Pages

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η +Καρυοφυλλιά Καραμπέτη απόψε στο θέατρο του Πάρκου Πάρου



“Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης”, είναι η θεατρική παράσταση που θα ανέβει απόψε, ώρα έναρξης 21:30, στο θέατρο "Αρχίλοχος" στο Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου.


Εισιτήρια: 15€
Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κρις Ραντάνοφ
Διοργανωση: Κύκλος Κυκλάδων

Μια κοπέλα της επαρχίας του ελληνικού βορρά, η Ραμόνα, ταξιδεύει στα Βαλκάνια των μύθων, των θρύλων, των ηρωικών στιγμών και των θρησκευτικών εμμονών. Τραγουδά την ιστορία του τόπου της, κουβαλώντας όμως, σαν άλλη Μπλανς Ντυμπουά, το φορτίο των ματαιωμένων προσδοκιών της. Η επίσκεψη στην αδελφή της γίνεται το τέλος και ταυτόχρονα η αρχή αυτού του ταξιδιού. Μαζί της ένα νέο αγόρι, η δική της συνεισφορά στην καινούργια, γεμάτη μαγεία και καλοσύνη ζωή. Ένα ρομαντικό ταξίδι, με τις αποσκευές της «ελληνικότητας» και με τελικό ζητούμενο το θαύμα.

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης, Δήμητρα Λιάκουρα, Περικλής Πραβήτας
Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών

Άλλο ένα ταξίδι. Τα ίδια πρόσωπα με άλλα ονόματα. Ένα λεωφορείο που διασχίζει τα Βαλκάνια. Άλλη γη, άλλα μέρη, οι ίδιες πάντα γδαρμένες επιθυμίες. Η «ΡΑΜΟΝΑ travel / η γη της καλοσύνης» είναι οι μνήμες, τα λόγια, οι εικόνες, τα ξόρκια, τα μαγικά δεσίματα που όλοι μας ψελλίσαμε ή ονειρευτήκαμε. Οι γκάιντες και ο Αττίκ. Τα σκυλάδικα και η Βέμπο. O Βελουχιώτης και η Παναγία της Τήνου. Η νεότερη Ελληνική ιστορία του καθενός, δηλαδή η παγκόσμια. Άλλο ένα ταξίδι της «bijoux de kant» στη χώρα του διηνεκούς ρομαντισμού. Στη χώρα που επιτελούνται θαύματα, στη χώρα που όλοι πρέπει να πιστέψουν με τη διαδικασία του επείγοντος. Η ΡΑΜΟΝΑ travel είναι ένα δημοτικό τραγούδι που υποδύεται άλλη μια παράσταση.

• Προπώληση εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο “Πολύχρωμο” περιφερειακός Παροικίας
Βιβλιοπωλείο “Αναγέννηση” πλατεία Εκατονταπυλιανής Παροικία
Φωτογραφείο Wide Angle Νιφλής πλατεία Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες