Pages

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕΡΟΣ 2ο.

Πολλά τα μηνύματα φίλων σχετικά με την ανάρτησή μας για το υγειονομικό αεροσκάφος.
Πολλές και οι πληροφορίες τις οποίες συγκεντρώνουμε και όπως έχουμε υποχρέωση σας τις γνωστοποιούμε.
Ψάχνοντας διαπιστώνουμε ότι στις προβλέψεις του προυπολογισμού του Δήμου για το 2017, υπάρχει δέσμευση ποσού 55.000 περίπου για κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων για την λειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφους. Μαθαίνουμε επίσης ότι υπάρχει και μια προγραμματική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Δήμο και εκκρεμή η υπογραφή από το Βελέντζειο ίδρυμα προκειμένου να ισχύσει. Ο Δήμος τα χρήματα θα τα διαθέσει εφ΄όσον το αεροσκάφος πετάξει και όχι όσο βρίσκετε καθηλωμένο.
Σύμφωνα με την ΥΠΑ, τέτοιου είδους αεροσκάφη που ανήκουν σε ιδρύματα, δεν έχουν την δυνατότητα αδειοδότησης από δημόσιο φορέα, προκειμένου να εκτελούν αεροδιακομιδές ασθενών, αλλά  μπορούν να μεταφέρουν μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος που ανήκουν. Η μη τυπική αδειοδότηση σε καμία περίπτωση δεν πάει να πει ότι το αεροσκάφος δεν είναι κατάλληλο και ασφαλές, απλώς είναι η δαιδαλώδης Ελληνική γραφειοκρατία.
Στο ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ενταχθεί διότι το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει σταθμό και μονάδα αεροσκαφών, παρά μόνο ελικοπτέρων.
Η μόνη περίπτωση είναι το αεροσκάφος να παραχωρηθεί με σύμβαση σε κρατικό φορέα που διαθέτει τέτοιου είδους μονάδα. Τέτοιοι φορείς είναι μόνο η πολεμική Αεροπορία και η πυροσβεστική υπηρεσία.
Αλλά η υπογραφή τέτοιου είδους σύμβασης είναι χλωμό να υπογραφεί από το ίδρυμα.
Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι πράγματι το αεροσκάφος βρίσκετε στα Μέγαρα και προγραμματίζετε η αντικατάστασή την κινητήρων του, με έξοδα φυσικά του Βελεντζείου Ιδρύματος, του οποίου τα έσοδα έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εξ αιτίας της μη καταβολής των οφειλόμενων ενοικίων.
Η  αντικατάσταση των κινητήρων δίχως προηγουμένως εξασφαλισθεί η αδειοδότηση του αεροσκάφους  είναι απόφαση των μελών του ΔΣ του Βελεντζείου.
Για μια ακόμη φορά είναι επιτακτική ανάγκη το ίδρυμα να ενημερώσει επίσημα και με στοιχεία την κατάσταση που ισχύει, σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούμε να προσφύγουμε προκειμένου ξεκαθαριστεί.
Η σιωπή δεν βοηθάει κανέναν, αντίθετα δημιουργεί ερωτηματικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες