Pages

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Περί συντηρήσεως επαρχιακού οδικού δικτύου Σαντορίνης και Πάρου



Την είδηση την «ψαρέψαμε» από το ειδησεογραφικό ενημερωτικό site της Σαντορίνης www.neasantorinis.gr και αφορά στην επισκευή του Επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού και τη μάχη που έδωσε η Έπαρχος Θήρας κ. Λειβαδάρου, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο Καστελόριζο, για την εξασφάλιση σημαντικής χρηματοδότησης.
Ακολουθεί η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο site:

Μάχη Επάρχου Θήρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την επισκευή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου
Μάχη δίνει αυτή την ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, του οποίου η συνεδρίαση στο Καστελλόριζο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Έπαρχος Θήρας κ. Λειβαδάρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της επισκευής του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης με ένα σημαντικό ποσό.
Σύμμαχος στην προσπάθεια είναι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, ο οποίος έχει κατανοήσει την ανάγκη επισκευής του οδικού δικτύου του νησιού.
Σάββατο 23/5/2015

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η κ Λειβαδάρου όχι απλώς εξασφάλισε χρηματοδότηση για την επισκευή του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης αλλά και να πάει στο νησί, για μόνιμη εγκατάσταση, μηχάνημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλει σημαντικά στις εργασίες επισκευής του Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Τι γίνεται στην Πάρο;
Τα μηνύματα που δέχεται το blog μας, αλλά και τα μηνύματα που αναρτώνται κυρίως στο διαδίκτυο, κάνουν λόγο για τη μη καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού μας αρμοδιότητας Επαρχείου Πάρου.
Αν ενθυμούμαστε σωστά αρχές του 2013 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε εγκρίνει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ για εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Πάρου (συντηρήσεις - ασφαλτοστρώσεις).
Θα θέλαμε να απευθύνουμε λοιπόν ορισμένα ερωτήματα προς το Επαρχείο Πάρου.
Απορροφήθηκε το ποσό; Έγιναν οι εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πάρου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό;
Αν όχι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο οδικό επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Επαρχείου Πάρου δύο και πλέον χρόνια μετά;

Αφορμή φυσικά για το δημοσίευμά μας ήταν η πρόσφατη εξασφάλιση χρηματοδότησης της Επάρχου Σαντορίνης κ. Λειβαδάρου για επισκευή του Επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού.
Με τη συντήρηση του δικού μας Επαρχιακού οδικού δικτύου, της Πάρου, τι προβλέπεται να γίνει;
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Δήμος Πάρου αναγκάζεται να συμβάλει σε εργασίες συντήρησης του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Πάρου αλλά και της Αντιπάρου χωρίς να είναι αρμοδιότητάς του.

Και κάτι ακόμα. Έχουμε την πληροφόρηση ότι έχει καθυστερήσει η δημιουργία από το Επαρχείο Πάρου -στα οποία ανήκει το γραφείο Συγκοινωνιών στο νησί μας- εξεταστικό κέντρο -ο χώρος έχει βρεθεί- για χορήγηση νέων αδειών στις μηχανές. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα όσοι θέλουν νέα άδεια κυκλοφορίας ή να την ανανεώσουν να πηγαίνουν εκτός Πάρου.
Μήπως μπορεί ο κ. Έπαρχος να μας πληροφορήσει πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτό το έργο;

Φωτογραφία αρχείο


2 σχόλια:

  1. Όταν σταματήσει να ασχολείται μόνο με δελτία τύπου πιστεύω ότι θα σας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραψε και το ονομα σου ανωνυμε μαγκα..... Αλλα πισω απο την ανωνυμια μαλλον μεγαλωσες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες