Pages

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Φαινόμενα παρακμής



Το σκηνικό ακραίας ρήξης που δημιουργήθηκε χθες στη Βουλή, με πρωταγωνιστές κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιτέθηκαν με εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα σε συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αποκαλύπτει, δυστυχώς, μια απαράδεκτη συμπεριφορά, αλλά και μια νοσηρή νοοτροπία που χαρακτηρίζει τη νέα διακυβέρνηση. Και επιβεβαιώνει, παράλληλα, την ύπαρξη μιας σοβαρής κρίσης θεσμών και αξιών, που έχει οδηγήσει σε παρακμή τον δημόσιο βίο της χώρας, πέραν της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας και απειλεί με χρεοκοπία την Ελλάδα.


Οι απαράδεκτες κατηγορίες που απηύθυνε χθες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, αλλά και οι άγριες διαθέσεις συγκεκριμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εντός της αιθούσης της ολομέλειας της Βουλής, είναι προφανές ότι δεν συνάδουν ούτε προς το χώρο του ελληνικού Κοινοβουλίου ούτε προς τα πρόσωπα των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού. Κυρίως όμως πλήττουν τη Δημοκρατία μας, βλάπτουν το εθνικό συμφέρον και οδηγούν σε εθνικό διχασμό, σε μια περίοδο κατά την οποία είναι αναγκαία η εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που έχει μπροστά της η χώρα.

Τα χθεσινά πρωτοφανή συμβάντα στη Βουλή δεν συνιστούν δυστυχώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Αποτελούν συνέχεια μιας σειράς άλλων περιστατικών που έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, με πρωταγωνιστές κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της σημερινής διακυβέρνησης και τα οποία αναδεικνύουν την καθεστωτική νοοτροπία και περισσή αλαζονεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το ατόπημα του υπουργού που αμφισβήτησε ευθέως τον πατριωτισμό των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήταν βαρύτατο. Ομως και οι ύβρεις, οι τραμπουκισμοί και οι κάθε λογής πεζοδρομιακές εκφράσεις δεν μπορεί να έχουν θέση στο Κοινοβούλιο μιας ευνομούμενης Πολιτείας, όπως θα πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα. Είτε πρόκειται για απόπειρα τεχνητής έντασης με στόχο να αναζητηθεί άλλοθι για το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνουν με τους πιστωτές είτε πρόκειται απλώς για ακραίες συμπεριφορές, το βέβαιο είναι πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τη Βουλή, και τη χώρα, σε ζούγκλα.

πηγή: http://www.e-typos.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες