πρόβλημα της υγείας, αυτό που σας ενδιέφερε ήταν η πολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος και τα καταφέρατε, γι΄αυτό τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε τα κομματικά σας αριστεία υπερήφανοι και να αναρτήσετε στο λιμάνι, στην πλατεία, στο αεροδρόμιο και στον περιφερειακό, ένα πανό με το σύνθημα "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες