Pages

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Bαριά ποινή στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό



Εξοντωτική ποινή, τη βαρύτερη από τις προβλεπόμενες, επέβαλε αργά χθες το βράδυ στον Παναθηναϊκό η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: μείον 3 β. από το εφετινό πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ! Η ποινή είναι εφέσιμη και όπως είναι φυσικό, οι «πράσινοι» θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, ελπίζοντας σε πιο ήπια τιμωρία σε δεύτερο βαθμό, ειδικά στο σκέλος της αφαίρεσης των τριών βαθμών, απόφαση που δεν πάρθηκε ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία.

«Η σημερινή απόφαση μας θλίβει και είναι άδικη. Per aspera ad astra» (δηλ. ο δρόμος για τα άστρα είναι μακρύς) είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ.
Αν παραμείνει η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών και μετά την εκδίκαση της έφεσης, οι «πράσινοι» αποχαιρετούν ουσιαστικά τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου και στρέφουν την προσοχή τους στη διατήρηση της 2ης θέσης. Μετά τη νίκη τους στο ντέρμπι, η διαφορά από τον Ολυμπιακό μειώθηκε στους 3 β. 9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ενώ με την ποινή που τους επιβλήθηκε πηγαίνει στους έξι. Από τον τρίτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, η διαφορά ήταν 5 β. και τώρα θα μειωθεί στους δύο. Οσον αφορά στην ποινή των κεκλεισμένων των θυρών, εάν παραμείνει η απόφαση ως έχει και μετά την εκδίκαση της έφεσης, ο Παναθηναϊκός θα δώσει χωρίς θεατές τα δύο πιο δύσκολα εντός έδρας ματς που έχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Εναντίον του ΠΑΟΚ το πρώτο και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, 4ο στη βαθμολογία, το δεύτερο.
Η απολογία του Παναθηναϊκού ενώπιον της επιτροπής έγινε χθες, με την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναγνώρισε το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στη δική του ομάδα και ζήτησε να τιμωρηθεί μεν, όχι όμως να εξοντωθεί. Το μεγαλύτερο κομμάτι των ευθυνών το καταλόγισε στην πλευρά του Ολυμπιακού και κυρίως στον πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρνήθηκε να ακολουθήσει τον αρχικό σχεδιασμό και αντί να πάει στο ειδικό μπουθ, ενημέρωσε ανήμερα του αγώνα ότι θα καθίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Στάθηκε, επίσης, και στις χειρονομίες του Ρικάρντο Περέιρα προς του οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, όπως και σε παραλείψεις της αστυνομίας.
Ο κ. Αλαφούζος αποκάλυψε ότι μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του κ. Μαρινάκη να καθίσει στον πάγκο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον Αθλητικό Εισαγγελέα, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι ο Παναθηναϊκός θεωρεί την παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού ιδιαίτερα προκλητική και επικίνδυνη, γι’ αυτό και ζητά να μην επιτρέψει η αστυνομία την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο ή να εκκενώσει τη Λεωφόρο.
Παρουσίασε και το σχετικό έγγραφο που τους έστειλε η ΠΑΕ (το έστειλε και στην αστυνομία) περίπου 3 ώρες πριν από την έναρξη του ντέρμπι, όπου τονίζεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Ζητούμε σε περίπτωση που επιτρέψετε στον πρόεδρο του ΟΣΦΠ να παρακολουθήσει τον αγώνα από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, ταυτόχρονα να προχωρήσετε στις δέουσες ενέργειες για τη μη προσέλευση των φιλάθλων εντός του γηπέδου, άλλως στην εκκένωση αυτού».
Εκτός από το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή, επιβαρυντική για τον Παναθηναϊκό ήταν και η έκθεση της αστυνομίας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τα όσα έγιναν και εκτιμά ότι μια ομάδα περίπου 100 οπαδών πήγε στο γήπεδο με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια, ανάλογα εξοπλισμένη.

πηγή: www.kathimerini.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες