Pages

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αδυναμία προσέγγισης «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» στην Ανάφη



Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, 24/1/2015, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμένα της Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα αγκυροβολήσει ασφαλώς βόρεια της ν. Ανάφης για να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Επί του πλοίου επιβαίνουν επτά (07) επιβάτες, ένα (01) όχημα και δύο (02) φορτηγά οχήματα με προορισμό την ν. Ανάφη.
Το προγραμματισμένο δρομολόγιό του «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» είναι για Θήρα - Θηρασιά - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Νάξο - Πάρο - Σύρο.

Αναχώρηση με καθυστέρηση από Θήρα
Με καθυστέρηση αναχώρησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 25/1/2015, από το λιμάνι της Θήρας το «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ.
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθς;, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών άπαρσης των αγκυρών προκειμένου να αποπλεύσει από το λιμένα Ανάφης για συνέχιση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένα Αθηνίου ν. Θήρας, έσπασαν τα κλειδιά της δεξιάς άγκυρας, με αποτέλεσμα την απώλειά της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη ο απόπλους, για τη συνέχιση του εγκεκριμένου του δρομολογίου για Θηρασιά - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο- Νάξο - Πάρο - Σύρο.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 09:10 από το λιμάνι της Θήρας. Η αναχώρηση έγινε τελικά στις 12:45.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες