Pages

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με Παν. Κουρουμπλή



Να ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους θέματα που ρυθμίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος από τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή
Η σοβαρή υποστελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ατζέντα της συνάντησης στο Υπουργείο
Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, πριν την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο κ. Χατζημάρκος εξέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών την δυσμενή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Νότιο Αιγαίο, μέσα από μια σειρά πολιτικών αποφάσεων που συνεχίζουν να αγνοούν την νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά, οι οποίες επιβάλλουν αντίστοιχες θεσμικές παρεμβάσεις. Με δεδομένο το αρνητικό περιβάλλον και τα χρονίως ανεπίλυτα προβλήματα των νησιών, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα σε όλους τους επιμέρους τομείς, όπου, μέσω του πολυνομοσχεδίου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρέμβει στην λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.
Έθεσε επίσης το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αυτό της υποστελέχωσης, των υπηρεσιών της.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η έλλειψη προσωπικού προκαλεί οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των υπηρεσιών της, ενώ επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που γίνονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.
Στον γεωγραφικό χαρακτήρα της Περιφέρειας, προστίθεται και ο τουριστικός, γεγονός που ειδικά τους θερινούς μήνες οδηγεί σε διπλασιασμό και ενίοτε σε τριπλασιασμό τόσο του πληθυσμού όσο και των ενεργών επιχειρήσεων, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη παρέμβασης με δράσεις ανακούφισης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από την ύφεση των τελευταίων ετών. Για όλους αυτούς του λόγους, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε το πρόβλημα, σημείωσε πάντως ότι για την επίλυσή του χρειάζεται η συνδρομή και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ρόδος, 1η Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες