Pages

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση του Βρετανικού Ινστιτούτου για τις εκλογές

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε χθες από το εγνωσμένου κύρους βρετανικό Ινστιτούτο (smart poll institute) για λογαριασμό της Βρετανικής Πρεσβείας (την οποία δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη) και παραδόθηκε σήμερα στην Αθήνα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει αυξήσει σημαντικά τους δείκτες συσπείρωσής της στη Β΄Αθήνας, ενώ παράλληλα αυξάνει και τις εισροές ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ που φέρεται καθηλωμένο…

Η Β΄Αθήνας θεωρείται πολύ κρίσιμη για όλα τα κόμματα, διότι περιλαμβάνει μεγάλο όγκο ψηφοφόρων και είναι ικανή να κρίνει την αυτοδυναμία.

Επίσης θεωρείται περιοχή «βαρόμετρο» διότι περιλαμβάνει τόσο λαϊκά στρώματα, όσο και μεσαία τάξη και ανώτερα στρώματα.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 9008 πολιτών άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στη διάθεσή μας:...

Στο Λεκανοπέδιο η Νέα Δημοκρατία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, φαίνεται ότι προσεγγίζει το 30%, με το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος να κινείται πάνω από 35%. 




Το κόμμα του κ. Καμμένου εμφανίζεται, τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, να συμπιέζεται, όπως και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενώ ο κ. Βενιζέλος ανταγωνίζεται, πλέον, τον κ. Τσίπρα με κύριο στόχο την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης.

Επίσης, μάχη για να μπουν στη Βουλή θα δώσουν Οικολόγοι Πράσινοι – Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ, μιας και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν στην υπόλοιπη Επικράτεια, υπολείπονται εκείνων που φέρονται να λαμβάνουν στο Λεκανοπέδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες