Pages

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πώς θα γίνουν οι 45.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για την πλήρωση 45.152 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στον δημόσιο τομέα και κυρίως σε Δήμους της χώρας. 

Οι προσλήψεις θα γίνουν από φορείς μη...
κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αφορούν στην ικανοποίηση 248 αιτημάτων κάλυψης θέσεων προσωπικού με πεντάμηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΑΣΕΠ μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. 38/28-5-2012 κοινή εγκύκλιο των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Εργασίας, οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης των επιτυχόντων που είχαν ξεκινήσει πριν από τις 24 Απριλίου και ανεστάλησαν λόγω της προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται κανονικά. Όσον αφορά τον τρόπο που θα ακολουθηθεί μετά την επανεκκίνηση της διαδικασίας, αυτός είναι:
  • Εκδοση εγκριτικών αποφάσεων από το ΑΣΕΠ.
  • Οριστική έγκριση των προκηρύξεων από την ειδική υπηρεσία του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ (ΕΠΑΝΑΔ).
  • Για όσες προκηρύξεις απέσπασαν ήδη τις παραπάνω εγκρίσεις επιτρέπεται ο καθορισμός των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων.
  • Αναφορικά με τις ΜΚΟ που είχαν ξεκινήσει την παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους, η οποία διεκόπη με την προκήρυξη των εκλογών, προβλέπεται η συνέχιση της παραλαβής τους, μέχρι τη συμπλήρωση του προκαθορισμένου χρόνου.
Παράλληλα, χθες "ξεπάγωσαν" άλλες 11.000 θέσεις εποχικού προσωπικού στους Δήμους της χώρας. Πρόκειται για διμηνίτες που προσλαμβάνονται με τις διαδικασίες μεν του νόμου Πεπονή, αλλά χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Οπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης σε σχετική εγκύκλιό του που εστάλη στις αποκεντρωμένες περιφέρειες της χώρας, εγκρίθηκε η άρση αναστολής, σε περίοδο προεκλογικής περιόδου, για τη συνέχιση των συγκεκριμένων προσλήψεων.

Ετσι από σήμερα κιόλας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 4.703 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (προσωπικό καθαριότητας), 5.000 ατόμων για προσωπικό πυρασφάλειας δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ. Επίσης θα διορισθούν ναυαγοσώστες, 500 υδρονομείς άρδευσης και 700 άτομα για την στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων. 

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα προσληφθούν 1.500 στη Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδας, 800 στην Ηπειρο - Δυτ. Μακεδονία, 300 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, 450 στη Διοίκηση Αιγαίου, 300 στην Κρήτη, και στη Μακεδονία - Θράκη 1.550.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες